خود آزاری کودکان 'پاسخی است' به زورگویی در مدرسه

تحقیقات در بریتانیا پیش‌بینی می‌کنند که احتمال خودکشی در میان کسانی که به علت خودآزاری به بیمارستان‌ها مراجعه کرده اند، ۱۰۰ برابر بیشتر از افراد دیگر است

نتایج یک نظرسنجی گسترده نشان می‌دهد خودآزاری کودکان و نوجوانان پاسخی است به اضطراب‌های ناشی از قربانی زورگویی و قلدری شدن در مدرسه.


یافته‌های این نظرسنجی که نتایج آن روز پنجشنبه (۲۷ فوریه - هشتم اسفند) منتشر شدهنشان می‌دهد قربانی زورگویی و قلدری شدن در مدرسه نخستین علت آسیب رساندن دانش آموزان به خود بوده است.


در این نظرسنجی اینترنتی که توسط چهار سازمان غیردولتی فعال در زمینه خودآزاری در بریتانیا صورت گرفته است، حدود ۴۰۰۰ جوان زیر ۲۵ سال که تجربه خودآزاری داشته اند شرکت کردند.

کارشناسان همچنین فرآیند بزرگ شدن و چالش‌های گذار از دوران کودکی به بزرگسالی را از عوامل زمینه‌ساز خودآزاری می‌دانند.

راشل ولچ، از موسسه سِلف‌هارم که یکی از چهار نهاد مجری این نظرسنجی بود می‌گوید: "خودآزاری بیانگر آن چیزی است که در درون فرد می‌گذرد، خودآزاری خودش یک مشکل نیست، بلکه پاسخ یا بیان آن احساسات دشواری است که فرد با آن دست به گریبان است."


علل خودآزاری

    قربانی زورگویی و قلدری شدن ۲۵%
    مشکلات خانودگی ۱۷%
    فشار روانی بر عملکرد تحصیلی ۱۴%
    مشکلات احساسی و آزار روحی ۱۱%
    رفاقت ۱۱%


منبع: نظرسنجی از ۴۰۰۰ قربانی خودآزاری در بریتانیا



خانم ولچ همچنین تاکید کرده که: "ما (والدین و مربیان) بیشتر بر آن رفتاری که از کودکان سر می‌زند متمرکز شده‌ایم؛ مثل این که آنها خود را می‌سوزانند یا خودزنی می‌کنند و فراموش کرده‌ایم به عامل زمینه‌ساز چنین رفتاری (قربانی زورگویی و قلدری شدن) توجه کنیم."

به گفته این فعال مقابله با خودآزاری کودکان "زورگویی و قلدری چیزی نیست که کودکان با فرار به تختخواب بتوانند آن را فراموش کنند. اکنون با همگانی شدن تلفن‌های هوشمند و کامپیوترهای دستی، کودکان در حقیقت هیچ‌گاه تنها نیستند."
'درد جسمی بهتر از درد روحی'

کِلویی، دختر شانزده ساله بریتانیایی که از سن چهارده سالگی هفت روز هفته به خود آزار می‌رسانده به برگزارکنندگان این نظرسنجی گفته: "شما به نقطه ای می‌رسید که به خود می‌گویید 'این طوری نمی‌شود، دیگر باید یک کاری بکنم'."

"آن وقت است که فکر می‌کنید اگر آنها توانسته‌اند از درون مرا زخمی کنند، خب من هم از بیرون به خودم آسیب می‌رسانم. هر چه باشد، تحمل زخم جسمی راحت‌تر از تحمل زخم روحی است."

کلویی که به مدت ۱۸ ماه هر روز به خودش آسیب می‌رسانده اکنون از خدمات یک انجمن مبارزه با خودآزاری استفاده می‌کند.

در سالهای اخیر، گزارش‌های متعددی از افزایش خودآزاری در میان کودکان و نوجوانان بریتانیایی منتشر شده است.

دکتر آلیس کل‌کینگ، روانپزشک، می‌گوید "تردیدی وجود ندارد که خودآزاری کودکان در حال افزایش است."

اشاره خانم کل‌کینگ به آماری است که اخیرا سازمان بهداشت بریتانیا منتشر کرده و در آن اعلام شده است تعداد کودکان پذیرش شده در بیمارستان‌ها به علت خودآزاری در سال ۲۰۱۲ حدود ۱۱ درصد نسبت به سال پیش از آن افزایش داشته است.

تحقیقات در بریتانیا پیش‌بینی می‌کنند که احتمال خودکشی در میان کسانی که به علت خودآزاری به بیمارستان‌ها مراجعه کرده اند، ۱۰۰ برابر بیشتر از افراد دیگر است.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • پزشکیان: همه ما کشور را به اینجا رساندیم؛ دولت آمریکا حمله به بیمارستان ایلام را جنایت علیه بشریت خواند
  • سخنگوی دولت ایران می‌گوید قیمت‌ کالاهای اساسی از هفته آینده بین «۲۰ تا ۳۰ درصد» افزایش می‌یابد
  • شاهزاده رضا پهلوی: نیازی به مداخله نظامی نیست، تغییر در ایران به‌دست خود مردم رقم می‌خورد
  • شواهدی از قصد «مداخله هدفمند» آمریکا برای کمک به جنبش اعتراضی در ایران
  • فریاد «مرگ بر دیکتاتور» یک معترض پس از بازداشت در نارمک تهران
  • نشریه بریتانیایی: آمریکا برای حمله به ایران پس از سرکوب‌ معترضان جنگنده اعزام کرده است
  • رسانه اسرائیلی: نتانیاهو از طریق پوتین به تهران پیام داد «اسرائیل قصد حمله به ایران را ندارد»
  • پزشکیان و وزارت بهداشت از «بررسی» حمله مأموران به بیمارستان ایلام خبر دادند
  • مدودف: سرنوشت مادورو برای صدراعظم آلمان هم قابل تصور است
  • تصاویر از مدال گرفتن فردین از دست شاه تا عکس یادگاری مرتضی عقیلی و پوری بنایی در کناردریا
  • اعتراضات به صفوف نماز جمعه رسید! ؛ آقای امام جمعه می‌دونم که کاری نمی‌کنی ولی گفتم که بشنوی!
  • معترض زخمی: پشیمان نیستم؛ به خدا من هم جوانم، دنبال رهن خونه و گرفتارم و گرسنه
  • رادان: لیدرهای دستگیر شده اعتراف کرده‌اند که دلار گرفته‌اند / اعتراضات در هشتمین روز ادامه دارد
  • هشتمین روز اعتراضات: از جاوید شاه گفتن مادر معترض کشته شده تا ایستادگی مردم معترض در بازار مولوی
  • ۷ کشور که بی‌ادب‌ترین مردم دنیا را در قبال توریست‌ها دارند!
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ایستادگی برای حق کارگر (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هفتادویکم
  • ویدیوی پر بازدید از رد و بدل کردن مکالمه ای بدون حرف از ترامپ و خامنه ای پس از دستگیری مادورو
  • صداوسیما سقوط و دستگیری نیکلاس مادورو و همسرش را انکار کرد + ویدیو
  • تصاویر: نگین میرصالحی، کارآفرین و فشن بلاگر خودساخته ایرانی‌تبار هلند
  • انتشار اولین ویدیو از عبور ذلیلانه مادورو از کریدورهای اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا