آموزش گام به گام استفاده از فیسبوک (طنز)/فصل چهارم/ ناله های روزانه

شراگیم زند

امار نشان میدهد حدود بیست درصد از زنان و پانزده درصد از مردان از شبکه های اجتماعی و به خصوص فیسبوک برای سردادن چسناله استفاده میکنند. چسناله های فیسبوکی انواع مختلفی دارد:


چسناله ی عصر جمعه:  معروفترین چسناله ی فیس بوکی چسناله ی عصر جمعه است. این چسناله که درابتدا یک دلتنگی شاعرانه بوده است (آن جا که فروغ فرخزاد سرود: جمعه ی ساکت...جمعه ی متروک...جمعه ی خمیازه های موذی کشدار...) به تدریج انقدر دستمالی شد و انقدر در شبکه های مختلف اجتماعی به کار رفت که از حالت شاعرانه ی خود خارج و به چسناله تبدیل شد...امروزه چسناله های عصر جمعه برای خود یک ژانر مهم  و مستقل محسوب میشوند و پدید آورندگان و چهره های شناخته شده ی مخصوص به خود را دارند که بعضا صاحب سبک بوده  و جمعه به جمعه به هنرنمایی میپردازند.


چسناله های عشقی: نوع دیگری از چسناله که بسیار متداول است چسناله های عشقی ست که بیشتر در بین گروه سنی 12  تا 16 سال و یا کسانی که از نظر فکری و احساسی به این گروه سنی تعلق دارند، رایج است. کار این افراد این است که هر روز استاتوسی در مورد بی وفایی دخترها / دروغگویی پسرها / نصیحت و اندرز به همجنسان و مانند آن بگذارند. ظاهرا اینها هیچگاه از محبوب خود کامی نمیگیرند و اگر هم بگیرند صدایش را در نمیآورند.  تمامی نوشته های ایشان شامل ناله و نفرین و بد و بیراه  نثار کردن به روح دلدار و جد آبادش است. شایان ذکر است که اکثر آنها فن دو آتشه و فعال محسن چاووشی و یا آرمین 2AFM می باشند.

چسناله های مخاطب خاص: هنوز کسی سر از کار این گروه انچنان که باید و شاید در نیاورده است. میگویند هر آنچه که مینویسند برای این است که توسط یک شخص خاصی خوانده شود ولی علت اینکه به این شخص مسیج نمیدهند هنوز بر کسی روشن نیست. این گروه در کل یکی از مرموز ترین و ناشناخته ترین گروههای چسناله سرا در فیس بوک هستند و معمولا از عکسهای فیک و اسامی مستعار استفاده میکنند. نمونه هایی از استاتوسهای این دسته از کاربران فیسبوک به شرح زیر است:
- ای سگ حشری...انتقامم را خواهم گرفت.
- قلبی را که در سی متری جی شکستی به یاد بیاور.
- ساعت چهار زیر آن درخت همیشگی منتظرت بودم...اما نیامدی.
- بعد از رفتن تو قلبم نیز چون قهوه اسپرسوی دوبل تو ناتمام ماند...کال می!

چسناله های اجتماعی: این گروه نسل دوم و سوم از نسلی هستند که در دهه ی شصت توی اتوبوس و یا در صف کالاهای کوپنی با یک لبخند تلخ و در قالب جملات کوتاه و نچ نچ دار از خجالت جامعه درمیامدند و بیت الغزل و مطلع همه ی حرفهایشان هم عموما این بود که لیاقتمان همین است و خلایق هرچه لایق و اینها ....نسل بعدی آنها در غیاب صف کالاهای اساسی که دیگر برچیده شده بود و البته تراکم بیش از حد اتوبوسها که مجالی برای نفس کشیدن هم نمیگذاشت چه برسد به بیان خطابه، به کامپیوتر و شبکه های اجتماعی روی آورد و حاصلش شد چسناله های اجتماعی فیبسوکی که اینها نیز به تبع پدران خود سوزنشان گیر کرده است روی خاک بر سرمان و همینیم که هستیم...

چسناله های غربت: این گروه که عموما در خارج از کشور به سر می برند مهمترین فعالیتشان در فیسبوک این است که بیایند از دوری تهران و طعم آش سید مهدی و بستنی اکبر مشتی بنویسند و تاکید کنند با اینکه سالهاست مثلا پاریس زندگی میکنند اما هنوز وقتی در شانزه لیزه قدم میزنند دلشان پر میکشد برای خیابان مولوی و شوش و میدان حسن آباد...یا وقتی توی بهترین رستوران پاریس دارند جگر چرب غاز میخورند استاتوس میکنند که هیچ جا جگرکی ناصر خوشگوشت نمیشه...!
یکی هم نیست بگوید خب میماندی ور دل همان ناصر خوشگوشتت...چرا اینهمه هزینه کردی و به آب و آتش زدی که بیایی پاریس؟

چسناله های فلسفی: یکی از موفق ترین و با کلاسترین انواع چسناله در فیسبوک است که به دلایل نامعلومی در انحصار آقایان می باشد و  برخلاف سایر چسناله ها که پدیدآورندگان ان معمولا مگس میپرانند کسانی که چسناله فلسفی سرمیدهند بعضا تا مرحله ی سلبریتی شدن نیز پیش رفته اند ...تباهی، نیستی، پوچی، بیمعنایی و مرگ کلماتی هستند که ستونهای استاتوس یک چسناله کن فلسفی را تشکیل میدهند...کسانی که میخواهند در این ژانر موفق عمل کنند باید در انتخاب عکس پروفایل نیز دقت کنند...پالتوی بلند و شال و عینک شیشه گرد و مقادیر معتنابهی ریش نشانه های آشنای یک فیلسوف خسته و به پوچی رسیده است.

چسناله های سیاسی:این چسناله ها معمولا با اشتراک گذاری اخبار و وقایع تاسف بار داخلی همراه است و معمولا کسی که در این حوزه فعالیت میکند  خبر دستگیری، اعدام، توقیف، گرانی، زلزله، سیل و مانند ان را با جملاتی نظیر "شرمتان باد"، " شرمشان باد"، "شرممان باد" به اشتراک میگذارد.
جملات و شبه جملات دیگری نیز هست که به عنوان چسناله ی سیاسی در توضیح  لینکهای خبری بسیار استفاده میشود که به شرح زیر می باشند:
- واقعا به کجا میرویم؟
- روحانی مچکریم!!!
- ایرانی به پا خیز
- ما را چه میشود؟
- :(
- :((
- :(((
- :(((((((((((((((((

لینکهای مرتبط :

آموزش گام به گام استفاده از فیسبوک (طنز)/فصل اول/ فیسبوک به چه درد میخورد؟

آموزش گام به گام استفاده از فیسبوک (طنز)/فصل دوم/ خانه و خانواده

آموزش گام به گام استفاده از فیسبوک (طنز)/فصل سوم/ دوست یابی

رأی دهید
بت شکن - مونترال - کانادا
جد و آبأ یا جد و آباد!!؟؟
دوشنبه 29 دي 1393 - 16:35
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.