سرانجام مبهم 'کمک ۱۶ میلیارد تومانی' به دانشگاه احمدی نژاد
محمود احمدی نژاد، اسفندیار رحیم مشایی و حمید بقایی از مدیران ارشد دانشگاه ایرانیان هستند که انتقال ۱۶ میلیارد تومان به آن در آخرین روز مسئولیت دولت دهم خبرساز شده است
در حالی که روز گذشته روابط عمومی دانشگاه ایرانیان از بازگرداندن مبلغ دریافتی از دولت محمود احمدی نژاد خبر داده بود، امروز خبرگزاری مهر به نقل از یک "مقام آگاه" نوشته که ۱۶ میلیارد تومان کمک نهاد ریاست جمهوری به این دانشگاه توسط دیوان محاسبات توقیف شده است.
این خبرگزاری یکشنبه ۱۰ شهریور (اول سپتامبر) نوشته است این مبلغ، که به حساب شخصی آقای احمدی نژاد و حمیدرضا بقایی سرپرست سابق نهاد ریاست جمهوری ریخته شده بوده، از ابتدا در توقیف دیوان محاسبات بوده و آنها "امکان دسترسی به این حساب را نداشته اند تا بتوانند آن را بازگردانند".
روز گذشته "دانشگاه جامع بین المللی ایرانیان" بدون ذکر رقم ۱۶ میلیارد تومان، اعلام کرده بود که "برای جلوگیری از ایجاد شبهه"، کمک دریافتی از دولت را به نهاد ریاست جمهوری بازگردانده است.
رسانه های ایران چندی پیش با انتشار اسنادی گزارش کرده بودند که نهاد ریاست جمهوری در آخرین روز از دوران مسئولیت محمود احمدی نژاد، ۱۶ میلیارد تومان را به حساب مشترک وی و آقای بقایی واریز کرده است تا به مصرف تامین هزینه های دانشگاه جامع بین المللی ایرانیان برسد.
بنیان گذاری دانشگاه ایرانیان، در اوایل مرداد ماه و پس از آن اعلام شد که شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست محمود احمدی نژاد رئیس جمهور وقت، با درخواست او برای تاسیس این دانشگاه غیردولتی موافقت کرد. ریاست این دانشگاه با شخص آقای احمدی نژاد است و اسفندیار رحیم مشایی، حمید بقایی و محمدشریف ملک زاده، از همکاران خبرساز دولت دهم، جزو اعضای هیات موسس آن هستند.
آقای احمدی نژاد در آخرین گفتگوی تلویزیونی خود به عنوان رئیس جمهور، از تاسیس دانشگاه ایرانیان خبر داده و از مردم دعوت کرده بود که به این دانشگاه کمک مالی کنند.
اقدامات "۴۵ روز پایانی" دولت دهم
در اظهار نظری راجع به انتقال ۱۶ میلیارد تومان بودجه دولتی به دانشگاه ایرانیان، روز گذشته اکبر ترکان، مشاور عالی حسن روحانی رئیس جمهور ایران، در گفتگو با خبرگزاری خانه ملت وابسته به مجلس، این انتقال را "خلاف قانون" و"مجرمانه" دانست.
آقای ترکان افزود که اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور "مجرمانه بودن این عمل را تایید" کرده است و در دولت این موضوع را پیگیری می کند.
حمید بقایی پیشتر در گفتگو با خبرگزاری فارس گفته بود که "تمام نقل و انتقالات مالی در نهاد ریاست جمهوری طبق قانون بوده و هیچ گونه خلافی صورت نگرفته است".
وی امروز نیز در جوابیه ای که در خبرگزاری فارس منتشر شده، در پاسخ به مصاحبه شب گذشته اکبر ترکان با شبکه پنج تلویزیون ایران، که طی آن گفته بود ساختمان منطقه آزاد قشم به دانشگاه ایرانیان واگذار شده، آن اظهارات را تکذیب کرده است. در جوابیه آقای بقایی، پاسخی به انتقادات مشاور عالی حسن روحانی در مورد انتقال ۱۶ میلیارد تومان به دانشگاه ایرانیان داده نشده است.
اکبر ترکان، پیشتر در مصاحبه ای جداگانه با نشریه همشهری ماه، مجموعه ای از نقل و انتقال های مالی و استخدامهای صورت گرفته در ۴۵ روز پایانی دولت سابق را غیرقانونی دانسته بود.
وی گفته بود: "فاصله میان ۲۴ خردادماه تا ۱۲ مردادماه برای خود یک تاریخ است. من امیدوارم که جناب آقای جهانگیری به عنوان معاون اول دستور بدهند تاریخ این ۴۵ روز را بنویسند".
اکبر ترکان افزوده بود: "به نظر من این ۴۵ روز نمونه کاملی است از آنچه دولت نهم و دهم در طول این سالها انجام داده است."
در پی انتخابات ریاست جمهوری خرداد ماه گذشته، مصوبات مسئولان دولت دهم در آخرین هفته های مسئولیت در قوه مجریه مورد انتقاد گسترده برخی از نشریات ایران قرار گرفته است.
موضوع بخشی از انتقادهای مطرح در محافل مطبوعاتی، استخدام های گسترده ای بوده که به گفته منتقدان، در هفته های پایانی کار دولت دهم صورت گرفته است. این استخدام ها، در چهارچوب طرح "مهر آفرین" انجام شده که در ماههای پایانی دولت دهم به تصویب دولت رسید و هر چند در عمل ادامه نیافت اما در چهارچوب آن، تا۵۰۰ هزار استخدام دولتی جدید پیش بینی شده بود.
یکی از انتصاب های خبرساز دولت دهم در هفته های پیش، انتصاب سعید مرتضوی دادستان سابق تهران و رئیس قبلی سازمان تامین اجتماعی به عضویت در هیات امنای این سازمان بود. اسدالله عباسی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت دهم، این حکم را با موافقت محمود احمدینژاد صادر کرده بود که ریاست شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی را بر عهده داشت.
به گزارش رسانه ها، هیات امنای جدید سازمان تامین اجتماعی با حضور آقای مرتضوی، مجوز استخدام ۵۰۰ نفر در این سازمان را بدون طی کردن تشریفات قانونی صادر کرده بود. با شروع به کار علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت حسن روحانی، مدیران جدید وزارتخانه عضویت سعید مرتضوی در هیات امنای این سازمان و مجوزهای استخدامی جدید را غیرقانونی دانسته و منتفی کردند.
یکی دیگر از محورهای انتقاد رسانه های منتقد دولت دهم به اقدامات مسئولان این دولت، ادعای خروج بیش از دو هزار قلم از هدیه های موجود در موزه ریاست جمهوری و انتقال آنها به ساختمانی در تهران بوده که پس از روی کار آمدن دولت جدید، به محل استقرار آقای احمدی نژاد و همفکران وی تبدیل شده است.
این رسانه ها می گویند هدایای موزه ریاست جمهوری به "ساختمان لادن" واقع در یکی از خیابان های شمالی تهران منتقل شده که با پایان به کار دولت دهم، به عنوان "دفتر رئیس جمهور سابق" مورد استفاده قرار می گیرد.