جزئیات جدید گروگانگیری جنجالی روز گذشته در شرکت واحد
مهر: مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران که خبر از گروگان گرفته شدن او بود با حضور در جمع خبرنگاران گفت مشکل تنها یک اختلاف ساده بین دو کارمند ساده بود و من گروگان گرفته نشده بود.
پس از گذشت نزدیک به 400 دقیقه از آغاز گروگانگیری در ساختمان مرکزی شرکت اتوبوسرانی پایتخت پیمان سنندجی مدیرعامل اتوبوسرانی اظهار داشت: هیچ کس مرا گروگان نگرفته بود و من در دفترم بود وقتی شنیدم رسانه ها از گروگان گرفته شدن من خبر می دهند در میان خبرنگاران حاضر شدم.
این سخنان در حالی مطرح می شود که وی 4 ساعت بود که در جمع خبرنگاران حاضر نشده بود و شنیده ها حاکی است گروگانگیر وی را آزاد کرده است.
سنندجی در ادامه سخنانش گفت: این موضوع یک اختلاف شخصی بین دو کارمند ساده بوده است که از 4 سال پیش ادامه دارد یکی از این کارمندان در قسمت اداری و دیگری به عنوان پرسنل در این سازمان مشغول به کار بود که اختلافاتی را به خاطر جابجایی داشتند این فرد صبح امروز برای رفع مشکل به دفتر من مراجعه کرد که مذاکرات در این رابطه اندکی به طول انجامید.
وی ادامه داد: 3 هفته قبل دستور بازگشت به کار این فرد را صادر کرده بودیم. نه من گروگان گرفته شده بودم و نه تیراندازی صورت گرفت.
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی افزود: اکنون در حال مذاکره با این فرد هستیم و مشکلات پس از یک تماس به وجود آمد ما با هیچ فردی درگیر نشدیم و من اسلحه ای در دست گروگان گیر ندیدم.
به گفته وی، این فرد یک و نیم سال قبل به دلایل انضباطی اخراج شده بود که کمیته انضباطی حکم اخراج او را صادر کرده و مراجع بالاتر حتی وزارت کار و دیوان عدالت اداری در این مورد حضور داشته اند من خودم دستور دادم تا این فرد بار دیگر مشغول به کار شود اما او خواست به دفتر من بیاید تا اختلافات حل شود.
سنندجی ادامه داد: این مسئله هیچ ربطی به من ندارد و ممانعتی نیز نبوده است که من از ساختمان خارج شود.
وی در پاسخ به این سئوال که چرا پس از 4 ساعت در جمع خبرنگاران حاضر شدید گفت: کسی به من نگفته بود که خبرنگاران حضور دارند اما پس از اینکه آقای رزم آزما به من اعلام کرد که سایتها خبر از گروگان گرفته شدن من داده اند در جمع خبرنگاران حاضر شدم این در حالی است که با توجه به اینکه گروگانگیری از ساعت 10:30 صبح آغاز شده است هیچ کدام از مسئولان پلیس پایتخت پاسخگوی سئوالات خبرنگاران در این باره نبوده اند.
روزنامه ایران می نویسد :ساعت 10 و 30دقیقه صبح روزگذشته، (چهارشنبه 13 شهریور ماه) مرد جوانی به نام بهرام سروش که سال گذشته از شرکت واحد اتوبوسرانی اخراج شده بود وارد این شرکت شد و مستقیم به دفتر مدیرعامل رفت. این مرد که بسیار عصبانی بود دقایقی نگذشته بود که جنجال به پا کرد و با به گروگان گرفتن مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی و صادق فیروز، مدیرکل منابع انسانی همه را به وحشت انداخت. کارمندان شرکت واحد که از رفتار همکار قدیمیشان سخت متعجب شده بودند حراست و پلیس را در جریان گذاشتند و دقایقی طول نکشید که ساختمان مدیرعامل شرکت واحد تهران، شکل امنیتی بهخود گرفت. بررسی میدانی تیم تجسس کلانتری نشان داد ماجرای این گروگانگیری جدی و خطرناک است.
با توجه به حساسیت این گروگانگیری چندین تیم پلیسی به همراه سردار ساجدینیا، رئیسپلیس تهران و سرهنگ خانچرلی رئیس پلیس پیشگیری در محل گروگانگیری حاضر شدند. در تحقیقات میدانی ماموران مشخص شد که بهرام سروش سال گذشته بهخاطر سستی در امور محوله و خوابیدن در پست نگهبانی اخراج شد و تلاشهای وی برای بازگشت به کار به نتیجهای نرسیده است.
اخراج بهخاطر خواب آلودگی
یکی از همکاران بهرام که باور نمیکرد وی دست بهچنین کاری زده باشد به پلیس گفت: وی 12 سال سابقه کار در شرکت واحد اتوبوسرانی را داشت و شغلش نیز حفاظت و نگهبانی از اتوبوسها بود که سال گذشته به خاطر خوابیدن سر پست چندین بار تذکر شفاهی و کتبی دریافتکرده بود که سرانجام اخراج شد و سعی و تلاش وی برای بازگشت به کار به جایی نرسید و وی امروز بهخاطر مشکلات مالی و خانوادگی که دارد دست به گروگانگیری زدهاست.
اعزام تیمهای گروگانرهایی
تلاشهای رئیس پلیس تهران برای متقاعد کردن گروگانگیر برای آزاد کردن دو مدیر ارشد شرکت واحد در حالی ادامه یافته بود که چندین تیم گروگانرهایی پلیس اتاق مدیرعامل را به محاصره خود درآوردند و منتظر دستور بودند تا برای آزادسازی گروگانها وارد عمل شوند. در حالی که هیچکس نمیدانست در داخل اتاق مدیرعامل چه میگذرد ماموران سیاهپوش آموزش دیده با تجهیزات جنگی خاص خود در اطراف ساختمان حلقه زدند و تا پشت اتاق مدیرعامل پیش رفتند.
خانواده بهرام پشت اتاق مدیرعامل
پلیس که قصد داشت بدون درگیری مسلحانه و بدون آسیب رساندن به گروگانها و مرد عصبانی دست به گروگانرهایی بزند در اقدامی روانکاوانه خانواده بهرام را در جریان گروگانگیری وی گذاشت و اعضای خانواده مرد گروگانگیر که دختر، پسر و مادر بهرام بودند پشت در اتاق مدیرعامل حاضر شدند و از بهرام خواستند دست از این کار بردارد و با بازکردن در اتاق، مدیرعامل و مدیر دیگر را آزاد کند اما انگار خشم مرد گروگانگیر بهاندازهای بود که پلیس در این شاخه نیز به بنبست خورد.
شایعات عجیب
در حاشیه این ماجرا برخی کارکنان شرکت واحد ادعا داشتند بهرام برای اعتراض به اتاق مدیر عامل رفته است و بین آنان درگیری بهوجود آمده و مدیرعامل که سلاح کمری در اختیار داشته آن را به سوی کارمند اخراجی گرفته ولی وی موفق به خلعسلاح پیمان سنندجی شده و با استفاده از تپانچه خود رئیس، وی و صادق فیروز را به گروگان گرفته است.
البته اینها همه شایعاتی بودند که در بین خبرنگاران و جمعیت حاضر در صحنه گروگانگیری دهان به دهان میچرخید و هنوز گروگانگیر دستگیر نشده بود تا مشخص شود پشت پرده اینماجرای جنجالی چیست؟!
ساعت 4 عصر
دانشور رئیسشورای محله ساعت 4 عصر بود که از ساختمان مدیرعامل شرکت واحد خارج شد و در جمع خبرنگاران گفت: «هنوز رئیسپلیس در حال مذاکره با گروگانگیر است و سعی دارند وی خسته شود و دست از این اقدامش بردارد.»
ساعت 4 و 10 دقیقه
عقربههای ساعت 4 و 10 دقیقه عصر را نشان میداد که همهمهای بین جمعیت و خصوصاً خبرنگاران روزنامهها به وجود آمد و مشخص شد که برادر مرد گروگانگیر برای صحبت با بهرام و راضی کردن وی به تسلیم در آنجا حاضر شده است.
تک تیراندازها
وقتی تک تیراندازهای پلیس گروگان رهایی روی پشت بامهای مشرف به دفتر رئیس شرکت واحد که در بالای ساختمان بانک شهر بود مستقر شدند و آماده به فرمان ایستادند ماموران آتشنشانی محل گروگانگیری را ترک کردند.
درد دلهای یک اخراجی دیگر
در بین هیاهوی جمعیت تماشاچی پیرمردی که مدارکی را در دست داشت خود را اخراجی شرکت واحد دانست و با گلایه گفت: «من نیز از این شرکت اخراج شدهام و هرچه دوندگی کردم تا مشکلاتم حل شود به جایی نرسیدهام و امروز نیز به اینجا آمدم تا بگویم خانوادهام تحت فشار هستند که دیدم چنین اتفاقی افتاده است.»
پایان عجیب
هیچکس تصور نمیکرد پایان این جنجال 7 ساعته عجیب باشد و ادعاهایی مطرح شود که انگار هیچ خبری نبوده و شاید فرض محال مانوری برای گروگانرهایی بوده است. مشخص نیست چه در پشت درهای بسته بین مسئولان پلیس تهران، گروگانگیر و آقای مدیرعامل گذشته است اما خروجی این مذاکرات ادعاهای باورنکردنی رئیس با رنگ و رویی پریده بود. پیمان سنندجی که 7 ساعت اثری از وی نبود وقتی از ساختمان تحت محاصره پلیس بیرون آمد پیشروی خبرنگاران ایستاد و در حالی که مشخص بود هنوز وحشتزده است، گفت: من اصلاً گروگان نبودم یک اختلاف شخصی وجود داشت بین دو نفر که از چهار ماه پیش شروع شده بود، یک راننده شرکت واحد با یکی از نیروهای اداری جلسهای داشتند که رفع اختلاف شود اما طولانی شد. وی در خصوص تیراندازی نیز گفت: هیچتیراندازیای در کار نبود و من خودم نه اسلحهای دارم و نه اسلحهای دیدهام همه اینها دروغ است.
مدیرعامل شرکت واحد افزود: سه هفته پیش من دستور دادم تا این کارگر به سرکار برگردد. پیمان سنندجی در خصوص اینکه چرا پلیس و واحد گروگانرهایی در آنجا حضور یافته در صورتیکه هیچگروگانگیریای در کار نبود، گفت: من اطلاعی در این زمینه ندارم.
اصل ماجرای گروگانگیری
در حالی که هنوز ماموران سیاهپوش پلیس آمادهباش بودند و مشخص بود که گروگانگیری ادامه دارد خبرنگار روزنامه ایران به تحقیقات ویژه دست زد و اصل ماجرا فاش شد.
تحقیقات روزنامه ایران نشان میدهد بهرام که تپانچهای در اختیار داشت ساعت 30/10 صبح به محل گروگانگیری رفته و خواستار دیدار با عظیمی رئیس کمیته انضباطی شرکت واحد شده است. وقتی عظیمی با مرد گروگانگیر روبهرو شده اعلام داشته که در سالن کاری با نیروهای اخراجی ندارد که ناگهان بهرام اسلحهای را به سمت وی میگیرد و میخواهد با هم به دفتر مدیرعامل بروند. همزمان با این اقدام مسلحانه، پیمان سنندجی با معاون اداری ومدیرعامل مسکن جلسهای داشته که بهرام مسلح با گروگانش وارد این جلسه میشوند. در حالی که سه مرد وحشتزده به مهمانان ناخوانده خیره شده بودند عظیمی از فرصت کوتاهی که داشت استفاده کرده و از پنجره باز اتاق جلسه بیرون دویده و با رساندن خود به بالکن توانسته فرار کند و در همین صحنه دو تیر شلیک شده است.
شرط گروگانگیر
راز ادعاهای باورنکردنی مدیرعامل رنگ پریده نیز فاش شد. مرد گروگانگیر، پیمان سنندجی را رها کرده و از پلیس خواسته بود رئیسکمیته انضباطی را نزدش ببرند تا وی دو گروگان دیگر را رها کند.
پایان اشکآور
وقتی عقربههای ساعت 18 و 55 دقیقه را نشان میداد تیمهای گروگانرهایی که توانسته بودند کارمند اخراجی را خسته کنند و هنوز روانکاویها ادامه داشت عملیات اصلی کلید خورد و ماموران با استفاده از گاز اشکآور به بهرام حملهور شدند. میزان استفاده از گاز اشکآور بهاندازهای زیاد بود که نه تنها مرد گروگانگیر نیمهبیهوش روی زمین افتاد و نیاز به تنفس با کپسول اکسیژن پیدا کرد بلکه همه دیدند سردار ساجدینیا نیز دچار مسمومیت شد و خود را به پنجره رساند و اشک ریزان سرفه کرد. تا ساعتی که خبرنگاران در صحنهاین گروگانگیری بودند اقدامات پزشکی برای مداوای آلوده شدگان به گاز اشکآور ادامه داشت.