جمعیت بالای سیناپس‌ها عامل ابتلا به اوتیسم

گروهی از دانشمندان می‌گویند دلیل ابتلای برخی از افراد به بیماری اوتیسم را کشف کرده‌اند، عاملی که ارتباطی با اختلالات ژنتیکی ندارد.


براساس گزارش میل‌آنلاین، محققان دانشگاه کلمبیا می‌گویند زیاد بودن تعداد سیناپس‌ها در مغز، نقاطی که نورون‌ها به یکدیگر متصل و مرتبط می‌شوند، عامل ابتلا به اوتیسم است. به گفته این محققان سیناپس‌های مازاد به واسطه کمبود فرایند تنظیمی یا هرس سیناپسی که در اوایل دوران زندگی رخ می‌دهد ایجاد می‌شوند. این کشف می‌تواند قدمی بلند در مسیر درک این بیماری پیچیده و کشف درمان‌های موثر برای آن باشد.


دانشمندان توانستند به واسطه احیای فرایند تنظیمات سیناپسی در موش‌های مبتلا به اوتیسم از عوارض ابتلا به این بیماری بکاهند. با استفاده از دارویی که معمولا برای تضعیف سیستم ایمنی بدن بیماران تحت جراحی پیوند کاربرد دارد، محققان دریافتند رفتارهای شبه اوتیسمی کاهش پیدا می‌کنند.

این دارو از عوارض جانبی برخوردار است که استفاده از آن را در کنترل اوتیسم غیرممکن می‌سازد، اما این کشف جدید شرایط ایجاد درمان‌هایی دیگر را با قابلیت کاهش تعداد سیناپس‌های مغزی فراهم خواهد آورد.

در دوران عادی رشد مغزی، انفجاری از تولد سیناپس‌ها به ویژه در دوران جنینی ایجاد می‌شود، اما فرایند تنظیم یا هرس بیش از نیمی از این سیناپس‌های غشایی را در اواخر دوران کودکی حذف می‌کند. محققان دانشگاه کلمبیا با آزمودن مغز 26 بیمار اوتیسمی و مغز 20 جوان که به دلایل مختلفی جان خود را از دست داده‌بودند دریافتند تعداد سیناپس‌های مغزی در مغزهای سالم در اواخر کودکی به نیم کاهش پیدا می‌کند اما در مغزهای اوتیسمی تنها 16 درصد کاسته می‌شود.

به گفته محققان اختلال در فرایند هرس سیناپس‌ها به حضور پروتئینی به نام mTOR ربط دارد، پروتئینی که در زمان فعال بودن توانایی سلول‌های مغزی را در خود‌تنظیمی و هرس مختل می‌سازد. محققان در مغز اوتیسمی‌ها مقادیر زیادی از این پروتئین را نیز ردیابی کردند.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.