پرتاب کاوشگر «می ون» به سمت مریخ
رأی دهید
لحظه پرتاب موشک حامل «می ون»
یک سفینه جدید کاوشگر از سوی سازمان هوا و فضای آمریکا، ناسا، روز دوشنبه به سوی مریخ به فضا پرتاب شد.
این سفینه بدون سرنشین که «می ون Maven» نام دارد، انتظار می رود پس از سفری ۱۰ ماهه به مریخ برسد.
کاوشگر میون قرار است پس از رسیدن به مریخ، سیاره سرخ را به مدت یکسال کامل زمینی دور بزند تا جوّ بالای آن را آزمایش و بررسی کند.
در گردش به دور مریخ، ارتفاع بیش از شش هزار کیلومتری مدار بیضی سفینه از سطح سیاره سرخ در پنج نوبت تا فاصلهٔ ۱۲۵ کیلومتری از سطح سیاره پایین خواهد آمد تا از اتمسفر مریخ نمونهبرداری کند.
دانشمندان میخواهند دریابند چگونه مریخ در حالی که اتمسفرش از حالت غلیظ به رقیق تغییر یافت، از سیارهای گرم و مرطوب در چند میلیارد سال پیش به یک کره سرد و خشک امروز تبدیل شده است.
دانشمندان باور دارند بیشتر گاز اتمسفری ممکن است در نتیجه فعالیت خورشیدی به فضا سرازیر شده باشد.
به گزارش شبکه تلویزیونی «ان بی سی» و همچنین سایت رسمی ناسا، سفینه میون که انتظار می رود در سپتامبر سال ۲۰۱۴ میلادی وارد مدار مریخ شود، مأموریتی در پیش دارد که هزینهاش ۶۷۱ میلیون دلار برآورد میشود.
پرسشی برای تمامی مأموریتهای ناسا به مریخ تا امروز این بوده که آیا زندگی میتوانسته است در جایی آغاز شود که اینک سیارهای خشک و خالی به نظر میرسد؟
مأموریت میون بیست و یکمین مأموریت ناسا به مریخ است. از ۲۰ مأموریت پیشین ناسا به سیاره سرخ ۱۴ مأموریت موفق بودهاند.
پیش از کاوشگر میون، سفینه کاوشگر «کیوریاسیتی» ( به معنای کنجکاوی) در سال ۲۰۱۱ به سوی مریخ پرتاب شده بود که در سال ۲۰۱۲ بر سیاره سرخ فرود آمد.
به گفته مقامات ناسا، «میون اولین سفینهٔ فضایی مختص به کاوش و فهم اتمسفر بالای مریخ است.» این مقامات می گویند: «این سفینه فضایی تحقیق خواهد کرد چگونه واگذاری اتمسفر مریخ به فضا سرنوشت آب بر سطح سیاره را رقم زد.»
سفینه فضایی میون که مکعب شکل و در اندازه ۵/۲ متر و به وزن ۲۴۵۳ کیلوگرم است به وسیلهٔ یک موشک اطلس پنج ۴۰۱ از ایستگاه نیروی هوایی آمریکا در کیپ کاناورال در ایالت فلوریدا به فضا پرتاب شد.