شمار بیماران مبتلا به دمانس افزایش می‌یابد

 در آلمان ۵/ ۱میلیون نفر به بیماری دمانس مبتلا هستند. بیشتر این افراد آلزایمر دارند. گزارش سازمان جهانی آلزایمر شمار کل بیماران دمانس را در سراسر جهان ۴۷ میلیون نفر اعلام کرده. تعداد این بیماران به‌سرعت افزایش می‌یابد.
 
بیماری دمانس به بیماری عمومی بزرگی تبدیل شده است. شمار بیماران مبتلا به دمانس به شدت افزایش می‌یابد. در حال حاضر در هر ۲/ ۳ ثانیه یک‌نفر در نقطه‌ای از جهان به این بیماری مبتلا می‌شود.
 
محققان سازمان جهانی آلزایمر (ADI) در گزارش سال ۲۰۱۵ خود در لندن به این نکته اشاره کرده‌اند که شمار بیماران مبتلا به دمانس تا سال ۲۰۵۰ میلادی سه برابر می‌شود. آنها از دولت‌های جهان خواسته‌اند پیشگیری‌های لازم را برای مبتلا نشدن مردم به این بیماری انجام دهند.
 
کنفرانس جهانی آلزایمر در لندن اعلام کرده که در حال حاضر ۸/ ۴۶ میلیون نفر در سراسر جهان به دمانس مبتلا هستند. پیش‌بینی می‌شود که شمار این مبتلایان در سال ۲۰۳۰ به ۱/ ۷۴ میلیون نفر و در سال ۲۰۵۰ به ۵/ ۱۳۱ میلیون نفر برسد.
 
۶۰درصد مبتلایان به دمانس در کشورهای فقیر دنیا زندگی می‌کنند. شمار بیماران دمانس در آسیا بیشتر از قاره‌های دیگر جهان است. متخصصان مخارج اجتماعی و اقتصادی این بیماری را بیش از ۷۰۰ میلیارد یورو در سال برآورد می‌کنند.
 
مارک وارتمن، رئیس سازمان جهانی آلزایمر در باره گزارش این سازمان گفت دولت‌های جهان باید شرایط بهتری را برای مبتلایان به بیماری دمانس مهیا سازند. او در ادامه گفت: «افزایش مخارج بیماران دمانس چالشی جدی برای سیستم بهداشتی و اجتاعی در سراسر جهان است.»
دمانس هنوز جدی گرفته نمی‌شود
محققان بر این نظرند که گرچه مخارج بیماری دمانس بیشتر از شمار مبتلایان افزایش می‌یابد، اما این بیماری هنوز جدی گرفته نمی‌شود. مارتین پرینس، یکی از نویسندگان گزارش سازمان جهانی آلزایمر در این باره می‌گوید: «ما در حال حاضر معتقدیم که در آخرین گزارش سازمان جهانی آلزایمر در سال ۲۰۰۹ توسعه این بیماری را به اشتباه حدود ۱۲ تا ۱۳ درصد کمتر از حد واقعی برآورد کرده بودیم.»
در حال حاضر حدود یک‌و‌نیم میلیون نفر در آلمان به بیماری دمانس دچار هستند. بیشتر این افراد به شایع‌ترین نوع دمانس، آلزیمر یا زوال عقل سالخوردگی مبتلا هستند.
 
دمانس به مجموعه‌ای از بیماری‌ها می‌گویند که به‌طور عمده در میان افراد مسن رواج دارد. در همه این بیماری‌ها تخریب پیش‌رونده سلول‌های عصبی مغز مشاهده می‌شود و اختلالاتی در حافظه و زبان بروز می‌کند.
تغییرات روان‌شناختی و مختل شدن فعالیت‌های روزمره فرد از دیگر نشانه‌های این بیماری است. دلیل این بیماری هنوز به طور دقیق مشخص نشده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • خامنه‌ای باخت بد هم باخت؛ حشدالشعبی زیر فشار، بیروت در تسخیر مخالفان جمهوری اسلامی
  • محمدجواد ظریف درباره نفود اسرائیل: یک سکوی سانتریفیوژ خریده بودیم که در آن مواد منفجره جاسازی شده بود
  • پزشکیان در آستانه تحلیف ترامپ: جمهوری اسلامی آماده مذاکره شرافتمندانه و برابر است
  • اسرائیل از خنثی کردن نقشه کشاندن یک تاجر اسرائیلی به دبی توسط عوامل جمهوری اسلامی خبر داد
  • صادق زیبا کلام خطاب به وزیرارشاد: جمهوری اسلامی ۴۶ سال است که به دنبال «سراب فرهنگ‌سازی» است
  • اعلام آتش‌بس در غزه «قریب‌الوقوع» است؛ بن‌گویر تهدید به استعفا کرد
  • اعلام برقراری دوباره پروازهای مستقیمِ خطوط هوایی خصوصی بین ایران و اروپا
  • مرجان ساتراپی دریافت نشان لژیون دونور را در اعتراض به «رفتار ریاکارانه فرانسه در قبال ایران» رد کرد
  • ارائه «طرح۱۰۰ روزه» به ترامپ برای فشار بر ایران؛ پیشنهاد به بریتانیا برای همراهی با تحریم‌ها
  • (تصاویر) مریم بن لادن از عربستان تا بحرین شنا کرد