اسکنری که همزمان تمام بدن را اسکن می‌کند

عکس تزئینی استنخستین دستگاه اسکنر برش‌نگاری با گسیل پوزیترون ( Positron Emission Tomography یا به اختصار PET) برای تمام بدن با بودجه‌ای ۱۵.۵ میلیون دلاری ساخته می‌شود.
 
به گزارش رویترز، دو استاد دانشگاه کالیفرنیا در شهر دیویس این ایالت، برای نخستین بار اسکنر PET را به صورت تمام‌-اندام خواهند ساخت. برش‌نگاری با گسیل پوزیترون یا مقطع‌نگاری با نشر پوزیترون روشی در علوم تشخیصی در فیزیک پزشکی به ویژه پزشکی هسته‌ای است که کاربرد پژوهشی و پیشیگرانه دارد.
دکتر سیمون چری، استاد رادیولوژی و مهندسی بیولوژی در دانشگاه دیویس، که یکی از اعضای این تیم پژوهشی است می‌گوید «ما قادر خواهیم بود که که بفهمیم یک سلول در بدن مشغول انجام چه کاری است و مثلا ببینیم که این سلول‌ها چطور و با چه سرعتی تقسیم‌ ‌می‌شوند. فرضا متوجه خواهیم شد که آیا داروی‌ها بر سلول‌های سرطانی چه اثری خواهند داشت و آیا تومور را متوقف می‌کنند یا نه.»
اسکنر تازه اکسپلورر (Explorer) نام دارد. اسکنرهای PET کنونی تنها قادر به عکس‌برداری از بخش‌هایی از بدن هستند نه تمام آن.
 
دکتر رمزی باداوی، استاد رادیولوژی و عضو دیگر این تیم می‌گوید: اگر فکر کنید می‌بینید که هیچ عضوی از بدن تنها و خودمختار کار نمی‌کند. بدن ما یک سیستم از اعضای مختلف است که همه با هم در حال کار کردن هستند. ما تا به حال هیچ تصویری از این (کار کرد همزمان اعضای مختلف بدن با هم) نداشتیم و این دفعه اول است که امکان آن به‌وجود می‌آید. درهای تازه‌ای به روی دانش ما گشوده خواهد شد و این ما را بسیار هیجان زده کرده است.
 
 با یافته‌های این اسکنر جدید، می‌توان داروهای ایمن‌تر و کارآمدتری ساخت و تشخیص و درمان بیماری‌ها سریع‌تر و راحت‌تر خواهد شد. این دستگاه سرعت اسکن را بسیار بیشتر و میزان اشعه‌ای را که به بدن تابانده می‌شود بسیار کمتر خواهد کرد. بنابراین خطرات احتمالی برای بیمار کمتر خواهد شد.
این تیم تحقیقاتی امیدوار است که تا سه سال آینده بتواند اولین عکسبرداری‌ها را با این اسکنر انجام دهد. این اسکنر بدن را در سطح مولکولی تصویر‌برداری می‌کند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • دانشگاه ییل یک پژوهشگر ایرانی را به ظن ارتباط با یک گروه فلسطینی از کار تعلیق کرد
  • پرسش‌های بی‌پاسخ در مورد پرونده فساد چای دبش و ارتباط آن با دولت سایه«سعید جلیلی»
  • «هه‌نگاو»: حیدر محمدی،جوان اهل خرم‌آباد، چند ساعت پس از بازداشت در زیر شکنجه کشته شد
  • رویترز: مسکو لیست خواسته‌های خود برای اتمام جنگ اوکراین را به آمریکا داده است
  • زیدآبادی: از آقای پزشکیان می‌پرسم؛ دکتر جان! می‌خواهی چه کار کنی؟ مملکت که در حال به فنا رفتن است!
  • پاسخ باورنکردنی یک آخوند به سئوال «حد و حدود حجاب مادرزن جلوی داماد چقدر باید باشد؟»
  • نگرانی‌ها درباره «کلید مرگ» در جنگنده‌های اف-۳۵؛ آیا آمریکا می‌تواند تسلیحات اروپا را غیرفعال کند؟
  • (تصاویر) سالگرد کشته شدن ژنرال جهانبانی (با حضور روحانی معترض) در ایران
  • اگر مذاکره نکنیم چه می‌شود! / مهدی مطهرنیا معروف به کسینجر ایران توضیح می‌دهد
  • ارتباط «حلقه امنیتی اصفهان» با ترورهای برون‌مرزی و فوتبال ایران