گامی در مبارزه با متاستاز سرطانی

سرطان به خصوص زمانی خطرناک می شود که متاستاز می دهد

محققان در آمریکا "گلوله های چسبانی" ساخته اند که می تواند سلول های سرطانی را در جریان خون نابود کند و مانع گسترش سرطان شود.


خطرناک ترین و مرگبارترین مرحله یک تومور سرطانی زمانی است که در اطراف بدن پخش می شود.


دانشمندان در دانشگاه کورنل ذرات نانویی طراحی کرده اند که در جریان خون می ماند و سلول های مهاجر سرطانی را به محض تماس می کشد.

آنها گفتند که این شیوه به طور "چشمگیری" موثر بوده اما افزودند که "هنوز مطالعات زیادی لازم است."

به گفته آنها یکی از بزرگترین عوامل در تعیین طول عمر پس از شناسایی سرطان این است که آیا تومور متاستاز داده یا نه.

متاستاز به پخش سلول های سرطانی در نقاط مختلف بدن گفته می شود.

پروفسور مایکل کینگ محقق اصلی در این مطالعه می گوید که حدود ۹۰ درصد مرگ ها در اثر سرطان به متاستاز مربوط می شود.

تیم دانشگاه کورنل راه تازه ای برای برخورد با مساله طراحی کرد.

آنها یک پروتئین نابود کننده سلول های سرطانی به نام تریل Trail و سایر پروتئین های چسبناک را به گلوله های کوچک از جنس ذرات نانو چسباندند.

وقتی این گلوله ها به بدن تزریق شد، به گلبول های سفید خون چسبید.

بررسی ها نشان داد که گلبول های سفید به سلول های سرطانی که از غده اصلی جدا و پخش شده اند برخورد می کند.

این مطالعه که جزئیات آن در نشریه اقدامات آکادمی ملی علوم چاپ شده نشان داد که این برخورد باعث نابودی سلول سرطانی می شود.

پروفسور کینگ به بی بی سی گفت که داده ها نشان دهنده تاثیری چشمگیر بود.

به گفته او نتایج نه فقط در موش بلکه انسان هم کاملا قابل توجه بود. فقط دو ساعت بعد از تزریق، سلول های سرطانی عملا تجزیه شده بودند.

به اعتقاد او می شود از این ذرات نانو پیش از جراحی یا رادیوتراپی که باعث جدا شدن سلول های سرطانی از تومور می شوند استفاده کرد.

همچنین می توان از آن در بیماران مبتلا به تومورهای وخیم که در آستانه متاستاز است استفاده کرد.

با این حال به گفته محققان پیش از تلاش برای معالجه بیماران با این شیوه لازم است ایمنی آن در موش و حیوانات بزرگتر به طور مفصل محک زده شود.

شواهد موجود نشان می دهد که این سیستم تاثیری منفی بر سیستم ایمنی بدن ندارد و به گلبول های خون یا جدار رگ های خونی صدمه نمی زند.

با این حال پروفسور کینگ هشدار می دهد که پیش از عملی شدن این معالجه برای بیماران چند مرحله و پیشرفت مهم باید حاصل شود.

طاطا - تهران - ایران
امیدوارم روزی برسه که بشر به این بیماری غلبه کنه
‌سه شنبه 24 دي 1392 - 14:51
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +285ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +264شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +225شاهزاده رضا پهلوی: عزم آمریکا و اسرائیل برای نابودی سپاه از حمایت مردم ایران برخوردار است
  • +198وقتی ۳۰ هزار نفر کشته شدند سکوت کردید؛ حالا برای زیرساخت‌ها فریاد می‌زنید؟
  • +191نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +159فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +152پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +147ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +144وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید
  • +140شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است