عرضه شاهکارهای نقاشی در موزه مخصوص برای افراد نابینا

کامبیز توانا
موزه «دل پرادو» در مادرید، پایتخت اسپانیا، با استفاده از فناوری نوین شماری از نقاشی‌های معروف را به حالت سه‌بعدی بازسازی کرده تا برای افرادی که محدودیت یا ناتوانی در بینایی دارند، قابل ارتباط باشد.
 
هرچند نسخه حجمی آثار شاخص هنری مجسمه‌سازی برای افرادی با محدودیت بینایی در چند موزه مانند لوور یا موزه متروپولیتن نیویورک وجود دارد، اما این نخستین بار است که نقاشی‌های معروف در قالب سه‌بعدی ارائه می‌شود.
 
فرناندو پرز، مسئول برگزاری این موزه می‌گوید: «هدف ما این است که آثار هنری شاخص و معروف را به عموم مردم نشان دهیم. حالا این امکان به وجود آمده که افرادی با محدودیت بینایی هم بتوانند اثر نقاشی را لمس و درک کنند».
 
به گزارش سایت «اوپن کالچر»، تا پیش از این برخی از موزه‌ها به خط بریل توضیحاتی در مورد آثار نقاشی ارائه می‌کردند یا فایل صدا برای معرفی اثر بود اما تاکنون امکان ارتباط نزدیک و مستقیم برای لمس آثار نقاشی وجود نداشت.
 
شماری از تابلوهای شاخص هنری با این فناوری به شکل برجسته ساخته شده و حتی بافت مخصوص اجزای جدا کننده آن هم قابل تشخیص است. این فناوری «دایدو» - Didu - نام دارد.
 
به گزارش سایت «تری دی پراجکت»، آژانس طراحی سه بعدی «استودیو دوررو» در بیلبائو اسپانیا این فناوری را ابداع کرده که اجازه می‌دهد به اثر هنری دست زد و بافت آن را لمس کرد.
 
این گزارش می‌گوید برای هر اثر هنری، نزدیک به ۴۰ ساعت زمان لازم است تا فناوری دایدو بتواند ابعاد نقاشی را به شکل بافت قابل لمس اجرا کند. بعد از آن ۱۲ ساعت زمان برای تکمیل کار لازم است. ولی نتیجه، یک اثر هنری به شکل برجسته خواهد بود.
 
آثاری از گویا و ولاسکوئز، و اثر شاخصی چون مونالیزا توسط این فناوری برجسته شده است. این نمایشگاه تا دو ماه آینده در مادرید ادامه خواهد داشت.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • سردار نقدی: آمریکا ۱۲ ناو هواپیمابرش رو هم بیاره هیچ غلطی نمیتونه بکنه، آمریکا تموم شده‌س
  • ترفند قدیمی لشکر بی‌حجابان خامنه‌ای: اینکه موهام بیرونه دلیل نمیشه وطن فروش باشم،جون میدم برای رهبرم
  • این ویدیو هم برای اون متقاضیانی که میخوان با زیردریایی غدیر و پهباد شاهد و قایق تندرو، ناو آبراهام لینکلن رو غرق کنند
  • ویدیوی کتک‌کاری نمایندگان مجلس ترکیه در مراسم سوگند وزیر جدید دادگستری
  • جنگنده فرانسوی داسو با نام «سوپر رافال» رقیبی برای اف-۳۵ آمریکایی
  • شعار مرگ بر خامنه‌‌ای در شبکه استانی؛ صداوسیما از عزل مدیر پخش و برخورد با خاطیان خبر داد
  • ترانه «من بهت بدهکارم خیلی زیاد» از خواننده جوان «علیها» تقدیم به جانباختگان دی ماه خونین
  • شلیک ترامپ و نتانیاهو به قایق نجات خامنه‌ای؛ منطقه آرایش جنگی پیدا کرده
  • تصاویری از حراج یک شاهین کمیاب سفید در عربستان سعودی به قیمت ۳۳ میلیارد تومان
  • حمایت مهدی یراحی از معترضین با ترانه «آشوئیتس»
  • +319شاهزاده رضا پهلوی خطاب به مردم ایران: امید خود را از دست ندهید، ایران را نجات خواهیم داد
  • +230شهبانو فرح پهلوی در مصاحبه با شبکه «آی۲۴ نیوز»: دوران گذار به ندرت ساده است، اما عمیقا امیدوارم
  • +204شاهزاده رضا پهلوی: شامگاه ۲۵ و ۲۶ بهمن با سردادن شعار اتحاد خود را نشان دهید
  • +179رضا پهلوی: آنچه در ایران می‌گذرد یک فرآیند نسل‌کشی است
  • +171پاسخ محترمانه سینا ولی‌الله به سخنان گلشیفته فراهانی در مصاحبه با شبکه فرانسوی
  • +148پرچم شیروخورشیدنشان در دستان هاتف معیل، قهرمان ایرانی هنرهای رزمی ترکیبی؛ «بچه شاه باخت نمی‌دهد»
  • +140برگزاری دادگاه ابراهیم حکمت؛ مردی عراقی تبار که یک زن ایرانی معترض را در لندن به شدت کتک زده بود
  • +140علی کریمی: برای جلوگیری از هرگونه سو‌ء استفاده در مسیر‌های برگزاری مراسم ۲۲ بهمن تردد نکنید
  • +136وقتی فرداد فرحزاد ادعای آرش عزیزی مبنی بر «ترامپ آقای پهلوی رو نپذیرفته» را به چالش کشید
  • +126یک جوان ایرانی از بوشهر بعد از انتشار این ویدیو و دادن پیغام به ترامپ خودکشی کرد