'بزرگ‌ترین معدن طلای خاورمیانه' در ایران افتتاح شد

ظرفیت تولید سالانه معدن طلای زرشوران سه هزار کیلوگرم اعلام شده است

دولت ایران می‌گوید "بزرگ‌ترین معدن طلای خاور میانه" امروز شنبه ۲۴ آبان در منطقه تکاب در استان آذربایجان غربی به بهره‌برداری رسیده است.


به گفته مقام‌های ایران با آغاز کار معدن زرشوران (زره‌شوران) ظرفیت سالانه تولید طلا در ایران سه هزار کیلوگرم افزایش پیدا می‌کند و به حدود پنج و نیم تن می‌رسد.


مهدی کرباسیان، رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران بعد از مراسم افتتاح این معدن به خبرنگاران گفت: "بر اساس پیش‌بینی‌های اولیه ذخیره معدنی این مجتمع ۵۵ تن بود که با بررسی‌های جدید سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور این رقم به ۱۱۰ تن افزایش یافته است."

به گفته آقای کرباسیان روش به کار گرفته‌شده در فرآوری طلا در این مجتمع توسط یک شرکت ایرانی ابداع شده و به ثبت رسیده که "موجب صرفه‌جویی در هزینه و اجرای طرح با یک‌سوم قیمت معمول در روش های مطرح دنیا شده است."

او گفته است که در غیر این صورت با توجه به تحریم‌های ایران امکان بهره‌برداری از این معدن وجود نداشت.

    عملیات اکتشاف در این معدن (زرشوران) در سال ۷۶ آغاز شده و در ابتدای اکتشاف ذخیره ۵۶ تن شناسایی شد که این میزان ذخایر هم اکنون به ۱۱ تن رسیده و پیش بینی می‌شود در آینده ای نزدیک با ۱۰ هزار متر حفاری که در دست اجراست، این میزان به ۲۰۰ تن افزایش یابد.

مهدی کرباسیان، رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران

بر اساس تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا هر گونه تجارت طلا و فلزات گران‌قیمت با ایران ممنوع است.

معدن طلای زرشوران در ۳۵ کیلومتری شهر تکاب در آذربایجان غربی قرار دارد.

به گفته آقای کرباسیان، سرمایه‌گذاری ارزی و ریالی کارخانه طلای زرشوران ۱۷۰ میلیارد تومان بوده و اکتشافات اولیه معدن طی ۴ سال توسط مهندسان کانادایی، انگلیسی و آفریقای جنوبی انجام شده است.

حسینقلی قوانلو، مجری طرح تجهیز معدن زرشوران به خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا گفت که با اجرای طرح توسعه این معدن ظرفیت تولید طلا در آن سالانه به شش تن خواهد رسید.

این معدن با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری ایران و محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت افتتاح شد.

پیش از افتتاح زرشوران، معدن طلای آق‌دره در سی کیلومتری تکاب با ظرفیت تولید سالانه بیش از دو تن بزرگ‌ترین معدن ایران بود.

مجتمع طلای موته هم اولین کارخانه استحصال طلای ایران است که در سال ۱۳۷۲ در ۵۰ کیلومتری شهر گلپایگان توسط یک شرکت استرالیایی راه‌اندازی شد.

رأی دهید
razmandeh - استکهلم - سوئد
به‌‌‌ به‌‌‌ به‌‌‌ خدارا شکر !!! میفرسیتیم عراق سوریه فلسطین و هر جا که امام و امامزاده داشته باشند مقبره طلا داشته باشند !!!!! این مشکل جهان اسلام هم که حل شد !!!!! باز بگید معجزه دروغه !!!!
شنبه 24 آبان 1393 - 22:46
paksan - آمریکا - آمریکا
شرکتهای اقماری سپاه و سایر نهادهای وابسته به دیکتاتور و آیت الله ها دستنکارش هستند و همه می دونند سپاه هر جا منفعتی باشه به زور اسلحه میخواد کارش رو بکنه
یکشنبه 25 آبان 1393 - 00:07
shahab46 - هانوفر - المان
خدا بدادش برسه
یکشنبه 25 آبان 1393 - 00:36
Farokhzad - کنت - انگلستان
در عجبم این سرزمین. با توجه به اینهمه دزدى که اینها میکنند هنوز هم پر از همه چیز میباشد یکى آش داشتن نیروى جوان که با تمام کمبودها هنوز هم فعال هستند در همه زمینه ها فقط میتوان گفت خاک تو سر این دولت مردم فریب که قد انها رو نمیدانه شرم بر انها
یکشنبه 25 آبان 1393 - 06:49
مهدخت - برن - سوئیس
خدا به داد این ملت برسه که ثروت و مستی اخوندا زیاد شد
یکشنبه 25 آبان 1393 - 09:47
فراوانی - قطر - قطر
تمام ضریحهای امامان شیعه مطلا خواهد شد مبارک است انشاالله
یکشنبه 25 آبان 1393 - 11:57
persiangulf2535 - لند‌ن - انگلیس
یعنی انقدراین معدن طلا داره که تمام امامزاده هایه ایران وعراق رو صاحب ضریح طلا بکنه ؟
یکشنبه 25 آبان 1393 - 13:58
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.