کدام کشورها مقصد اول دانشجویان خارجی در جهان هستند؟

تقاطع: تازه‌ترین آمار “سازمان آموزشی، علمی، و فرهنگی ملل متحد” (یونسکو) از تعداد دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های دنیا حاکی از آن است که امریکا و انگلستان دو مقصد اصلی دانشجویان به شمار می‌روند. در میان بیست کشور نخست این فهرست، نام سه کشور عرب امارات متحده عربی، مصر و عربستان سعودی نیز به چشم می‌خورد.


بر اساس آمار یونسکو که روز پنج‌شنبه (۲۶ تیر-۱۷ جولای) در وب‌سایت روزنامه بریتانیایی “گاردین” منتشر شده، ایالات متحده امریکا با ۷۴۰ هزار و ۴۸۲ و انگلستان با ۴۲۷ هزار و ۶۸۶ دانشجوی خارجی بیشترین تعداد دانشجویان بین‌المللی در جهان را دارا هستند. بعد از این دو کشور و با فاصله، کشورهای فرانسه، استرالیا و آلمان در رتبه‌های سوم تا پنجم قرار دارند. و کشورهای روسیه، ژاپن، کانادا، چین و ایتالیا نیز در رده‌های بعدی هستند.


هم‌چنین در گزارش یونسکو تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه‌های ایران ۴۵۱۲ نفر اعلام شده که ۳۲۲۹ نفر آن‌ها اهل افغانستان هستند.

این در حالی است که حسین سالارآملی، قائم‌مقام امور بین‌الملل وزارت علوم، روز شنبه (۴ مرداد-۲۶ جولای)، شمار دانشجویان خارجی در حال تحصیل در کشور را ۱۹ هزار و ۵۰۰ نفر اعلام کرد.

از نکات جالب توجه فهرست یونسکو، قرار گرفتن امارات متحده عربی در رتبه هفدهم با ۵۴ هزار و ۱۶۲ دانشجوی خارجی، و مصر و عربستان سعودی در رتبه‌های نوزدهم و بیستم با به ترتیب ۴۹ هزار و ۱۱ و ۴۶ هزار و ۵۶۶ دانشجوی خارجی است.

از سوی دیگر در بیشتر کشورهای صدر این فهرست، دانشجویان چینی اکثریت دانشجویان خارجی را تشکیل می‌دهند به طوری‌که تنها در امریکا بیش از ۲۱۰ هزار دانشجوی چینی مشغول به تحصیل هستند این تعداد در دانشگاه‌های ژاپن، انگلستان و استرالیا به ترتیب ۹۶ هزار و ۵۹۲ نفر،  ۷۶ هزار و ۹۱۳، و ۸۶ هزار و ۴۹۷ نفر است.

در این میان، مالزی تنها کشوری است که در آن دانشجویان ایرانی بیشترین تعداد را دارند. در این کشور، ۹۳۱۱ دانشجوی ایرانی در حال تحصیل هستند. دانشگاه‌های امریکا و انگلستان و امارات متحده عربی نیز با ۶۷۶۳، ۳۳۷۲، و ۳۲۰۴ دانشجوی ایرانی، مقصدهای دوم تا چهارم ایرانی‌ها به حساب می‌آیند.

گفتنی است موسسه معتبر QS در آخرین رتبه‌بندی خود از دانشگاه‌های جهان که در اسفندماه گذشته منتشر شد در میان ۲۷۰۰ موسسه آکادمیک، ۶ دانشگاه آمریکا و ۴ دانشگاه بریتانیا را در میان ۱۰ دانشگاه بر‌تر جهان معرفی کرد. در این فهرست تنها دو دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران در رتبه‌های ۶۰۱ تا ۶۵۰ قرار گرفته‌اند.

از سوی دیگر در مهرماه سال گذشته، حسن مسلمی نایینی، “معاون امور بورس و دانشجویان خارج سازمان دانشجویان” اعلام کرد که سالانه ۵۰۰۰ دانشجو برای ادامه تحصیل از کشور خارج می‌شوند.

وی از چهار کشور مالزی، آمریکا، کانادا و انگلستان به عنوان اصلی‌ترین مقاصد دانشجویان ایرانی نام برد و افزود که این آمار تنها مربوط به دانشجویانی است که بدون بورسیه و با هزینه شخصی از کشور خارج می‌شوند.

 

رأی دهید
taghebostan - فرانکفورت - آلمان
با این حساب اگر از اول حکومت آخوندی حساب کنیم تا بحال حدود ۵۰،۰۰۰ دکتر و مهندس و دیگر رشته‌ها از ایران خارج شده اند و اگر همینطور ادامه پیدا کند فاتحه این مملکت را بایست خواند
دوشنبه 6 مرداد 1393 - 14:03
perser68 - آلمان - آلمان
پس طویله حوض علمیه کجاست؟ دشمن همه رو نسیبه خودش کرد؟آمریکا هم که ورشکسته شده بود؟
دوشنبه 6 مرداد 1393 - 14:14
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • خامنه‌ای: دلار آمریکا از مبادلات تجاری حذف شود / وی خواستار مشارکت حداکثری ایران در بریکس شد
  • پسر مقیسه: پدرم برای عمل جراحی ضارب پول جمع کرد ولی طرف به بهونه عمل رفته بود آموزش ترور
  • برای اولین بار پس از کشته شدن یحیی السنوار، جماس جانشین او در غزه را معرفی کرد
  • اوکراین از اسرائیل خواست تسلیحات غنیمتی حزب‌الله را به کی‌یف تحویل دهد
  • مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: جمهوری اسلامی باید بر سر برنامه اتمی‌اش با ترامپ توافق کند
  • قوه قضائیه: زندانی سوئیسی خودش را با پرده سرویس بهداشتی در نقطه کور حلق‌آویز کرده بود
  • باز هم به جای اینکه خامنه‌ای برای بازدید نمایشگاه از بیت خارج شود، نمایشگاه را به بیت رهبری بردند
  • (تصاویر) محمد کچویی اولین رییس زندان اوین با شش کلاس سواد که توسط مجاهدین ترور شد
  • حمله زنی در غزه به نیروهای حماس برای پخش شیرینی: کمک های بشردوستانه را دزدیدین بعد به خودمان فروختید
  • موذن برای ترامپ و خانواده‌اش در کلیسای ملی واشنگتن اذان خواند