حادثه مرگ معلولان ذهنی یک آسایشگاه به مجلس ایران کشیده شد

در پی مرگ سه معلول ذهنی در آسایشگاه پاکدشت، و مسمومیت غذایی دست کم ۲۷ نفر دیگر، یک نماینده مجلس ایران می‌گوید قرار است کمیسیون بهداشت و درمان، یک‌شنبه پیش‌رو، به این موضوع رسیدگی کند.


شهلا میرگلوی بیات، پنجم دی‌ماه، به خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گفته است این حادثه «قطعا به دلیل ضعف نظارتی» رخ داده و سازمان بهزیستی ایران باید بر عملکرد آسایشگاه و سیستم بهداشتی آن نظارت بیشتری می‌کرد.


هفته گذشته، روز یک‌شنبه، پس از آنکه گروهی از کم‌توانان ذهنی آسایشگاه «پدربزرگ» پاکدشت «سوپ جو» خوردند، مسموم شدند.

خبرگزاری رسمی ایران، ایرنا، از قول مجبتی خالدی، سرپرست مرکز هدایت عملیات و بحران اورژانس ایران، نقل کرده است که پس از تماس با این مرکز در ساعت هشت شب، نیروهای امدادی به این آسایشگاه رفته‌اند.

با این همه پیش از رسیدن آن‌ها سه نفر از کم‌توانان ذهنی جان خود را از دست داده‌اند. ۲۷ نفر دیگر نیز به بیمارستان انتقال داده شده‌اند.

این مقام ارشد مرکز اورژانس ایران گفته است که این افراد پیش از تماس با آنها دچار دل‌پیچه، دل‌درد و اسهال شده بودند.

مشخص نیست چقدر طول کشیده تا کارکنان آسایشگاه پاکدشت پس از بروز علائم، با اورژانس تماس بگیرند.

در عین حال یکی از ۲۷ بیماری که پس از بستری مرخص شده، مجددا دچار علائم بیماری شده و به بیمارستان انتقال یافته است.

خبرگزاری فارس، از طرف دیگر، از قول آقای خالدی گفته است از غذای مصرف‌شده نمونه‌برداری شده تا مشخص شود «علت مرگ آنها مسموم بودن غذاها بوده و یا اینکه این غذاها حاوی میکروب خاصی بوده است».

شهلا میرگلوی بیات، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ایران، به خبرگزاری ایلنا گفته است «در مجموعه‌های بیمارستانی حضور کارشناس تغذیه برای نظارت بر رژیم غذایی بیماران، امری ضروری است، اما در تمام بیمارستان‌ها چنین کارشناسی وجود ندارد.»

او می‌گوید نظارت و مدیریت در مجموعه‌های بهزیستی و بهداشتی و درمانی، «ضعف شدیدی» دارند.

همایون هاشمی، رئیس سازمان بهزیستی ایران، آسایشگاه «پدربزرگ» پاکدشت را «از مراکز خصوصی درجه یک وابسته به سازمان بهزیستی» توصیف کرده است.

خبرها و گزارش‌ها در مورد آلودگی‌های غذایی در ایران طی ماه‌های گذشته، به نگرانی‌هایی در سطح جامعه و بازتاب آنها در رسانه‌ها انجامیده است.

در یکی از تازه‌ترین گزارش‌ها از مسمومیت غذایی گروهی در ایران، خبرگزاری مهر، روز چهارشنبه سوم دی ماه گزارش داده بود که ۱۸ نفر از دانش‌آموزان یک مدرسه ابتدایی در سردشت به دلیل مصرف شیر رایگان، مسموم و راهی بیمارستان شدند.

روز پنج‌شنبه نیز رئیس انجمن غذایی استان مازندران از سیر صعودی ابتلا به تب مالت، به دلیل فروش فله‌ای شیر خام در آن استان خبر داده بود.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.