بیتفاوتی جنسی ژاپنیها اقتصاد جهانی را به خطر میاندازد
با این روند کاهش جمعیت ژاپن در نیم قرن آینده یک سوم جمعیتش را از دست خواهد داد.
مردم ژاپن آنقدر از برقراری رابطه عاشقانه گریزان شده اند که رسانههای این کشور برای این رفتار مردم اسم گذاشتهاند: "سکاسا شینای شوکوگان" یا "سندرم تجرد".
وزارت بهداشت ژاپن روز اول ژانویه ۲۰۱۵ اعلام کرد که در سال ۲۰۱۴ یک میلیون و ۱۰۰۰ هزار نوزاد در این کشور متولد شده اند که نسبت به سال ۲۰۱۳ کاهشی ۹۰۰۰ نفری داشته است.
کاهش تعداد جوانان و افراد سنین ۱۵ تا ۶۴ سال در ژاپن، رشد ناخالص ملی این کشور را تهدید میکند.
کارشناسان می گویند اگر روند کاهش جمعیت در ژاپن به همین ترتیب ادامه یابد، این کشور در نیم قرن آینده یک سوم جمعیت خود را از دست خواهد داد.
یک گزارش روزنامه گاردین نشان میدهد که نرخ پایین ازدواج، بچهدار شدن و حتی رابطه جنسی در ژاپن باعث شیوع سندرم موسوم به تجرد شده است.
واشنگتن پست هم مینویسد این موضوع فراتر از یک 'موضوع ژاپنی' و خصیصههای فرهنگی این کشور است و به اقتصاد جهانی مربوط است.
ژاپن سومین اقتصاد بزرگ جهان است که اقتصادش با تجارت جهانی گره خورده و عامل مهمی در بهبود وضعیت اقتصادی همه به شمار میرود.
این کشور مهمترین شریک تجاری آمریکا، چین و بسیاری از کشورهای دیگر است و میزان بدهی آمریکا به ژاپن تقریبا همپای قرض این کشور به چین است.
تعداد ژاپنیهایی که رابطه عاشقانه ندارند رشد قابل ملاحظهای داشته است
واشنگتن پست مینویسد نرخ بچهدار شدن ژاپنیها آنقدر پایین است که نمیتواند اقتصاد سالمی داشته باشد.
یکی از مهمترین دلایل کمتر بچهدار شدن ژاپنیها آن است که اینقدر به رابطه جنسی بیعلاقهاند که قرار عاشقانه نمیگذارند و ازدواج هم نمیکنند.
بر اساس گزارش مرکز جمعیتشناسی ژاپن در سال ۲۰۱۱ و همینطور اطلاعاتی که روزنامه گاردین به تازگی منتشر کرده، تعداد بسیار زیادی از ژاپنیها رابطه جنسی را جذاب نمیدانند.
۴۵ درصد زنان و ۲۵ درصد مردان ۱۶ تا ۲۴ ساله به رابطه جنسی علاقه ندارند یا از آن متنفرند.
بیش از نیمی از ژاپنیها مجردند. ۴۹ درصد زنان مجرد و ۶۱ درصد از مردان مجرد ۱۸ تا ۳۴ ساله در هیچ رابطه عاشقانهای نیستند.
تعداد زنان و مردان ژاپنی که رابطه عاشقانه ندارند از سال ۱۹۹۰ تاکنون رشد قابل ملاحظهای داشته است.
یک چهارم ژاپنیها اصلا رابطه عاشقانه نمیخواهند. ۲۳ درصد زنان و ۲۷ درصد مردان گفتهاند علاقهای به هیچ نوع رابطه عاشقانهای ندارند.
بیش از یک سوم از ژاپنیهایی که در سن باروری هستند تاکنون رابطه جنسی نداشتهاند.
موسسه جمعیت ژاپن پیشبینی میکند زنانی که در اوایل بیست سالگی هستند ۲۵ درصد احتمال دارد که هرگز ازدواج نکنند و ۴۵ درصد احتمال دارد که هیچ وقت بچهدار نشوند.
در ژاپن این موضوع تازهای نیست. از سال ۲۰۰۶ زنهای ژاپنی به خاطر "سوشوکا دانشی" که معنیاش "گیاهخوار شدن مردها" است اما کنایه از بیمیلی جنسی آنها است از اینکه مردان به رابطه جنسی با جنس مخالف علاقه ندارند شاکی بودهاند.
زنهای ژاپنی هم به سهم خود از برقراری رابطه عاشقانه اجتناب میکنند چرا که قوانین این کشور و عرفهای اجتماعی حفظ زندگی خانوادگی و موقعیت شغلی را برای زنها دشوار میکند.
کاهش جمعیت ژاپن به این معنا است که تعداد کمتری در این کشور کار میکنند و میزان تولید هم پایین میآید. پدیده ای که بمب ساعتی اقتصادی خوانده شده است.
از سوی دیگر تعداد سالخوردگان در ژاپن در حال رشد است و هزینه مراقبت از آنها بالا است چون به خاطر عمر طولانی، دوران بازنشستگی درازی دارند.
تعداد پیرها در ژاپن در حال رشد است
در یک اقتصاد سالم به ازای این تعداد بازنشسته باید به تعداد کافی مالیاتدهنده وجود داشته باشد اما جمعیت ژاپن همزمان کم و پیر میشود.
واشنگتنپست مینویسد این موضوع فعلا مشکل ژاپنیهاست اما پیامدهایش به مردم آمریکا و سایر کشورهای جهان در اقتصاد جهانی هم آسیب میزند.
مشکل اینجا است که ژاپن بدهکاران زیادی در جهان دارد. در حال حاضر میزان طلب ژاپن ۲۰۰ درصد میزان تولید ناخالص داخلی این کشور است.
تا وقتی ژاپن رشد میکند همه چیز رو به راه است اما با وجود بمب ساعتی جمعیتی این کشور، به سختی میشود پیشبینی کرد که در طولانی مدت اوضاع چطور خواهد بود.
مقامهای ژاپنی از کاهش رشد جمعیتشان نگراناند. یک برنامه ملی زنان و مردان جوان را به برقراری رابطه تشویق میکند و به دنیا آوردن بچههای ژاپنی بیشتر موضوع بحث سیاستمداران ژاپنی است.
تصویب قانون منع سقط جنین یکی از پیشنهادهایی است که از سوی سیاستمداران ژاپنی ارائه شده است.