'ممنوعیت' اعلام آمار بیماران تنفسی در خوزستان

شهر اهواز برای دومین بار از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان آلوده‌ترین شهر جهان شناخته شده است

در پی آن که مشکلات تنفسی ساکنان استان خوزستان در جنوب‌شرقی ایران بار دیگر بالا گرفت، مقامات محلی جلو انتشار آمار درباره بیماران تنفسی را گرفته‌اند.


خبرگزاری فارس از قول رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی استان خوزستان نوشته است به تصمیم مقامات محلی، آمار شهروندانی که با نشانگان بیماری‌های تنفسی به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، در اختیار منابع خبری گذاشته نمی‌شود.


در روزهای گذشته گزارش شده بود که در اهواز بیش از دو هزار نفر به دلیل مشکلات تنفسی به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند.

ساسان موگهی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز، با اشاره به بروز این مشکلات پس از بارندگی اخیر، پیش‌بینی کرده بود "با توجه به تداوم بارش‌ها، این روند ادامه خواهد داشت."

وزارت بهداشت ایران نیز‌در آخرین گزارش خود آمار افرادی را که پس از بارندگی اخیر دچار تنگی نفس شدند را حدود دو هزار نفر اعلام کرد.

آقای موگهی با تاکید بر این‌که در موارد جدید تنها مشکل تنگی نفس در مراجعه‌کنندگان دیده شده، گفته بود: در تحقیقات صورت گرفته ماده‌ای که موجب تحریک سیستم تنفسی می‌شود، در هوای شهر اهواز شناخته شده است.



پیش‌تر مقامات دولتی گفته بودند فراوانی نیترات معلق در هوا و بارش باران اسیدی، احتمالا عامل افزایش بیماری‌های تنفسی در خوزستان بوده است



معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز بدون اشاره به نام این ماده محرک گفته زمانی که این ماده وارد سیستم تنفسی فرد می‌شود، ایجاد مشکل می‌کند، اما هیچ گونه علایم دیگری به جز تنگی نفس در این گونه خاص وجود ندارد.

دو هفته پیش در میانه آبان‌ماه نیز با بارندگی در اهواز، گزارش شد که حدود سه هزار نفر از شهروندان با مشکلات تنفسی به مراکز درمانی مراجعه کردند.

آن‌زمان یکی از مقامات دولتی ایران در اهواز گفت که فراوانی نیترات معلق در هوا و بارش باران اسیدی، احتمالا عامل افزایش بیماری‌های تنفسی در این شهر در روزهای اخیر بوده است.

خبرگزاری رسمی دولت ایران از قول احمدرضا لاهیجان‌زاده، مدیرکل حفاظت از محیط زیست در استان خوزستان، نوشت بررسی نمونه‌های بارندگی اخیر در اهواز نشان می‌دهد که نیترات موجود در هوا، موجب اسیدی‌شدن این بارندگی‌ها شده است.

شهر اهواز برای دومین بار از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان آلوده‌ترین شهر جهان شناخته شده است. پس از اهواز، سنندج، کرمانشاه و یاسوج هم میان ۱۰ شهر اول آلوده دنیا جای گرفته‌اند.

هرچند هر نوع فعالیت نفتی ممکن است نیترات تولید کند اما آتش‌زدن مزارع هم می‌تواند این ترکیب را در هوا رها کند.

در همین حال گرد و غبار ناشی از کشورهای عربستان و عراق، آلودگی محیطی ناشی از کارخانه‌ها و پالایشگاه‌ها از دیگر دلایل آلودگی اهواز و شهرهای اطراف آن است. براساس گزارش‌های موجود این آلودگی‌ها سبب افزایش بیماری‌هایی نظیر سرطان شده است.

پیش‌تر نیز محمدحسن سرمست، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز احتمال داده بود که مواد شیمیایی کارخانه‌های فعال در استان خوزستان و شست‌وشوی آلودگی آنها در هنگام باران، عامل بروز این دشواری‌های تنفسی بوده باشد.

رأی دهید
Shervin2013 - خرم آباد - ایران
اهواز رو قبول داریم آلوده ترینه....اون شهرهای کرمانشاه و سنندج و یاسوج دیگه چرا؟....یعنی اونها از تهران مظلوم و تنیده در دود وآلودگی ، آلوده ترند؟؟؟ مثل اینکه آمارهای جهانی هم به سندرم احمدی نژادیسم دچار شده اند...
‌پنجشنبه 30 آبان 1392 - 09:58
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.