مخالفت سازمان پژوهش با طرح موضوع اعتیاد وایدز در کتب درسی

پیشنهاد برخی نهادها در ایران، برای ورود موضوع‌هایی چون اعتیاد، ایدز، مهریه و دیه به محتوای کتاب‌های درسی مقطع دبیرستان، از سوی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی وزارت آموزش و پرورش غیرمسئولانه و غیرکارشناسی خوانده شد.
 

سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده که تغییر و بازنگری در محتوای کتاب‌های درسی ایران، در حیطه اختیارات هیچ فرد یا نهادی نیست و تنها زیر نظر این سازمان انجام می‌گیرد.


 

محی‌‌‌‌الدین بهرام محمدیان، رییس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی و معاون وزیر آموزش و پرورش به خبرگزاری "ایسنا" گفته است: «ظاهرا بعضی از نهادها برای ابراز سخنان تازه یا ارائه گزارش کاری انجام نشده خود، سخنانی خارج از حوزه مسئولیت خود می‌گویند.»
 
این سخنان پس از آن بیان می‌شوند که رییس سازمان دیه، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و تالیف کتاب‌های درسی و معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر، از قرار افزوده شدن موضوعاتی چون اعتیاد، مهریه، چک بی‌محل، ایدز و آموزه‌های بهداشتی و نحوه مقابله با آسیب‌های اجتماعی گفته بودند.
 
روزنامه "بهار" در گزارشی به این مناسبت، گفته‌های علی ذوعلم، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و تالیف کتاب‌های درسی را نقل کرده که چندی پیش گفت:«آموزه‌های مقابله با آسیب‌های اجتماعی و ایدز وهم‌چنین آموزه‌های بهداشتی مرتبط با سلامت فرد و اجتماع در کتاب‌های درسی به دانش‌آموزان مقطع دبیرستان ارائه خواهد شد.»
 
ذوعلم افزوده بود که دانش‌آموزان پایه دوم دوره متوسطه هم در حال حاضر در ضمیمه کتاب زیست‌شناسی با نحوه مقابله با بیماری ایدز آشنا می‌شوند.
 
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر هم از قول مساعد وزیر اموزش و پرورش در گنجاندن مضرات مواد مخدر در کتاب‌های درسی یاد خبر داده و گفته بود: «۱۰ الی ۱۱ صفحه در کتاب درسی بهداشت و سلامت ششم ابتدایی با مساعدت وزیر آموزش و پرورش به این موضوع اختصاص داده شد.»

اسدالله جولایی، رییس ستاد دیه نیز چند روز قبل از ورود مباحثی چون مهریه، دیه حوادث رانندگی و چک بی‌محل به کتاب‌های درسی و نشریات رشد خبر داده بود.
 
محی‌الدین بهرام محمدیان، رییس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی با گلایه از این اظهارنظرها، تاکید کرده که هیچ برنامه‌ای بدون طی فرآیند قانونی و کارشناسی وارد کتاب‌های درسی نمی‌شود.
 
محمدیان یادآوری کرده که هیج فرد یا نهادی حق ارائه پیشنهاد یا تغییر محتوای کتاب‌های درسی را ندارد جز سازمان پژوهش و برنامه ریزی. او تنها نهاد تصویب کننده این موضوعات را نیز شورایعالی آموزشی وزارت آموزش و پرورش خوانده است.
 
پیشنهاد افزودن برخی مضامین به محتوای کتاب‌های درسی در حالی مطرح و بحث‌برانگیز شده که تدوین برنامه درس ملی، بر اساس مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی در دی ماه ۸۸ به پایان رسیده و این برنامه ۱۳۰ صفحه‌ای به عنوان سند برنامه درسی ملی محسوب می‌شود.

raha1984 - هامبورگ - المان
این چیزها در کتب درسی ؟؟ فقط حسن و حسین پابرهنه و مرده های عرب باید در کتب درسی باشن که کی به دنیا امدند چه موقع قتل و غارت و تجاوز کردنند و کی شرشون خبیثشون و رو از دنیا کم کردنند !!
جمعه 27 ارديبهشت 1392 - 05:48
farahnoush - ساری - ایران
اینها را به ما هم یاد داده بودند در درس پرورشی دبیرستان .. فکر می کنید اگر چنین چیزی در کتب درسی نگذارید معلم ها به بچه ها آموزش نمیدهند !!! . برای آن انسانهای کوردلی که مخالف آموزش چنین چیزهایی به بچه ها هستند واقعا متاسفم !‍‍!! .. ایدز و اعتیاد و روابط جنسی آزاد بدون صیغه کلاه شرعی شما و طلاق در جامعه ایران یک حقیقت است نه کم بلکه زیاد که بعضی مسئولین دوست دارند روی آن سرپوش بگذارند (؟!!! .) .. آموزش راههای ابتلا به بیماریهای مختلف همچون ایدز و مضرات اعتیاد و .. بچه ها را آگاه تر می کند در نتیجه آمار این اتفاقها در جامعه کاهش می یابد .. آموزش روابط جنسی سالم و کنترل شده هم که در درس تنظیم خانواده دانشگاه بود ( از آونجایی که آقا فرمان جوجه کشی صادر کرده بود ).. شنیدم می خواهید حذف کنید .. ای خاک برسرتون .
جمعه 27 ارديبهشت 1392 - 05:54
درود شاهزاده رضا پهلوی - لندن - انگلیس
چرا واقعا اطلاع رسانی نمی کنند?
جمعه 27 ارديبهشت 1392 - 10:50
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • ترامپ: باید «سرطان» جمهوری اسلامی را کامل از بین برد؛ باید جلوی اتمی شدن رژیم «دیوانه» را می‌گرفتیم
  • مخالفت ترامپ با نتانیاهو برای صدور فراخوان مشترک قیام ایرانیان؛ «آن‌ها سرکوب خواهند شد»
  • فرمانده سنتکام: مردم تا زمانی که سیگنال مشخصی را دریافت کنند در خانه بمانند
  • وزیر خارجه اسرائیل از کشورهای دیگر خواست مانند لبنان سفیران جمهوری اسلامی را اخراج کنند
  • دوران محمدرضا شاهی؛ پشت کردن «مردم» به «شاه» (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هشتاد
  • آزار و تهدید مستمر شهروندان با رجزخوانی‌های شبانه نیروهای مسلح حکومتی
  • شادی خبرنگار لندنی بر ویرانه‌ها؛ تکرار همان افکار کثیفِ ضد امپریالیستی؛ از ۵۷ تا امروز
  • تصویری - درسهایی برای زندگی : گاهی تلاش برای اینکه ثابت کنی بهترین هستی توهین به خودته
  • فرمانده سپاه محمد باقر ذوالقدر را به‌عنوان دبیر شورای‌عالی امنیت ملی به پزشکیان تحمیل کرد
  • کویت از بازداشت شش فرد مرتبط با حزب‌الله، به اتهام «برنامه‌ریزی برای قتل رهبران کشور» خبر داد
  • +242پیام نوروزی یاسمین پهلوی: نوروز را به نام جاویدنامان میهن گرامی می‌داریم
  • +240سردار نائینی، سخنگوی سپاه و اسماعیل احمدی، معاون رییس سازمان بسیج، کشته شدند
  • +187پیام نوروزی شاهزاده رضا پهلوی: در سال پیش رو، رژیم ضحاکی را برای همیشه در خاک خواهیم کرد
  • +168شاهزاده رضا پهلوی:ایران، جمهوری اسلامی نیست، به زیرساخت‌ها حمله نکنید رژیم ایران را هدف بگیرید
  • +162نتانیاهو از تلاش شاهزاده رضا پهلوی برای تشکیل دولت انتقالی حمایت کرد: نیرویی مثبت برای آینده ایران است
  • +121دختر علی لاریجانی در دو پرده؛ در آمریکا و در ایران بعد از کشته شدن پدرش
  • +120مسخره کردن پیام تبریک عید فطر پزشکیان به کشورهای همسایه توسط یک عضو برجسته خاندان سعودی
  • +111کشته شدن ۱۳ نیروی بسیجی در حمله‌ای به یک ایست بازرسی در تبریز
  • +111روحانی حکومتی: پس از افشای محل یک تونل موشکی، ۴۲ عضو سپاه خفه و کشته شدند
  • +109افراشته شدن پرچم شیر و خورشید در سفارت ایران در کپنهاگ؛ آیا دیپلمات‌ها در دانمارک پناهنده شده‌اند؟