شرایط دریافت "بورسیه آلمان" برای دانشجویان
رأی دهید
دویچه وله : "بورسیه آلمان" عنوان نوعی از کمک هزینهی مالی برای دانشجویان دانشگاههای آلمان است که از سال ۲۰۱۱ میلادی از سوی دولت این کشور و سرمایهگذاران بخش خصوصی تامین و به متقاضیان داده میشود.
طبق آماری که به تازگی منتشر شده است، تعداد دریافتکنندگان "بورسیه آلمان" (Deutschlandstipendium) در سال جاری به ۱۴ هزار دانشجو رسیده که در مقایسه با سال گذشته دو برابر افزایش داشته است.
دانشجویان متقاضی "بورسیه آلمان" در صورت موافقت با درخواستشان ماهانه مبلغ ۳۰۰ یورو از سوی دانشگاه دریافت خواهند کرد. آن چه درباره دریافت "بورسیه آلمان" اهمیت دارد، توجه به این نکته است که درخواست بورسیه پس از ثبت نام متقاضی در دانشگاه بررسی خواهد شد و نه پیش از ورود دانشجو به دانشگاه.
نمرات ممتاز و فعالیتهای پژوهشی، شرط دریافت بورسیه
شرط اولیه برای دریافت این بورسیه کسب نمرات ممتاز از دانشگاه، انجام فعالیتهای پژوهشی و کسب نمرات ممتاز در مقاطع تحصیلات متوسطه است. نکته قابل توجه دیگر در مورد "بورسیه آلمان" این است که این کمک هزینه برخلاف برخی از بورسیههای تحصیلی که تنها شامل دانشجویان آلمانی میشود، به دانشجویان خارجی نیز تعلق میگیرد.
علاوه بر این برخی از کمک هزینههای تحصیلی دانشجویان را متعهد میکند که بخشی از میزان کمک دریافتی را پس از پایان دوران تحصیل بازپرداخت کنند، این درحالی است که "بورسیه آلمان" جزو وامهایی نیست که بازپرداخت داشته باشد و دانشجویان دریافتکننده بورسیه، تعهدی نسبت به آن پس از پایان دوران تحصیلاتشان نخواهد داشت.
امکان تمدید بورسیه پس از دو ترم تحصیلی
در صورت توافق با درخواست دریافت "بورسیه آلمان" دانشجویان به مدت حداقل دو ترم تحصیلی ماهانه مبلغ ۳۰۰ یورو دریافت خواهند کرد. دانشگاه پس از پایان این دوره یک ساله، شرایط علمی و شغلی دانشجو را بررسی کرده و در صورت امکان، مدت دریافت "بورسیه آلمان" را تمدید خواهد کرد.
متقاضیان دریافت "بورسیه آلمان" باید پیش از هر چیز از طریق نهادهای مسئول در دانشگاه مطلع شوند که آیا دانشگاه محل تحصیل آنها عضو شبکه اهدای "بورسیه آلمان" است یا خیر. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و شرایط ویژه هر دانشگاه برای اهدای "بورسیه آلمان" به داوطلبان، بهترین راه مکاتبه و مراجعه مستقیم به دانشگاه است.
تصمیمگیری در مورد این که آیا متقاضی دریافت "بورسیه آلمان" از شرایط لازم برخوردار است نیز برعهده دانشگاه است.
استقبال از طرح حمایتی وزیر علوم پیشین آلمان
"بورسیه آلمان" از جمله برنامههای حمایتی آنته شاوان، وزیر علوم و تحقیقات پیشین آلمان محسوب میشود که در سال ۲۰۱۱ به مرحله اجرا درآمد.
وزیر علوم پیشین آلمان در ابتدای طرح این برنامه اعلام کرد بود که قصد دارد، حدود ۸ درصد از دانشجویان دانشگاههای آلمان را زیر پوشش این برنامه حمایتی قرار دهد.
حالا با گذشت دو سال از راه اندازی بورسیه آلمان، وزیر جدید علوم و تحقیقات آلمان، یوهانا وانکا، ضمن اشاره به این نکته که در حال حاضر بیش از ۱۳ هزار و ۹۰۰ دانشجو در سراسر آلمان از "بورسیه آلمان" استفاده میکنند، تاکید کرده است: «آمارها نشان میدهد که بورسیه آلمان در میان مراکز آموزش عالی آلمان، دانشجویان و سرمایهگذاران بخش خصوصی جای خود را باز کرده و بر میزان محبوبیت آن افزوده شده است.»