نرمافزاری که احساس را از حالت چهره تشخیص میدهد
رأی دهید
تقریبا تمام انسانها با حالت چهرهای مشابه یک حس را نشان میدهند. پژوهشگران نرمافزاری طراحی کردهاند که میتواند احساس افراد را از حالت چهره آنان تشخیص دهد. این برنامه میتواند به درمان اوتیسم کمک کند.
شادی غیرمنتظره، خشم غمگینکننده یا تهوع هراسآور: انسانها حتی برای احساسات پیچیده هم اغلب میمیک یا حالت چهره یکسانی از خود نشان میدهند. پژوهشگران آمریکایی اکنون یک نرمافزار طراحی کردهاند که در تشخیص ۲۱ حالت مختلف چهره قابل اعتماد است.
پژوهشگران مرکز الیکس مارتینز در دانشگاه کلمبوس ایالت اوهایو در آمریکا میگویند این برنامه میتواند در تشخیص و درمان بیماریهایی مانند اوتیسم، شیزوفرنی یا ناراحتیهای روحی ناشی از حوادث مختلف موثر باشد.
پیشتر تنها در مورد حالت چهره افراد هنگام شش حس شادمانی، ناراحتی، ترس، خشم، غافلگیرشدن و تهوع تحقیق شده بود. پژوهشگران دانشگاه کلمبوس این تعداد را به بیش از سه برابر رساندهاند.
لبهای متمایل به لبخند هنگام شادمانی
این پژوهشگران با انتشار بیانیهای خاطر نشان کردند که در جریان تحقیقات خود شباهتهای نزدیکی در حرکت عضلات صورت انسان هنگام بروز ۲۱ حس مختلف پیدا کردهاند.
در این بیانیه آمده است: «به راستی شگفتانگیز است. این یافته بدان معناست که دستکم در فرهنگ ما، تقریبأ تمام انسانها این ۲۱ حس را به یک حالت در چهره خود نشان میدهند.»
پژوهشگران در تحقیق خود ابتدا ۲۳۰ مرد و زن را با یک جمله که حاوی یک حس مشخص بوده، مثلأ "شما بوی متعفنی استشمام میکنید"، مواجه کردند. آنها همزمان با این جمله، از چهره افراد عکس گرفتند و سپس به بررسی حدود پنج هزار تصویر حاصل از این تحقیق پرداختهاند.
آنها به این نتیجه رسیدند که ۲۱ حس و احساسات وابسته به آنها، با حالت چهره مشخصی همراه است.
به عنوان مثال ۹۹ درصد شرکتکنندگان در این تحقیق حس خوشحالی را با گونههای بالا کشیده شده و لبهایی که به لبخند متمایل بوده نشان دادهاند.
حالت چهره ۹۲ درصد افراد زمان غافلگیر شدن با چشمان گشوده و دهان باز همراه بوده است.
و وقتی احساس شادمانی ناشی از غافلگیرشدن بوده، لبان آنان متمایل به لبخند و بینیشان کمی بالا کشیده شده بوده است.
نرمافزار پژوهشگران دانشگاه اوهایو که بر پایه این تحقیق طراحی شده، میتواند شش حس پایه را تا ۹۷ درصد به درستی تشخیص دهد. دقت این نرمافزار در مورد ۱۵ حس وابسته به این احساسات پایه، به ۷۷ درصد میرسد.
پژوهشگران تأکید کردند که با این نرمافزار میتوان به بیماران مبتلا به اوتیسم کمک کرد تا بتوانند احساس سایر انسانها را تشخیص دهند. آنها در نهایت خاطر نشان شدند که این برنامه کامپیوتری را میتوان تکمیل کرد تا بتواند در مراحل پیچیدهتر نیز احساس انسان را از حالت چهره او تشخیص دهد.
همسایه دکتر شریعتی - ایران - ایران
تصویر احمد خاتمی رو نشون این نرم افزار بدین اگه نپوکید من نام کاربریمو عوض می کنم میذارم همسایه علم الهدی!
سه شنبه 12 فروردين 1393 - 20:48