تکه پاره شدن یک کهکشان درخشان توسط سیاهچاله ای عظیم

نقش هنرمند از کهکشانی که درحال از هم گسیخته شدن استاخترشناسان دریافته اند که یکی از درخشان ترین کهکشان های شناخته شده جهان که در فاصله ۱۲.۵ میلیارد سال نوری از ما قرار دارد درحال تکه پاره شدن است. به گفته آنها سیاهچاله ای عظیم در مرکز کهکشان سرمنشا این تحولات است.
 
سیاهچاله واقع در کهکشان موسوم به W2246-0526 چنان قدرتمند است که باعث به حرکت درآمدن گاز و غبار در سراسر کهشکان می شود.
 
این کهکشان در سال ۲۰۱۵ با استفاده از داده های تلسکوپ فضایی وایز ناسا (Wide-Field Infrared Survey Explorer) شناسایی شد.
 
اکنون یک مطالعه تازه که در نشریه "استروفیزیکال لترز" چاپ شده نتیجه گیری می کند که این کهکشان درحال تکه پاره شدن است.
 
روبرتو آصف از دانشگاه دیه‌گو پورتالس در شیلی گفت:‌ "انرژی ذرات نور رسوب کرده در گاز و غبار کهکشان چنان شدید است که باعث عقب زدن گاز در همه جهات می شود."
 
این کهکشان حاوی انرژی فوق العاده ای است و محققان آن را به دیگ آب جوشی که از یک راکتور اتمی حرارت بگیرد تشبیه می کنند.
 
علت، وجود یک سیاهچاله عظیم در وسط کهکشان است. قوه جاذبه آن چنان زیاد است که تاثیری تکان دهنده بر همه مواد و گازهای اطراف دارد.
 
البته همه این مواد جذب سیاهچاله نمی شود. در عوض این مواد تشکیل دهنده قرص برافزایشی (accretion disk) اطراف کهکشان - نوعی هاله از جنس گاز و سایر مواد - است.
 
همین قرص است که باعث درخشش فوق العاده کهکشان می شود و تلاطم فوق العاده ای در سراسر کهکشان ایجاد می کند.
 
نور ساطع شده از این کهکشان معادل ۳۰۰ تریلیون (۳۰۰ هزار میلیارد) ستاره است. برای مقایسه یک کهکشان معمولی مثل راه شیری حاوی چند صد میلیارد ستاره است.
 
معلوم نیست که گازی که زیر فشار امواج سیاهچاله عقب رانده می شود نهایتا کهکشان را ترک خواهد کرد یا توسط سیاهچاله بلعیده خواهد شد.
 
اگر این گاز کهکشان را ترک کند، اخترشناسان قادر به مشاهده مستقیم قرص برافزایشی که هم اکنون زیر غبار پنهان است خواهند بود.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • داماد محمدجواد لاریجانی خطاب به دانشجوی معترض شریف: برو کهریزک دنبال رفقات بگرد
  • هشدار رئیس اتحادیه پلیس آلمان در مورد اسلامگرایی با تحسین مبارزه ایرانیان با «اسلام‌گرایی عصر حجر»
  • سفیر آمریکا در اسرائیل: جنگ شاید تنها زبانی باشد که جمهوری اسلامی می‌فهمد
  • دیدار شاهزاده رضا پهلوی و همسرش با داریوش آشوری و شهلا شفیق
  • مارک لوین: اگر جمهوری اسلامی را اکنون سرنگون نکنیم بشریت هرگز ما را نخواهد بخشید
  • اسرائیل‌هیوم از بروز تنش در مذاکرات ژنو و «توبیخ هیات ایرانی از سوی آمریکا» خبر داد
  • نماینده کنگره آمریکا: «با اکراه، از اقدام نظامی حمایت می‌کنم»؛ جمهوری اسلامی «۵۰ هزار» نفر را به قتل رسانده است
  • نسلی که پیش از «بالغ شدن» معترض شد؛ نوجوانان ایران در میانه ترس، خشم و بی‌آیندگی
  • چهره واقعی حیات‌وحش؛ صحنه‌های خونینی که نمایشگر تلاش برای بقاست
  • جمهوری اسلامی نیروی دریایی و هوایی اعضای اتحادیه اروپا را سازمان تروریستی اعلام کرد