خریدار مدال نوبل جیمز واتسون آن را به عنوان هدیه برمی گرداند
رأی دهید
بی بی سی: ثروتمندترین مرد روسیه فاش کرده است که او همان کسی است که اخیرا مدال نوبل جیمز واتسون را در یک حراجی خریداری کرده و حالا قصد دارد مدال را به صاحب اصلی اش برگرداند.
علی شیر عثمان اف، غول صنایع فولاد و ارتباطات راه دور روسیه گفت که آقای واتسون "مستحق" این مدال است و او از اینکه این دانشمند احساس می کرده باید مدال را بفروشد"ناراحت" بود.
جایزه نوبل پزشکی ۱۹۶۲ به جیمز واتسون، موریس ویلکینز و فرانسیس کریک اهدا شد که هر کدام یک مدال طلا گرفتند.
او جایزه اش را هفته پیش حراج کرد که به بهای ۴.۸ میلیون دلار فروش رفت.
آقای عثمان اف در بیانیه ای گفت که او همان کسی است که هفته گذشته مدال را به صورت ناشناس طی تماسی تلفنی خریده بود.
او گفت: "به نظر من وضعیتی که در آن یک دانشمند برجسته مجبور به فروش مدالی می شود که نشان شناسایی دستاوردهای اوست، غیرقابل قبول است."
"جیمز واتسون یکی از بزرگترین زیست شناسان در تاریخ بشر است و جایزه او برای کشف ساختمان دی ان ای باید نزد او بماند."
نشریه آمریکایی فوربز میزان دارایی های آقای عثمان اف را ۱۵.۸ میلیارد دلار تخمین زده است. او از سهام داران عمده باشگاه فوتبال آرسنال است و در فهرست ثروتمندان سال ۲۰۱۳ بریتانیا در صدر قرار گرفت.
این اولین بار بود که یک مدال نوبل از طرف یک دریافت کننده آن که هنوز زنده است حراج می شد.
آقای واتسون، ۸۶ ساله، از مبلغ به فروش رفته مدال ابراز خوشحالی کرده و گفته بود که بخشی از آن را به مراکز تحقیقاتی و موسسات خیریه اهدا خواهد کرد.
آقای واتسون گفته بود مدال را به خاطر آن فروخته که پس از اظهاراتش در سال ۲۰۰۷ درباره نژاد شدیدا از سوی جامعه علمی سرزنش شده بود.
او در آن سال در مصاحبه ای با ساندی تایمز نژاد را به هوش مربوط دانسته بود دایر بر اینکه سطح هوشی در آفریقا پایین تر است، که به خاطر آن مورد انتقادهای زیادی قرار گرفت.
او همان زمان از اظهاراتش چنین عذر خواهی کرد: "من از همه کسانی که از حرف های من چنین برداشت کرده اند که آفریقا به عنوان یک قاره به نوعی از لحاظ ژنتیکی در سطحی پایین تر است به طور نامشروط عذرخواهی می کنم. منظور من این نبوده. مهمتر از نظر من اینکه چنین اعتقادی هیچ مبنای علمی ندارد."
آقای واتسون اخیرا در مصاحبه ای با فایننشیال تایمز گفت که از زمان آن مصاحبه احساس می کند که دیگر به رسمیت شناخته نمی شود.