یک دوجین خوراکی مفید برای مغز
گفته میشود که این ۱۲ خوراکی، تحریک کننده قوای ذهنی بوده و به سرزندگی و فعالیت مغز کمک میکنند.
قرهقاط
قرهقاط که در انگلیسی به آن کرنبری Cranberry میگویند، منبع سرشاری از آنتیاکسیدانهای مرغوب است. آنتیاکسیدانها برای فعالیتهای از قبیل عملکردهای شناختی بسیار مفیدند.
جو، جودوسر
جو به مغز انرژی میدهد، که احتمالا در بهبود یادگیری موثر است. انواع جوها سرشار از سلنیوم هستند، که آنتیاکسیدان است. نشان داده شده است که سلنیوم مغز را از اختلالات مختلف محافظت کرده و آن را از مشکلات شناختی مربوط به بالارفتن سن مصون نگاهمیدارد.
بادام
بسختی میتوان خوراکی یافت که بیشتر از بادام حاوی ویتامین E فشرده باشد. در آزمایشات متعددی نشان داده شده است که مصرف روزانه بادام با دوز بالا جلوی پیشروی آلزایمر را میگیرد.
مارچوبه
مارچوبه سرشار از ویتامین A است، که به انعطافپذیری مغز بزرگسالان کمک میکند. فعالیتهای یادگیری ذهن در سنین بالا بطور طبیعی افت دارد، و ویتامین A می تواند از سرعت این روند بکاهد.
گردو
تنها ۶۰ گرم گردو در روز تقریبا تمامی اسیدهای چرب امگا-۳ را که گفته میشود مورد نیاز بدن است تامین میکند.
توتها
پژوهشهای مختلف نشان دادهاند که پُلی فِنّل های موجود در انواع توتها از سرعت افت ذهنی مربوط به بالارفتن سن میکاهند.
لپه
لپه و دیگر حبوبات سرشار از اسید فولیک است، که در پژوهشهای تحقیقاتی نشان داده شده است عملکرد کلامی و حافظه را بهبود میبخشد، و احتمالا بروز بیماری آلزایمر را نیز به تاخیر میاندازد.
تخم مرغ
تخم مرغ همچون گوشت مرغ محتوای سطح بالایی از ماده کولین است. کولین مادهای است حلال در آب، که در بافت زنده تولید میشود و در سنتز و نقلوانتقال چربیها موثر است. گفته میشود کولین به توسعه حافظه بلند مدت کمک میکند.
سیر و پیاز
سیز و پیاز هم تقویت کننده سیستم دفاعی بدن هستند و هم از سکته جلوگیری میکنند و احتمالا اختلال حافظه را نیز بهبود میبخشند.
میگو
میگو سرشار از اسیدهای دوکوساهگزانیک (DHA) و ویتامین B12 است که ترکیب این دو ماده در میگو از مهمترین مواد در حفظ و سلامت عملکرد شناختی مغز محسوب میشود.
اسفناج
اسفناج سرشار از مواد آنتیاکسیدان است.
شکلات تیره
شکلات تیره دارای فلاونول فراوان است. بطور کلی هرچه شکلات تیرهتر باشد برای مغز بهتر است.