اوباما: در قضیه سوریه، پای اعتبار جامعه جهانی و آمریکا در میان است

رییس جمهوری آمریکا که به سوئد سفر کرده است روز چهارشنبه در یک نشست خبری اعلام کرد که اگر به حمله شیمیایی علیه شهروندان سوری واکنش نشان داده نشود اعتبار جامعه جهانی و آمریکا زیر سوال خواهد رفت.


باراک اوباما روز شنبه هفته جاری از کنگره خواست تا مجوز حمله نظامی علیه حکومت بشار اسد را صادر کند. کنگره قرار است روز دوشنبه هفته آینده این درخواست را بررسی کند.


در نشست روز سه شنبه رییس جمهوری آمریکا با رهبران ارشد کنگره، آقای اوباما ابراز اطمینان کرد که مجوز اقدام نظامی در سوریه را خواهد گرفت. رهبران ارشد کنگره نیز گفته‌اند که از طرح رییس‌جمهوری حمایت می‌کنند.

آقای اوباما در نشست خبری مشترک روز چهارشنبه با فردریک رینفلت، نخست وزیر سوئد، تصریح کرد که لازم است استفاده از سلاح شیمیایی ممنوع شده و به حمله شیمیایی حکومت سوریه واکنش نشان داده شود.

وی اظهار داشت: «پای اعتبار من در میان نیست. مسئله، اعتبار جامعه جهانی است. پای اعتبار آمریکا و کنگره در میان است، چرا که باید ثابت کنیم هنجارهای بین‌المللی واجد اهمیت زیادی هستند.»

آقای اوباما با این حال تاکید کرد واکنش نظامی باعث نخواهد شد که موضوع جنگ داخلی سوریه حل و فصل شود، ولی لازم است که در این زمینه پیام روشنی فرستاده شود.

رییس جمهوری آمریکا این دیدگاه را رد کرد که وی «خط قرمز» خود در سوریه را استفاده از سلاح شیمیایی توسط رژیم بشار اسد عنوان کرده است. او گفت که این خط قرمز توسط جامعه جهانی و کنگره تعیین شده است، چرا که آنها معاهده محکومیت استفاده از سلاح های شیمیایی را تصویب کرده‌اند.

وی در بخشی دیگر از سخنانش گفت که امیدوار است ولادیمیر پوتین، همتای روس او، موضع خود را در قبال سوریه تغییر دهد.

اوباما اظهار داشت: «آیا باید امیدوار بمانم که آقای پوتین موضع خود را در قبال برخی از این مسائل تغییر دهد؟ من همیشه امیدوارم، و در این زمینه به تماس خودم با وی ادامه می‌دهم».

وی گفت که مستقیما از ولادیمیر پوتین همتای روس خود خواسته است تا سیاست کشورش را در قبال سوریه تغییر دهد ولی ایشان همچنان مصر به اقدام شورای امنیت سازمان ملل است.

مقام‌های آمریکایی می‌گویند اسنادی در اختیار دارند که نشان می‌دهد رژیم بشار اسد در روز ۲۱ اوت حومه دمشق را با سلاح شیمیایی هدف قرار داده است که در جریان آن ۱۴۲۹ نفر کشته شده‌اند. بیش از ۴۰۰ نفر از این افراد، کودک بوده‌اند.

بازرسان سازمان ملل که هفته پیش به سوریه سفر کرده بودند قرار است گزارش خود را در این زمینه به دبیرکل سازمان ملل ارائه کنند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، یک دیپلمات ارشد در سازمان ملل روز چهارشنبه گفته که بازرسان به کار خود برای ارائه گزارش مربوط به این حمله شیمیایی سرعت بخشیده‌اند و انتظار می‌رود که ظرف دو یا سه هفته آینده به نتیجه برسند.

این بازرسان نمونه‌ها و شواهد مختلفی را جمع‌آوری کرده‌اند و قرار است اعلام کنند که آیا در سوریه حمله شیمیایی صورت گرفته و اگر پاسخ مثبت است، از چه نوع ماده شیمیایی استفاده شده است.

در همین حال، معاون وزیر امور خارجه سوریه روز چهارشنبه گفت که کشورش در برابر تهدیدات عقب نشینی نخواهد کرد، حتی اگر جنگ جهانی سوم رخ دهد.

فیصل مقداد در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه تصریح کرد که حکومت بشار اسد تمام «ابزارهای لازم» را برای مقابله با دخالت نظامی احتمالی به کار گرفته است.

وی افزود: «حکومت سوریه از موضع خود عقب‌نشینی نخواهد کرد حتی اگر جنگ جهانی سوم رخ دهد. سوری‌ها استقلال کشورشان را فدا نخواهند کرد».

بحران سوریه که از دو سال و نیم پیش آغاز شده است بیش از یکصد هزار کشته و دو میلیون آواره بر جای گذاشته است.

رأی دهید
iranPowerful - ایران - ایران قدرتمند
بر عکس..حمله آمریکا به سوریه اعتبار سازمان ملل و آمریکا و اروپا زیر سئوال خواهد رفت...اوباما حرف زیادی می زنی...مرگ بر امریکا و اروپا و اسرائیل
جمعه 15 شهريور 1392 - 09:51
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.