تلفن و تبلت باید شب‌ها 'به طور خودکار وارد وضعیت خواب شود'

یکی از متخصصان برجسته خواب در بریتانیا از سازنندگان تلفن‌های هوشمند و تبلت خواسته تا "مسئولیت بیشتری" به خرج دهند و امکانی را فراهم کنند که این وسایل شب‌ها به صورت خودکار وارد "وضعیت خواب" شوند و نور کمتری از خود ساطع کنند.
 
به گفته پروفسور پل گرینگراس، نور این وسایل باعث به هم خوردن تنظیم ساعت بدن می‌شود و افراد را دچار مشکلات بی‌خوابی می‌کند.
 
وقتی هوا تاریک می شود، بدن هورمون ملاتونین، معروف به هورمون خواب، ترشح می‌کند که باعث می‌شود افراد به خواب بروند.
 
اما طول موج‌های خاصی بخصوص نور طیف آبی-سبز می‌تواند این سیستم را مختل کنند.
پروفسور گرینگراس یکی از محققانی بوده که در باره تاثیر نور این وسایل بر خواب افراد تحقیق کرده است.
نتایج این تحقیق نشان داد که روال فعلی در تولید تلفن‌های هوشمند و تبلت‌های جدید این است که این وسایل بزرگتر و پرنورتر و با کنتراست بیشتر باشند و بیشتر نور آبی ساطع کنند.
 
پروفسور گرینگراس به بی‌بی‌سی گفت: "این وسایل برای استفاده در روز عالی هستند اما برای شب بسیار بدند."
 
به گفته پروفسور گرینگراس، یافته‌های موجود دلالت بر این می‌کنند که این وسایل هنگام شب می‌توانند به خواب رفتن را "تا یک ساعت" به تاخیر بیندازند.
 
پروفسور گرینگراس می‌گوید که اکنون اپلیکیشن‌هایی برای کاهش نور آبی-سبز این وسایل طراحی شده و نرم‌افزارهایی مثل f.lux نیز می‌تواند بطور خودکار این طیف نور را فیلتر کنند.
 
او از سازنندگان تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ خواست تا چنین امکانی را در محصولات خود تعبیه کنند و از همه مهمتر اینکه چنین قابلیتی بطور خودکار فراهم باشد: "این وسایل مفرح هستند، اما ما باید از مضرات آنها در شب محافظت شویم."
 
بردن تلفن یا تبلت به رختخواب روز به روز رایج‌تر می‌شود و تحقیقاتی که در بریتانیا انجام شده نشان می‌دهد که از هر ده جوان ۱۸ تا ۲۴ ساله بریتانیایی، نه نفر خود را پیش از خواب در معرض نور آبی تلفن‌های هوشمند یا تبلت قرار می‌دهد.
 
این رقم در مورد افراد مسن‌تر فقط کمی کمتر است، از این رو ۲۸ میلیون نفر در بریتانیا شبها به طور متوسط حداکثر هفت ساعت می‌خوابند.
 
سال گذشته تحقیق بسیار وسیعی که موسسه تحقیقات سرطان بریتانیا در مدت چهل سال بر روی بیش از صد هزار زن بالای شانزده سال انجام داد، نشان داد هر چه نور اتاق خواب حین خواب شبانه بیشتر باشد احتمال چاقی در زنان افزایش می‌یابد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • شاهزاده رضا پهلوی درباره اعدام‌ها: جامعه جهانی پیش از ریخته شدن خون‌های بیشتر اقدام کند + ویدیو
  • پاسخ شهبازی،مجری حکومتی معروف به « اسکول نظام» به کمال پنحاسی سخنگوی فارسی زبان ارتش اسرائیل
  • کنایه ارتش اسرائیل به جمهوری اسلامی؛ ۱۵.۸۵ میلیارد دلار هزینه برنامه موشکی‌تان در سال ۱۴۰۴ را سوزاندید
  • ویدیو و تصاویر از سیزده بدر ایرانیان در زیر سایه جنگ + ویدیویی از سیزده بدر شهبانو فرح پهلوی
  • (تصاویر) سرنوشت غم‌انگیز لوکیشن تصویر پس‌زمینه مشهور ویندوز XP
  • چرخی در میان ویدیوهای صدا و سیما از حامیان جمهوری اسلامی در خیابانهای تهران
  • ویدیوی جدید آخرالزمانی از انفجار مهیب اصفهان
  • گریه و زاری آیت‌الله جوادی آملی در پیام به مردم: بزرگوارید، ما در برابر شما خضوع و احساس کوچکی می‌کنیم
  • لباس جنجالی و بدن‌نمای جنیفر لوپز ۵۶ ساله جنجال به پا کرد؛ جسارت یا عبور از خط قرمز؟
  • «بزرگترین موج حملات موشکی» ایران به اسرائیل در مقایسه با دو هفته گذشته
  • +291شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +244شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +216پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +179سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +158ترامپ: این رژیم ۴۵ هزار نفر از مردم معترض خودش را کشت؛ به سرعت کار رژیم را تمام می‌کنیم
  • +148فرمانده یگان ویژه فاتحین، دخیل در سرکوب معترضان، کشته شد
  • +124پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید
  • +116کشته شدن کودک ۱۱ ساله در حین خدمت در ایست بازرسی سپاه
  • +115ترامپ: در حال بررسی خروج از پیمان ناتو هستم، همیشه می‌دانستم آن‌ها ببر کاغذی هستند
  • +110علیرضا فغانی در واکنش به اظهارات ترامپ: عصر حجر یعنی خرید گوشت و مرغ قسطی، قحطی دارو، کشتن معترضان و....