'اشتباه خطرناک' آزمایشگاه‌های دولت آمریکا در جابجایی عامل سیاه زخم

مرکز کنترل و پیش گیری امراض آمریکا (CDC )

در آمریکا چند آزمایشگاه‌ دولتی تحقیق روی بیماری‌های واگیردار در نقل و انتقال عوامل بیماری‌زا مرتکب اشتباه‌های خطرناکی شده‌اند.


شمار این اشتباهات در ده سال گذشته به پنج مورد می‌رسد.


همین امسال کارکنان این آزمایشگاه‌ها در انتقال نمونه‌های عامل بیماری آنتراکس (سیاه زخم) و آنفلوانزای مرغی H۵N۱ سهل‌انگاری کرده‌اند.

مرکز کنترل و پیش گیری امراض آمریکا (CDC) دو آزمایشگاه را در این رابطه تعطیل کرده است.

این مرکز همچنین آزمایشگاه‌هایی را که تحت تدابیر ایمنی شدید قراردارند، موقتا از انتقال باکتری‌ها و ویروس‌های بیماری زا منع کرده است.

هنوز گزارشی در مورد عفونت های ناشی از موارد خطاهای گذشته انتشار نیافته است و در کسانی که در معرض این عوامل بیماری‌زا قرار گرفته‌اند علائمی از بیماری دیده نشده است.

تام فریدن، مدیر مرکز کنترل و پیشگیری امراض به خبرنگاران گفته است: "من بسیار متاسف و راستش را بخواهید عصبانی هستم."

تام فریدن در گفتگوی خود با خبرنگاران همچنین از بابت بروز چنین خطاهایی در آزمایشگاه‌های آمریکا ابراز شگفتی کرد و گفت :"واقعا برای من حیرت آور بود. این خطاها نباید هرگز در اینجا روی می‌داد."

خطاهای آزمایشگاهی در یک گزارش مربوط به "خطر بالقوه در انتقال عامل سیاه زخم" در ماه ژوئن ذکر شده است.

در این واقعه محققان آزمایشگاهی که تحت تدابیر گسترده حفاظتی بود، دستورالعمل‌های ایمنی را به طور کامل رعایت نکرده و باکتری را بی اثر نکرده بودند. نمونه‌های باکتری سیاه زخم سپس به یک آزمایشگاه معمولی در آتلانتا فرستاده شده بود.

در این گزارش نوشته شده است که "این اولین مورد نبوده و مواردی از این قبیل در آزمایشگاه‌های مرکز کنترل و پیشگیری امراض قبلا هم روی داده است."



باسیل سیاه زخم زیر میکروسکوپ



مرکز کنترل و پیشگیری امراض اخیرا از اشتباه دیگری در ماه مه اطلاع یافته است که باعث شده که یک نمونه از عامل بیماری زای آنفلوآنزای مرغی که از نوع خطرناک ویروس این آنفلوآنزا بوده، به یک آزمایشگاه بخش کشاورزی انتقال داده شود.

موارد دیگر خطاهای آزمایشگاهی که توسط مرکز کنترل و پیشگیری امراض اعلام شده است، عبارتند از:

    در سال ۲۰۰۶ آزمایشگاه بیوترور (ترور بیولوژیکی) نمونه ای از دی‌ان‌ای (DNA) سیاه زخم را به آزمایشگاهی دیگر فرستاد، با این تصور که خنثی شده بود.
    همچنین در سال ۲۰۰۶ نمونه‌هایی زنده از باکتری بوتولیسم در آزمایشگاهی دیگر پیدا شدند.
    در سال ۲۰۰۱ یک گونه عفونت‌زا از باکتری بروسلا به اشتباه به جای واکسن به بیرون از آزمایشگاه فرستاده شد.

افشای این خطاها چند روز بعد از آن صورت می گیرد که مقامات آمریکایی موردی را اعلام کردند که شیشه های حاوی ویروس آبله در یک جعبه قرار داده شده و کاملا وجودشان فراموش شده بود. این شیشه ها توسط کارشناس یک مرکز تحقیقاتی در نزدیکی واشنگتن پیدا شده است.

به گفته مرکز کنترل و پیشگیری امراض دست کم دو شیشه، حاوی ویروس زنده بود اما تاکنون کسی به این ویروس آلوده نشده است.

این اولین بار است که ویروس آبله در آمریکا یافت شده است. آمریکا در دهه ۱۹۸۰ رسما اعلام کرد که این بیماری ریشه کن شده است.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.