اولین واکسن مالاریا سال آینده به بازار می‌آید

یک شرکت داروسازی بریتانیایی به نام «گلازکو اسمیت کلاین» پس از آزمایش یک واکسن جدید روی شماری از کودکان در آفریقا که نشان داد موارد ابتلا به مالاریا را به نصف کاهش می‌دهد قرار است، در صورت گرفتن مجوز لازم، آن را سال آینده به بازار عرضه کند.


به گزارش خبرگزاری رویترز، این واکسن که «آرتی‌اس» نام‌گذاری شده پس از یک مجموعه آزمایش‌های بالینی که ۱۸ ماه طول کشید، نشان داده است که میزان ابتلای نوزادان به بیماری مالاریا را حدود یک چهارم کاهش می‌دهد.


این شرکت داروسازی بریتانیایی که حدود سه دهه مشغول تحقیق برای ساخت این واکسن بوده است در بیانیه‌ای اعلام کرد که در نظر دارد به زودی اطلاعات مربوط به دستاوردهای این داروی جدید را به «آژانس پزشکی اروپا» که نهاد ناظر بر کیفیت و ثبت داروهای جدید است ارائه دهد.

در این بیانیه آمده است که سازمان بهداشت جهانی نیز اعلام کرده که اگر این واکسن جدید توسط «آژانس پزشکی اروپا» تایید شود نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد تجویز آن را از سال ۲۰۱۵ آغاز خواهند کرد.

خبرگزاری رویترز یادآوری می‌کند که سالانه صدها هزار نفر بر اثر ابتلا به بیماری مالاریا جان خود را از دست می‌دهند که بیشتر آنها را نوزادان و کودکان ساکن کشورهای آفریقایی تشکیل می‌دهند. دانشمندان علوم پزشکی می‌گویند یک واکسن موثر بهترین راه مقابله با این بیماری و ریشه‌کن کردن آن است.

نتایجی که از آزمایش این واکسن جدید در سال گذشته منتشر شد نشان داد که میزان تاثیرگذاری آن، آن طور که تصور می‌شد نیست. در پایان آزمایش این واکسن در مورد بیش از شش هزار نوزاد یک تا چهار ماهه مشخص شد احتمال ابتلا آنها به بیماری مالاریا را حدود ۳۰ درصد کاهش داده است.

اطلاعاتی که در روزهای اخیر در مورد این واکسن منتشر شده نتیجه آزمایش‌های بالینی روی بیش از ۱۵ هزار نوزاد و کودک ساکن آفریقاست. این بزرگ‌ترین آزمایش بالینی و میدانی است که تاکنون با یک داروی جدید در قاره آفریقا انجام شده است.

بخشی از هزینه‌های این آزمایش‌های گسترده توسط نهاد خیریه‌ای به نام «طرح واکسن مالاریا» تامین شده است که جزء مجموعه سازمان‌های خیریه «بیل و ملیندا گیتس» است.

خبرگزاری رویترز می‌افزاید که اطلاعاتی که از مراحل قبلی آزمایش‌های مربوط به این واکسن جدید منتشر شده بود نشان می‌داد که میزان تاثیرگذاری آن روی نوزادان حدود ۶۵ درصد و روی نوزادان پنج تا هفده ماهه حدود ۵۰ درصد است. در اطلاعیه‌های بعدی نیز مدیران این پژوهش خبر دادند که تاثیر آن روی کودکان بالای چهار سال حدود ۱۷ درصد است.

با وجود محدود بودن کارایی این واکسن، مسئولان شرکت داروسازی و نهاد خیریه‌ای که در این طرح مشارکت کرده است می‌گویند که به کارگیری این واکسن در کنار سایر روش‌های موجود برای مقابله با مالاریا می‌تواند به کنترل موثرتر این بیماری کمک زیادی کند.

رأی دهید
آزاد10 - آلمان - المان
نا امید کننده ست
‌پنجشنبه 18 مهر 1392 - 15:24
Mr. black - جاکرتا - اندونزی
به امید ریشه کن شدن فقر و گرسنگی و این اختلاف طبقاتی از روی کرهٔ زمین،
‌پنجشنبه 18 مهر 1392 - 16:49
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +297مصطفی مهرآئین به سیم آخر زد: نهاد ولایت فقیه بزرگترین مشکل این مملکته
  • +222چرا به نظر من آمریکا می‌بایست با شاهزاده رضا پهلوی وارد گفتگو شود- مقاله‌ای از دکتر آیدین پناهی
  • +217دونالد ترامپ ویدیویی با عنوان «غزهِ ترامپ» را درباره آینده غزه در حساب کاربری خود منتشر کرد
  • +154وزیر خارجه اسرائیل: ممکن است «گزینه نظامی» برای متوقف کردن ایران ضروری باشد
  • +142حمله نظامی به ایران از رگ گردن به خامنه‌ای نزدیک‌تر است؛ ارتش اسرائیل در تدارک حمله نظامی با چراغ سبز ترامپ
  • +120مطهرنیا: همه چیزت رو تلف کردی که بگی من آمریکا رو پدرش رو درآوردم خب میاد پدرت رو در میاره
  • +120حمایت یکپارچه رهبران اروپایی از زلنسکی؛ فن درلاین: شرافت تو شجاعت مردم اوکراین را ارج می‌نهد
  • +106اعتراض یک زن با برهنه شدن علیه حجاب اجباری در سعادت‌آباد تهران
  • +104سعید قاسمی چماقدار حکومت: در دانشگاه عورتین به رهبری حواله دادند!
  • +99ترانه خوانی زباله گرد بی‌خانمان با صدایی زیبا و شعری با معنا: تو در قرآن جاویدت هزاران وعده ها دادی