استقبال از دسترسی همگانی به قرص ضدبارداری اضطراری در آمریکا

فعالان حقوق زنان در آمریکا بیش از یک دهه است که برای دسترسی همگانی به قرص‌های صبح روز بعد تلاش می کنند

فعالان حقوق زنان در آمریکا از تصمیم دولت باراک اوباما برای پایان دادن به مخالفت با رفع محدودیت سنی در فروش آزاد قرص ضدبارداری اضطراری استقبال کرده اند.


دولت آمریکا که پیش تر اعلام کرده بود با حکم یک قاضی فدرال برای رفع محدودیت سنی در فروش داروی ضدبارداری موسوم به قرص صبح روز بعد مخالف است، اعلام کرده که به تلاش برای لغو این حکم پایان داده است.


قاضی ادوارد کورمان دو ماه پیش با صدور حکمی خواهان دسترسی آزاد همه زنان در آمریکا به داروی ضدبارداری اضطراری شده بود.

دولت آمریکا ضمن مخالفت با حکم قاضی کورمان، خواهان بازنگری در این حکم شده بود.

مصرف داروی ضدبارداری اضطراری که به آن قرص صبح روز نیز می گویند، تا حدود ۷۲ ساعت پس از برقراری رابطه جنسی می تواند از بارداری جلوگیری کند.

نظرسنجی ها بیانگر افزایش مصرف این دارو در آمریکاست.

جولی ریکلمن، رئیس بخش پارلمانی مرکز حقوق زادآوری زنان در آمریکا، تصمیم جدید دولت اوباما را یک پیروزی بزرگ برای فعالان حقوق زنان در این کشور می داند.

خانم ریکلمن در گفت و گو با بخش فارسی بی بی سی گفت: "داروی ضدبارداری اضطراری به زنان کمک می کند تا از بارداری ناخواسته و برنامه ریزی نشده جلوگیری کنند. متخصصان و سازمان های فعال در زمینه سلامت عمومی بارها گفته اند که دسترسی همگانی به این داروها برای ارتقای وضع سلامت در جامعه ضروری است."

فعالان حقوق زنان در آمریکا حدود ۱۲ سال است که برای دسترسی همگانی به قرص های ضدبارداری اضطراری فعالیت کرده اند.

در حال حاضر دختران جوان تر از ۱۵ سال در این کشور نمی توانند بدون ارائه نسخه پزشک، این دارو را از داروخانه ها خریداری کنند.

این در حالی است که این دارو برای دیگر مصرف کنندگان بدون نیاز به نسخه پزشک عرضه می شود.

قاضی کورمان که به شکایت گروهی از سازمان های مدافع حقوق زنان از سازمان غذا و داروی آمریکا رسیدگی می کرد، در ماه آوریل با صدور حکمی ضرورت همراه داشتن نسخه به وسیله دختران نوجوان را برای دریافت قرص های صبح روز بعد رد کرد.

فعالان حقوق زنان با اشاره به زمان بر بودن تهیه نسخه می گویند اوج تاثیرگذاری قرص های ضدبارداری اضطراری تا ۷۲ ساعت پس از برقراری رابطه جنسی است.

محققان سازمان غذا و داروی آمریکا که مجوزهای لازم برای توزیع دارو را در آمریکا صادر می کند، در سال ۲۰۱۱ اعلام کردند که کاربرد قرص صبح روز بعد برای دخترانی که در سنین باروری هستند، بی خطر است و فروش آن باید به صورت آزاد صورت بگیرد.

با این حال، کاترین سبلیوس، وزیر بهداشت دولت باراک اوباما با رد نظر این سازمان، فروش این دارو به دختران جوان تر از ۱۷ را ممنوع اعلام کرد.

محدودیت سنی قانونی فروش این دارو در آمریکا امسال به ۱۵ سال کاهش یافت.

جولی ریکلمن موانع سیاسی را علت اصلی محدودیت اعمال شده عنوان می کند.

خانم ریکلمن گفت: "متاسفانه هرگاه که درباره حقوق زادآوری زنان مانند مصرف داروی ضدبارداری صحبت می شود، سلامت خانم ها تحت الشعاع مسائل سیاسی قرار می گیرد. در حالی که محققان دولت بارها درباره بی خطر بودن این داروها صحبت کرده اند، دسترسی آزاد به قرص های صبح روز بعد بدون هیچ دلیل علمی و صرفا به خاطر سیاسی کاری محدود شده است."

فروش داروی ضدبارداری اضطراری با ارائه نسخه پزشک از سال ۱۹۹۹ در آمریکا شروع شد.

با این حال، ده سال طول کشید تا فروش بدون نسخه این دارو، با در نظر گرفتن محدودیت سنی آغاز شود.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در آمریکا امسال اعلام کرد که مصرف داروی ضدبارداری اضطراری در این کشور افزایش یافته است.

این مرکز با نظرسنجی از ۱۲ هزار زن و دختر در سنین باروری اعلام کرد ۱۱ درصد از پاسخ دهندگان از این دارو استفاده کرده اند.

این رقم در سال ۲۰۰۲ چهار درصد اعلام شده بود.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.