اختر شناس واتیکان: دنبال موجودات فضایی و ترویج مسیحیت نیستیم

اولین مورد از اشاره به وجود یک مرکز اخترشناسی واتیکان به سال ۱۵۸۲ در ایتالیا بر می‌گرددآیا حمایت مالی کلیسای کاتولیک از یک مرکز اخترشناسی برای تحقیق در مورد سیاره‌های قابل زیست، یک تناقض نیست؟
گروه کوچکی از اختر شناسان کلیسای کاتولیک که در ضمن کشیش هم هستند، در یک رصدخانه کوچک وابسته به واتیکان در کوهستان‌های جنوب غربی آمریکا مشغول کارند و بخشی از پژوهش‌های آنها جستجو برای سیاره‌های قابل زیست است.
از نگاه برخی، اختر شناسی ممکن است با ذات کلیسای کاتولیک در تناقض آشکار باشد اما برای این گروه از اخترشناسان کلیسا که در ضمن کشیش هم هستند، این پژوهش به آنها کمک می کند "تا به خالق مطلق نزدیکتر شوند."
کشیش پل گابور معاون رصد خانه واتیکان به بی بی سی گفت: "ما اینجا هیچ کار عجیبی نمی‌کنیم. کار ما پژوهش های علمی است و دنبال موجودات فضایی و ترویج مسیحیت بین آنها نیستیم."
در این مرکز اخترشناسی فقط ۱۰ ستاره شناس مشغول کار هستند اما آنها می گویند که هدفشان افزودن به دانش بشر از جهان کائنات است.
پدر روحانی پل گابور می افزاید: "رصد خانه واتیکان، طرح بسیار کوچکی است و دلیل آن محدودیت‌های ما در مورد به کارگرفتن افراد متخصص است. به زبان دیگر هر اخترشناسی که در اینجا کار می‌کند در عین حال باید کشیش باشد."
پدر روحانی پل گابور می گوید که به عنوان اخترشناس او این موضوع را متوجه می‌شود که باید کائنات را بهتر شناختبرای منتقدان، این دقیقا همان دلیلی است که ثابت می کند پژوهش های علمی وابسته به نهادهای دینی چندان قابل اتکا نیستند.
لاورنس کراوس یک فیزیکدان خداناباور می گوید:"با توجه به الزامات و شروط مربوط به پیوستن به نهادی مثل واتیکان و مرکز اخترشناسی آن، قاعدتا بهترین دانشمندان نمی توانند در چنین موسسه‌ای کار کنند چون اکثر دانشمندان خوب و طراز اول، خداناباور هستند."
او می افزاید: "حتی از منظر مباحث نظری و روشنگری نیز علم و ادیان تثبیت شده ای مثل مسیحیت، کاملا در تضاد هستند و سابقه این تضاد به صدها سال برمی گردد."
اما اخترشناسان واتیکان این انتقاد را نمی پذیرند. از نگاه آنها بین علم و دین، به خصوص در زمینه هایی مثل اخترشناسی، مرزی وجود ندارد.
رصدخانه وابسته به واتیکان در سال ۱۹۸۱ و به دلیل بدتر شدن کیفیت هوا و آسمان ایتالیا که کار اخترشناسی را ناممکن می کرد، به اطراف شهر توسان در ایالت آریزونای آمریکا منتقل شد و از آن زمان تاکنون مشغول همکاری با دانشگاه ایالتی آریزونا بوده است.
بوئل جانوزی مسئول رصد خانه دانشگاه آریزونا می گوید:"به اعتقاد من افرادی که در مورد سئوالات مهم دینی و الهیات تحقیق می کنند به عرصه تحقیق در زمینه اختر شناسی جلب می شوند چون موضوع تحقیق آنها سئوالات بنیادی در مورد خلقت و پیدایش جهان است."
اولین اشاره در تاریخ به وجود فعالیت اخترشناسی واتیکان به سال ۱۵۸۲ برمی گردد. ولی اولین بار پاپ لئو سیزدهم در سال ۱۸۹۱ به طور رسمی مرکز اختر شناسی واتیکان را تاسیس کرد.

لاورنس کراوس، فیزیکدان خداناباور می‌گوید اکثر دانشمندان خوب و طراز اول، خداناباور هستنددر آن زمان او گفت هدفش این است که به صراحت نشان دهد که کلیسای کاتولیک "با حقیقت و علم مسلم مخالف نیست."
پدر روحانی پل گابور که یک کشیش پیرو فرقه یسوعیون است، می گوید او به مرور درک می کند که بین اخترشناسی و دین، رابطه بسیار تنگاتنگی وجود دارد. او معتقد است که اگر سیاره های قابل زیست دیگری در فضا وجود داشته باشند، قاعدتا باید نوعی از حیات در آنها شکل گرفته باشد.
به اعتقاد او همه این موارد نشان می دهند که "جهان کائنات از ما طلب می کند که آن را بهتر بشناسیم و بهتر درک کنیم."
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۰
گشتاسپ - شیراز، ایران
تمام شواهد علمی دال بر عدم وجود خدا ی ادیان ابراهیمی است.از فیزیک و یبولوژی تا تاریخ ادیان.پدر مقدس هم باید کمکمک جور و پلاسشو جمع کنه.درود بر زرتشتی های راستین.بیش از 20سال پیش که آخرین موبد موبدانشون مرد بساطشو جمع کردن.خرافاتشونم کم تر.افسانه های مجعول زرتشتی رو مثل موعد زرتشتی و سوشیانس و دختر بکر آبستن از آب هامون رو دور ریختن و خرد ورزی رو پیشه کردند و این نشون میده پارسیان زرتشتی پایدار بر دین گیومورتی دست کم از این نظر خردمند ترین مردم روزگارند. هماره انوشه بدی
‌پنجشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۶
۶۵
عموعقلی - پاریس، فرانسه
اینها چقدر وقیح هستند تاریخ محاکمه گالیله را هنوز فراموش نکرده همه مذهبیها همینجور بی شخصیت و وقیح هستند فرقی نمیکنه آخوند باشه یا کشیش یا چیز دیگه شماها برید بچه بازی بکند ستاره شناسی به چه دردتون میخوره آخه
‌پنجشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۴
۱۰۸
DenaOslo - اسلو ، نروژ
لاورنس کراوس یکی از ابر مغز های علمی دنیاست که جایزه نوبل هم گرفته و من خیلی قبولش دارم . حرف و مناظره هاش کاملا علمی و با مفهوم هستند
‌پنجشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۸
۵۲
reza bargashte az kharej - ایران، ایران
دوست عزیز DenaOslo - اسلو ، نروژ ایشون تا حالا جایزه نوبل نگرفته اند! آقای دکتر لاورنس کراوس جنحالی ترین فیزیکدانان نظری حال حاضر و یکی از منتقدان string theory هستش و در کتاب A Universe from Nothing میگه که ((اصولا هر کدام از اتم های موجود در بدن شما روزی درون ستاره ای بودند که منفجر شده است علاوه بر این اتم های موجود در دست چپ و راست شما هر کدام از ستاره ی متفاوتی آمده اند. همه ما به معنی واقعی کلمه فرزندان ستارگانیم و بدن های ما از گرد و غبار ستاره ای تشکیل شده اند.)) و به شدت این کتاب و نظریات ایشان با انتقاد شدید سایر فیزیکدانان مواجه شده است، چون میگویند وقتی شما بیگ بنگ را قبول دارید و از آنجایی که شالوده این نظریه را string theory تشکیل میدهد پس چه طور اینگونه فرضیاتی دارد، از طرفی برخلاف ایشان که میگویند بهترین و طراز اولترین دانشمندان دنیا خداناباور هستند ، در حالی که Edward Witten که خالق M-theory در نظریه string theory و او را انیشتین قرن حاضر مینامنند یک یهودی و بسیار مذهبی است،یا فردی مانند P.Dirac که بهترین دانشمند فیزیک کوانتومی هستش، بسیار خداباور بوده
‌پنجشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۰
۷۳
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
[::reza bargashte az kharej - ایران، ایران::]. دوست عزیز، این بحث ها که دین و علم رو میخواد در راستای هم بدونه به هیچ جا نمیرسه. علم و دین عمود بر هم هستن، همون دین یهودیت که آقای Edward witten بهش اعتقاد داره، میگه مبدأ انسان و جهان به ٥٠٠٠ سال میرسه، که همه میدونیم اینطور نیست.
‌پنجشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۸
۷۳
همسایه دکتر شریعتی - ایران، ایران
من بشدت نگران مریخی های بی گناه شدم که قراره همون پروسه تاریخی انسانها رو بگذرونن، دادگاههای انگیزسیون داشته باشن، کشیشها بیان براشون موعضه کنن، گناهاشون رو ببخشن!و . فقط نمی دونم قراره مسیح زمینی رو بخوردشون بدن یا یک پسر خدای مریخی خلق می کنن؟!!
‌پنجشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۸
۴۵
بوزرجمهر - تهران، ایران
[::reza bargashte az kharej - ایران، ایران::]. دوست گرام پل دیراک بسیار خداناباور بوده.میتوانید نام اورا در ویکیپدیا سرچ کنید و زندگی او را مطالعه فرمایید.
جمعه ۲۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۳
۵۲
reza bargashte az kharej - ایران، ایران
[::بوزرجمهر - تهران، ایران::]. دوست گرامی، در ابتدا چرا خداناباور بوده و در حاشیه کنفرانس سولوی در سال 1927 میلادی در مباحثه اینشتین با نیلز بوهر میگه که اگه خدایی وجو د داشت که اینهمه ظلم و ستم و جنگ نبود و برخی خداباوران مذهب را برای بیشتر حکم کردن و دکان داری اعمال میکنن و ورنر هایزنبرگ میگه از این دیدگاه دانشمند بزرگی مثل دیراک تعجب کردم که چنین رفتاری سر زده است، منتها بعد از نزدیک 5 یا 6 سال (اگه اشتباه نکنم) تو کتاب Principle of Quantum Mechanics کاملا حرفهای خودش رو پس گرفته بود و بسیار خداباور و مذهبی بوده است، لطفا دوست عزیز از ویکیپدیا سرچ نکنید، اگه علاقه دارید برید کتابهایش را مطالعه بفرمائید، من خودم دیدم ویکیپدیا رو و حتی سال گرفتن و نام کتابهاش رو اشتباهی زده، از منبعی موثق و دقیق لطفا مطالعه فرمائید.
شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۲:۲۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.