حق با "بادبادک باز" بود!

عصر ایران؛ سروش بامداد - اگر رمان جذاب " بادبادک باز" نوشته خالد حسینی – نویسنده توانای افغان و مقیم آمریکا- را خوانده باشید احتمالا با نویسنده این سطور هم نظرید که بیش از هر عبارت و دیالوگ دیگر دیدگاه پدر شخصیت اصلی داستان درباره " دزدی" در یادها مانده است.


بیشتر کسانی که این داستان را خوانده اند آن بخش را بیش از هر قسمت دیگر در ذهن دارند چندان که در زمره باورهای آنان نشسته است:


« بابا گفت: فقط یک گناه وجود دارد. آن هم دزدی است. هر گناه دیگر هم نوعی دزدی است.می فهمی چه می گویم؟

مأیوسانه آرزو کردم کاش می فهمیدم و گفتم: نه، باباجون!

بابا گفت: اگر مردی را بکشی یک زندگی را می دزدی.حق زنش را از داشتن شوهر می دزدی. حق بچه هایش را از داشتن پدر می دزدی. وقتی دروغ می گویی حق کسی را از دانستن حقیقت می دزدی. وقتی تقلب می کنی حق را از انصاف می دزدی.می فهمی؟ »

این روزها که کوس رسوایی تخلفات اداری و مالی منتسب به مدیریت سابق سازمان تامین اجتماعی از بام به زمین افتاده و عالمگیر شده می توان به مقایسه واکنش افکار عمومی و ابراز انزجار آنان در این موضوع خاص با رفتارهای دیگری که پیش از این و از او در زمینه های مختلف سر زده بود پرداخت و با خالد حسینی داستان نویس، هم داستانی کرد و گفت:" فقط یک گناه وجود دارد. آن هم دزدی است. گناهان دیگر هم نوعی دزدی است."

چرا که وقتی روزنامه نگاری بی گناه به حبس می افتاد یا خطایی مرتکب شده بود اما شدت مجازات او با جرم تناسب نداشت نیز حقیقتی ربوده می شد.
اکنون هم وقتی درباره هدیه های غیر متعارف پرسیده می شود و در پاسخ می شنویم امری عادی و معمول بوده است باز  انگار به سرمایه اعتماد عمومی دستبرد زده شده است.

این روزها دوباره رمان بادبادک باز را دست گرفته و می خوانم.

گویا حق با بابای امیر بود... .

بت شکن - مونترال - کانادا
رمان باد بادک باز برای افراد دیپلم به بالا نوشته شده نه افراد حوزوی و مجلسی با عمامه و بی‌ عمامه!!!
یکشنبه 1 دي 1392 - 20:16
perser68 - فلوریدا - امریکا
اگه مردی را بکشی،یه زندگی‌ را میدزدی.حق زنش را از داشتن شوهر میدزدی.حق بچه‌هایش را از داشتن پدر میدزدی.جمله‌های بسیار زیبا ،اما کوو گوش شنوا!قابل توجه اونهایی که موافق اعدام هستن!!!این جمله‌ها رو باید قاب گرفت و به دیوار خونه آویزون کرد و صد البته قبل از بچه دار شدن یاد گرفت و به بچه هاش یاد داد!هیچ بچه‌ای قاتل بدنیا نمیاد،و هیچ بچه‌ای دزد و معتاد بدنیا نمیاد!!!
یکشنبه 1 دي 1392 - 20:08
winnie1987 - بيرمنگهام - يوكي
این حرف که بزرگترین گناه دزدی هست و سایر گناهان هم به نوعی دزدی هست نوشتهٔ آقای حسینی‌ نیست، بلکه یکی‌ از آموزشهای مسیحیت و به خصوص مسیحیت کاتولیک هست. گفتم تا بدونید.
یکشنبه 1 دي 1392 - 20:47
hossein+87 - ایران - ایران
بزرگترین گناه دروغه و همه جرایم و خباثت ها و بدی های جهان از دروغ ها شروع میشه.
یکشنبه 1 دي 1392 - 22:49
mehrbaran22 - هال - انگلستان
با تشکر از ایرانیان یو کی. لطفا در ویرایشها دقت بیشتری کنید. اون تشت رسواییه که از بام میفته نه کوس رسوایی. کوس رسوایی (معمولا به معنی جار زدن ) با عالمگیر شدن میاد.
‌سه شنبه 3 دي 1392 - 14:45
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • پرزیدنت ترامپ: وقت آن است که به دنبال رهبری جدید در ایران باشیم
  • پس از افشای نقش گروه‌های نیابتی در کشتار مردم ایران، حزب‌الله لبنان معترضان ایرانی را به «دشمن» نسبت داد
  • ادعای جنجالی عضو تیم سیاست خارجی بریتانیا: استفاده جمهوری اسلامی از مواد شیمایی یا سمی برای سرکوب معترضان
  • رهبر ایران ضمن «مجرم» خواندن ترامپ گفت دسته‌ای از معترضان عامل «کشته شدن هزاران نفر» هستند
  • فراخوان وزارت خارجه آمریکا: درباره فعالیتهای سپاه اطلاعات بدهید
  • هشدار سناتور آمریکایی درباره خطر اعدام عرفان سلطانی در ایران: این رژیم باید سقوط کند
  • دادستان تهران: برخورد قاطع می‌کنیم، ترامپ همیشه حرف مفت و بی‌جهت خیلی می‌زنه، غلط هم می‌کنه
  • هنرمندی که دیوارهای ویران و بیروح را با نقاشی‌های سه بعدی جان می‌بخشد
  • روایت یک پزشک از شب‌های اعتراض در ساری و خشونت مرگبار مأموران علیه مردم
  • یادی از گلهای پرپر شده ایران؛ امیرحسین محمدزاده، فوتبالیست معترض ۱۸ساله که در افسریه کشته شد
  • +397کشتار ۱۲ هزار ایرانی عمدتا زیر ۳۰ سال در اعتراضات مردمی؛ کشتار با دستور شخص خامنه‌ای انجام شد
  • +238دونالد ترامپ می‌گوید اگر مردم ایران رهبری رضا پهلوی را بپذیرند، من مشکلی ندارم
  • +227شاهزاده رضا پهلوی: با دولت ترامپ مستقیما در ارتباطم
  • +225روایت‌های یک پزشک از دو شب سرکوب در اصفهان و تهران
  • +206شهبانو فرح پهلوی: نیروهای مسلح نباید سرنوشت خود را با سرنوشت قاتلان گره بزنند
  • +181پیشنهاد کارآفرین ایرانی-آمریکایی به ترامپ: تبدیل مقبره ۴۹۰۰ هکتاری خمینی به بزرگ‌ترین کازینوی جهان!
  • +180شاهزاده رضا پهلوی: دستگاه‌های مسئول تبلیغات دروغین رژیم و قطع ارتباطات، اهداف مشروع هستند
  • +178شاهزاده رضا پهلوی: پرزیدنت ترامپ، شجاعت شما را دیده و برای کمک اعلام آمادگی کرده است
  • +176نیویورک پست از درخواست برای اخراج عیسی هاشمی و فاطمه لاریجانی، فرزندان مقامات ایران خبر داد
  • +160شاهزاده رضا پهلوی: بعد از این همه کشتار اخیر، یک دریای خون میان ما و این رژیم هست