رییس دورهای اتحادیه اروپا: احتمال اجازه به ایران برای ادامه بخشی از غنیسازی
رأی دهید
وزیر امور خارجه لیتوانی روز چهارشنبه دهم مهر گفت دولتهای غربی این احتمال را بررسی میکنند که در چارچوب دستیابی به توافق هستهای با جمهوری اسلامی، به ایران اجازه دهند که مقداری از غنیسازی اورانیوم خود را ادامه دهد.
لیناس لینکِویسیوس در مصاحبه با خبرگزاری رویترز با اشاره به احتمال امکان ادامه بخشی از غنیسازی در ایران گفت: «به باور من بخشی از بازی این است که اگر ایرانیان ثابت کنند کارهایی که انجام میدهند صلحآمیز است به نظر من امکان ادامه آن را هم خواهند داشت.»
وی افزود: «این البته مشروط است. قول و قراری هم در این مورد گذاشته نشده اما به هر حال جزو امکاناتی است که میتوان به آن پرداخت.»
این دیپلمات اروپایی در ادامه گفت: «اینکه این تنشزدایی چه نتایجی بدهد هنوز معلوم نیست.»
ریاست ادواری اتحادیه اروپا امسال بر عهده لیتوانی است و این بدین معنی است که آقای لینکویسیوس دسترسی مستقیمی به بحثهای داخلی سیاست خارجه اروپا دارد.
قدرتهای غربی سالها است که از ایران میخواهند تا غنیسازی اورانیوم را به طور کامل متوقف کند و اظهارات این دیپلمات غربی در صورت عملی شدن، چرخشی در این موضع غرب به شمار میآید.
غنیسازی اورانیوم در سطح ۲۰ درصد که در ایران جریان دارد به خاطر ظرفیتی که برای ساخت بمب اتم دارد نگرانیها را در غرب برانگیخته اما جمهوری اسلامی میگوید که هدفش از این غنیسازی استفاده از آن در مصارف پزشکی است.
نگرانیهای غرب از احتمال وجود ابعاد نظامی در برنامه هستهای ایران باعث وضع تحریمهای شدید علیه ایران شده و حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، گفتهاست که سعی دارد این مناقشه ظرف شش ماه آینده حل و فصل شود.
جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، روز یکشنبه گفت اگر ایران ثابت کند که برنامه اتمیاش مقاصد نظامی ندارد توافق هستهای با این کشور میتواند زودتر از شش ماه صورت گیرد.
روند گفتوگوها در وین
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه از قول دیپلماتها خبر داد که در گفتوگوهای هفته گذشته که میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی انجام شد پیشرفت کمی حاصل شده و «مشخص نیست رویکرد مثبتتری که ایران نشان داده بتواند گشایشی واقعی در مناقشه هستهای به همراه داشته باشد.»
با این حال یک دیپلمات غربی به این خبرگزاری گفت که نمایندگان ایران و آژانس پس از دیدار در وین «نسبتاً خوشبین» به نظر میآمدند و دیپلمات دیگری نیز گفت که در این گفتوگوها تمرکز بر مسائل حفظ شد و فضا نیز مثبت بود.
این گفتوگوها که روز جمعه پنجم مهرماه در وین اتریش برگزار شد نخستین دور مذاکرات ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی پس از روی کار آمدن دولت جدید در ایران بود.
رضا نجفی سفیر و نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی ریاست تیم مذاکرهکننده ایرانی در دور جدید مذاکرات ایران و آژانس را بر عهده دارد.
بر پایه توافقها، دور بعدی مذاکرات اتمی قرار است روزهای ۲۳ و ۲۴ مهر میان ایران و گروه ۱+۵ در ژنو برگزار شود در حالی که مقدمات آن در نیویورک و حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد چیده شد، جایی که وزرای امور خارجه ایران و آمریکا پس از ۳۳ سال با یکدیگر دیدار داشتند.
پیش از این کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نماینده این اتحادیه در مذاکرات هستهای با ایران گفته بود که میخواهد مذاکرات ژنو در «بهترین فضای ممکن» انجام شود.
فدای آقا - اودنسه - دانمارک
من این پیروزی تاریخی ایران اسلامی در حق مسلم انرژی هستهای که بنیانگذار آن آقای دکتر احمدی نژاد بودند را از طرف خود و تمامی امت سلحشور و صلح جو را به ایشان تبریک و خواستار طول عمر برای ایشان و خانواده محترمشان هستم.
چهارشنبه 10 مهر 1392 - 22:59
ehsanusa - تهران - ایران
فدای آقا - اودنسه - دانمارک /// آره خیلی هم ارزون در اومد این پیروزی...!!! هه هه هه...!!!
پنجشنبه 11 مهر 1392 - 01:49
omidvaran - نورکل - امریکا
فدای آقا - اودنسه - دانمارک - احمدی هنوز میتونه خرجتو بده؟ یا اینکه برات بورسیه مادام العمرگرفته ؟- حرفات نشون میده که نشونده اخمدی هستی وگرنه یه ادم با شعور متوسط هم میدونه احمدی یک لمپن خائن به مردم ومملکت بود وجز پرروئی دریدگی وکج روی وبی حرمتی وخیانت بمردم وخدمت به اسرائیل جنایتکارکاردیگری درپرونده ملعونش نداره
پنجشنبه 11 مهر 1392 - 06:49
سهیل ایرانی - اصفهان - ایران
به فرض محال که قبول کنن ایران به صورت محدود غنیسازی را ادامه بده که البته به شرطی این را قبول میکنن که ایران اجازه بازرسی بدون اطلاع قبلی از همه سایتهای نظامی و هستهای را بده؛ اینجاست که به مشکل میخورن چرا که نه تنها ایران بلکه هیچ کشوری اجازه نمیده بارزسان به سایتهای نظامی سری دسترسی پیدا کنن. مشکل اصلی عدم اعتماده. جمهوری اسلامی میگه بازرسا جاسوس هستن و غربیا هم میگن شما دارین مخفیانه بمب میسازین. با چهار تا لبخندم چیزی حل نمیشه. تنها راه از بین رفتن این عدم اعتماد تغییر رژیم جمهوری اسلامی است و لا غیر. حتی اگه ایران غنی سازی را هم جمع کنه بازم این مشکل هست.
پنجشنبه 11 مهر 1392 - 07:41
motalleb - یوتبوری - سوئد
فدای آقا - اودنسه - دانمارک / آره خوب در مقابل از دست دادن استقلال مملکت و فداکردن جوانان و نابودی منابع طبیعی ،خط بطلان کشیدن روی تاریخ ایران و ایجاد سرافکندگی برای ملت شریف ایران . به جا میباشد که این پیروزی به عبارت دیگر حق مسلم را روی سر گذاشته حلواحلوا کنیم ، دیگر مشکلی نیست!!!!!!!!.
پنجشنبه 11 مهر 1392 - 09:58
iranPowerful - ایران - ایران قدرتمند
درود بر احمدی نژاد که توی 8 سال پیگیر نیروگاه هسته ای بوده است...ببین دوستان من...ایران تا 10 یا 20 سال دیگر ذخایر نفت و گاز تمام می شود و باید توی 20 سال 10 تا 20 نیروگاهی بسازد تا مشکلی در تامین برق ایران نداشته باشد...در دشت لوت ایجاد باید نیروگاه خورشیدی ایجاد شود البته نروگاه خورشیدی توان تولید بالای برق ندارد ولی می تواند سودمند باشد به ظرفیت برق ایران افزایش پیدا کند...باتشکر...رایموند
پنجشنبه 11 مهر 1392 - 16:07
eshgeman iran - ایران - ایران
جناب motalleb - یوتبوری - سوئد- اصلا معنی استقلال را می فهمی یعنی چه؟. لطفا بفرمائید تاریخ ایران چیست؟ آیا درتاریخ ایران افراد معلوم الحالی مثل تو نبودند که با قاجاروپهلوی ساهتند ومملکت را وابسته کردند؟ بفرمائید ارتش قزاق رضا خانی آیا توانیت درمقابل متفقین یک ساعت مقاومت کنه؟ توکه اصلا بویی ازتاریخ ومعنی استقلال را نمی فهمی بهتره ازایران وایرانی حرفی نزنی؟. مرد یا زن حسابی کشوری که با خون بهترین عزیزانش تمامیت ارضی خود را ازچنگال یک مشت جلاد وجنایتکاران تاریخ نجات داد حالا باید 4 تا مثل توی بی سواد درباره استقلالش حرف بزنه ؟
پنجشنبه 11 مهر 1392 - 18:00
Faryade_Khamoosh - آخن - آلمان
عزیز. اگر تا ١٠ الى ٢٠ سال آینده، آنطور که شما میگویید نفت به پایان میرسد، مطمئن باشید آن موقع ایران تبدیل به فقیرترین کشورهاى دنیا خواهد شد و دیگر نیازى به تولید برق نخواهد داشت ؛-). حالا اصلا بى خیال نیروگاه هاى آبى و بادى و زغال سنگ و غیره.... هماکنون کشور آلمان با بیش از ٨٠ میلیون جمعیت و صنایع تقریبا ١٠٠٠ برابر ایران، فقط ٢٧٪ از تولید برق خود را از نیروگاه هاى هسته اى میگیرند و درازمدت تمامى نیروگاه هاى هسته اى خود را خاموش خواهند کرد. زباله هسته اى یادتون نره ؛-)
پنجشنبه 11 مهر 1392 - 23:42
Faryade_Khamoosh - آخن - آلمان
eshghemaniran. نه عزیز من سواد سیاسى و اطلاعات کافى درباره تاریخ ایران و معنى استقلال رو فقط تو میدونى و اون رهبر چلاقت و اون گور بگور خمینى. زمان رضاشاه رو دارى با الآن مقایسه میکنى پروفسور.٨ سال جنگیدید با اینکه بعد از ١،٥ سال صدام راضى به آتشبس بود ولى اون امام فلان فلان شده ات میخواست راه قدس را باز کند. ٨ سال جنگیدید با تمام جنگافزارهایى که زمان خدا بیامرز محمدرضاشاه تهیه و خریدارى شده بودند. تمام افسران و سران و مغزهاى مملکت را تیرباران کردین بعدا کسى نبود که بداند F-14 چگونه پرواز میکند. ایران پنجمین قدرت نضامى بود و شما الله اکبر کنان خود را مثل گله انداختین جلو دشمن و فقط عشق شهادت داشتین بجاى اینکه از تاکتیک جنگى درست و محاسبه شده و طرح هاى عملیاتى که در اطاق جنگ ریخته میشود استفاده کنید. ٨ سال در برابر کشورى بنام عراق که زمان شاه بهودش اجازه نمیداد به سمت ایران نگاه کنه. بعدا اسمش را هم میزارین حماسه. بخوره تو سرتون وقتى بعد از یک سال و نیم صلح را نمیخواستید و جنگ جنگ تا پیروزى را شعار بدبختى و فلکزده گى این مملکت کردین. بله پروفسور تاریخ ، برو دوباره تاریخ رو مرور کن.
جمعه 12 مهر 1392 - 14:53
motalleb - یوتبوری - سوئد
eshgeman iran - ایران - ایران / اولا اگر تا حالا معنیشو نفهمیدی دیگه نخواهی فهمید. چون تو ارزش جواب هم نداری متاسفانه!!!!!
شنبه 13 مهر 1392 - 00:01