دراماتیکترین قهرمانی پرسپولیس و تکمیل سهگانه استقلال/ آغاز دوران سپاهان
با قهرمانی سپاهان در فصل نهم لیگ برتر، دوران ظهور این تیم اصفهانی در فوتبال ایران فرا رسید.
در قسمت اول ادوار لیگ برتر از نگاه آمار نگاهی به قهرمانان 6 فصل ابتدایی (اول تا ششم) رقابتهای لیگ برتر، آقای گلها، تعداد تیمها و سقوط کنندگان این 6 دوره لیگ برتر حرفهای فوتبال پرداخته و به طور اجمالی در خصوص نحوه قهرمانی تیمها در هر دوره توضیحاتی داده شد.
در ادامه این گزارش و در قسمت دوم، به بررسی قهرمانان 6 فصل بعدی(هفتم تا دوازدهم) رقابتهای لیگ برتر، آقای گلها، تعداد تیمها و سقوط کنندگان این 6 دوره لیگ برتر حرفهای در زیر خواهیم پرداخت:
فصل هفتم لیگ برتر: (86-87)
قهرمانی دراماتیک پرسپولیس
قهرمان: پرسپولیس
نایب قهرمان: سپاهان
تیم سوم: صبا
آقای گل: محسن خلیلی از پرسپولیس و هادی اصغری از راه آهن با 17 گل
تعداد تیمهای لیگ برتر: 18 تیم
تیمهای سقوط کننده: صنعت نفت آبادان - شیرین فراز
فصل هفتم رقابتهای لیگ برتر را بدون شک میتوان یکی از خاطرهانگیزترین فصول لیگ برتر به خصوص برای هواداران پرسپولیس نام برد.
سرخها که همراه با افشین قطبی در این فصل تیم پرقدرتی را راهی رقابتهای لیگ برتر کرده بودند، در حالی در هفته پایانی در دیدار مقابل سپاهان و در دقیقه 97 با گل سپهر حیدری دومین قهرمانی لیگ برتر را برای هوادارانشان به ارمغان آوردند که با توجه به شکایت از این تیم، فیفا 6 امتیاز از پرسپولیس در این فصل کسر کرد تا حساسیت و هیجان قهرمانی در فصل هفتم به هفته پایانی و فینال پرسپولیس و سپاهان کشیده شود.
در نهایت پرسپولیس با برتری 2 بر یک مقابل سپاهان به برتری رسید تا یکی از دراماتیکترین قهرمانیهای تاریخ لیگ برتر در دقیقه پایانی مسابقه به نام پرسپولیسیها به ثبت برسد، هرچند که در همین فصل و به خاطر اتفاقات بازی رفت همین دو تیم نیز 3 امتیاز از تیم سپاهان توسط کمیته انضباطی کسر شد.
همچنین استقلال که فصل را با مرحوم ناصر حجازی آغاز کرده بود از هفته سیزدهم به بعد کار را با فیروز کریمی ادامه داد و در نهایت با کسب عنوان سیزدهمی، ضعیفترین نتیجه تاریخ لیگ برتری خود را با فیروزخان به ثبت رساند.
فصل هشتم لیگ برتر: (87-88)
جلالی مرد شد تا استقلال قهرمان شود!
قهرمان: استقلال
نایب قهرمان: ذوبآهن
تیم سوم: مس کرمان
آقای گل: آرش برهانی از استقلال با 21 گل
تعداد تیمهای لیگ برتر: 18 تیم
تیمهای سقوط کننده: پیام مشهد، داماش گیلان، برق شیراز
در فصل هشتم رقابتها و با بازگشت امیر قلعهنویی به استقلال، یک بار دیگر آبیها مدعی کسب عنوان قهرمانی شدند.
استقلال پس از کسب نتایج ضعیف ابتدای فصل و تغییرات مدیریتی (رفتن فتحاللهزاده و آمدن واعظآشتیانی) به یک باره متحول شد و کار را تا قهرمانی رقابتها پیش برد.
نکته قابل توجه در هفته پایانی فصل هشتم جایی بود که ذوبآهن که با توجه به اختلاف 3 امتیازی در هفته ماقبل پایانی، ترتیب جشن قهرمانی در پایان فصل را هم داده بود، مقابل فولاد با مربیگری مجید جلالی شکست خورد تا برتری یک بر صفر استقلال مقابل پیام با گل جانواریو، دومین قهرمانی شاگردان قلعهنویی را در جوار حرم امام رضا (ع) برای این تیم به ارمغان بیاورد.
در پایان این رقابت قلعهنویی که خیلی احساساتی شده بود در جشن قهرمانی تیمش جمله تاریخی "مجید جلالی خیلی مرده" را به زبان آورد.
فصل نهم لیگ برتر: (88-89)
آغاز دوران سپاهان
قهرمان: سپاهان
نایب قهرمان: ذوبآهن
تیم سوم: استقلال
آقای گل: عمادرضا از سپاهان با 19 گل
تعداد تیمهای لیگ برتر: 18 تیم
تیمهای سقوط کننده: شاهین بوشهر، استقلال اهواز، ابومسلم
در فصل نهم رقابتهای لیگ برتر امیر قلعهنویی راهی اصفهان شد و هدایت سپاهان را برعهده گرفت تا با وجود پرافتخارترین مربی ایران که جمعی از بهترین بازیکنان استقلال را همراه با خود به اصفهان برده بود، آغاز دوران درخشش زردهای نصف جهان آغاز شود.
سپاهان در این فصل بدون حرف و حدیث و با توحه به تفاضل گل خوبی که داشت، دو هفته مانده به پایان رقابتها، قهرمانیاش را قطعی کرد تا دوران ظهور سپاهان در فوتبال ایران این چنین آغاز شود.
در همین فصل استقلال با هدایت صمد مرفاوی در رتبه سوم و یک رده بالاتر از پرسپولیس ایستاد.
فصل دهم لیگ برتر: (89-90)
هتتریک زردهای نصفجهان
قهرمان: سپاهان
نایب قهرمان: استقلال
تیم سوم: ذوبآهن
آقای گل: رضا نوروزی از فولادخوزستان با 24 گل
تعداد تیمهای لیگ برتر: 18 تیم
تیمهای سقوط کننده: پاس همدان، پیکان، استیلآذین
در ادامه حضور قلعهنویی در اصفهان، سپاهان همراه با این مربی سومین عنوان قهرمانیاش در لیگ برتر را به دست آورد تا با این قهرمانی به عنوان پرافتخارترین تیم ایران در رقابتهای لیگ برتر شناخته شود.
سپاهانی ها باز هم در فلصله یک هفته مانده به پایان رقابتها قهرمانی خود را قطعی کردند تا شکست هفته پایانی این تیم در کرج مقابل سایپا مانعی برای تداوم موفقیتهای این تیم نباشد.
در فصل دهم استقلال در اولین سال حضور پرویز مظلومی با یک امتیاز کمتر از سپاهان نایب قهرمان شد و پرسپولیس هم با علی دایی در رتبه چهارم رقابتها ایستاد.
فصل یازدهم لیگ برتر: (90 - 91)
جام همچنان در اصفهان
قهرمان: سپاهان
نایب قهرمان: تراکتورسازی
تیم سوم: استقلال
آقای گل: کریم انصاری فرد از سایپا با 21 گل
تعداد تیمهای لیگ برتر: 18 تیم
تیمهای سقوط کننده: شهرداری تبریز، شاهین بوشهر، مس سرچشمه
سپاهانیها که قهرمانی زیر زبانشان مزه کرده بود در فصل یازدهم این بار با زلاتکو کرانچار برای سومین سال پیاپی باز هم جام را در اصفهان نگه داشتند.
سپاهان در هفته آخر در خانه مقابل مس سرچشمه سقوط کرده به تساوی بدون گل رضایت داد تا با 67 امتیاز و یک امتیاز اختلاف نسبت به تراکتورسازی و استقلال، چهارمین عنوان قهرمانی فصل را به خود اختصاص دهد.
در فصل یازدهم پرسپولیس همراه با حمید استیلی و مصطفی دنیزلی، ضعیفترین نتایج فصل خود را با رتبه دوازدهمی به ثبت رساند.
فصل دوازدهم لیگ برتر: (91 - 92)
سهگانه قهرمانی استقلال با قلعهنویی
قهرمان: استقلال
نایب قهرمان: تراکتورسازی
تیم سوم: سپاهان
آقای گل: سیدجلال رافخایی از ملوان بندرانزلی با 18 گل
تعداد تیمهای لیگ برتر: 18 تیم
تیمهای سقوط کننده: با توجه به 16 تیمی شدن لیگ برتر در فصل سیزدهم 4 تیم آلومینیوم، نفت آبادان، پیکان و گهر دورود راهی لیگ دسته اول شدند.
با بازگشت دوباره امیر قلعهنویی به استقلال در فصل دوازدهم لیگ برتر یک بار دیگر آبیپوشان در قواره یک قهرمان ظاهر شده و توانستند یک هفته مانده به پایان رقابتها در اهواز سومین عنوان قهرمانی فصل خود را به ثبت برسانند.
در فصل دوازدهم جایگاه 3 تیم اول در فصل یازدهم معکوس شد و این بار استقلال در رده اول و سپاهان سوم شدند و تراکتورسازی هم دوباره نایب قهرمان باقی ماند.
پرسپولیس هم در ادامه روند ناکامیهایش با کسب عنوان هفتمی به کار خود پایان داد.
در فصل دوازدهم استقلال این فرصت را داشت تا با کسب بیشترین امتیاز و بدون شکست در نیم فصل دوم، عنوان قهرمانی را به خود اختصاص دهد که داماشیها در ورزشگاه آزادی و در مقابل دیدگان هواداران استقلال این فرصت را از این تیم گرفتند.