آژانس: ایران به مفاد توافق ژنو عمل کرده است

محمد جواد ظریف و یوکیا آمانو مدیرکل آژانس در کنفرانس امنیتی مونیخ

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی اعلام کرد که ایران به مفاد توافقنامه موقت ژنو عمل کرده است.


به گزارش خبرگزاری آلمان، این گزارش که روز پنجشنبه یکم اسفند  و ساعاتی پس از پایان دور تازه گفت‌وگوهای هسته‌ای برای رسیدن به یک توافق جامع منتشر شده، دومین گزارش مثبت آژانس در در دو ماه اخیر به شمار می‌رود.


در این گزارش آمده است که ایران اندوخته اورانیوم ۲۰ درصدی خود را از زمان اجرایی شدن توافق موقت ژنو در بیستم ژانویه ۲۰۱۴ به میزان یک‌چهارم کاهش داده است.

آژانس در گزارش خود می‌‌گوید: «اقداماتی که از سوی ایران انجام شده و تعهدات بیشتری که ایران پذیرفته، بیانگر یک گام مثبت به جلو است.»

این دومین گزارش ماهیانه آژانس درباره نحوه اجرای توافق هسته‌ای ژنو است.

در ازای همکاری بیشتر ایران با آژانس و نیز تعلیق برخی از فعالیت‌های هسته‌ای، کشورهای غربی نیز  بخشی از تحریم‌های ایران را به مدت شش ماه به حال تعلیق درآورده‌اند.

آژانس همچنین در گزارش خود  قید کرده که ایران غنی‌سازی اورانیوم ۲۰ درصدی را انجام نمی‌دهد.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید غنی‌سازی اورانیوم با غنای پایین همچنان در تاسیسات غنی‌سازی ایران با همان سرعتی که در ماه گذشته گزارش شده بود، ادامه دارد که به این معناست که اندوخته  اورانیوم کمترغنی‌شده ایران در سه ماه گذشته افزایش پیدا کرده است.  غنی‌سازی با غنای پایین و بدون افزودن سانتریفیوژهای بیشتر٬ مطابق با توافق ژنو است.

این گزارش همچنین یادآور شده که ایران پس از  اجرای توافق ژنو سانتریفیوژ تازه‌ای در نطنز و  فردو نصب نکرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه در مورد رآکتور۲۰ مگاواتی اراک نیز آژانس می‌گوید: «هیچ قطعه عمده‌ای در این رآکتور نصب نشده و تولید و آزمایش  سوخت هم برای این رآکتور انجام نگرفته است.»

آژانس اعلام کرده است که ایران همچنین «پرسشنامه اطلاعات طراحی» در مورد تاسیسات  اراک را در اختیار این نهاد قرار داده است. دسترسی‌ به کارگاه‌های ساخت سانتریفیوژ، کارگاه‌های روتور سانتریفیوژ و و انبارها از دیگر اقداماتی است که ایران در این مدت انجام داده است.

دوستدار - استهکلم - سوئد
همه اش کلاک است و خوش بین نیستم به اینکه رژیم اخوندی ایران اندوخته اورانیوم ۲۰ درصدی خود را از زمان اجرایی شدن توافق موقت ژنو در بیستم ژانویه ۲۰۱۴ به میزان یک‌چهارم کاهش داده باشد! نظام ایران اگر چنین توافقهای را عملی کند بازهم برای سرگرم کردن مذاکره کنندگان است و دورودراز کردن مذاکرات اتمیش و همچنین استفاده کردن از این گونه توافقها برای کاهش تحریمها.
جمعه 2 اسفند 1392 - 01:22
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +294اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +203ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +188شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +180اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد