کاربرد هندسه پیشرفته در ستاره شناسی بابلیان

تازه ترین یافته محققان حاکی از آن است که اخترشناسان بابل باستان در علم هندسه پیشرو بودند و از روش های هندسی استفاده می کردند که تاکنون از دستاوردهای محققان قرون وسطای اروپا تلقی می شد.
 
به گزارش ایرنا از رویترز، این یافته محققان نتیجه بررسی چهار لوح گلی متعلق به دوران 350 تا 50 پیش از میلاد است که روی آنها با خط میخی چگونگی ردیابی مسیر سیاره مشتری در آسمان توضیح داده شده است.
 
'متیوس اوسندریور' استاد تاریخ علوم باستان در دانشگاه 'هومبولت' در برلین گفت: روش های ترسیم و توصیف شده در این الواح چنان پیشرفته هستند که از توسعه محاسبات حکایت دارند.
اوسندریور افزود: تصور می شد که این نوع درک رابطه میان سرعت، زمان و فاصله متعلق به حدود 1350 بعد از میلاد است. روش های توصیف شده در الواح مشابه تکنیک هایی هستند که محققان قرن چهاردهم در کالج مرتون دانشگاه آکسفورد به کار می بردند.
 
به گفته اوسندریور، بابلیان اخترشناس معتقد بودند تمامی رخدادهای روی زمین از سطوح رودخانه ها گرفته تا قیمت های بازار و آب و هوا به حرکت سیارات بستگی دارد و بر این اساس، جداولی را با موقعیت های محاسبه شده سیارات برای هوروسکوپ های سفارشی متقاضیان تهیه کرده بودند. آنها با پیش بینی حرکت سیارات امیدوار بودند که تحولات زمینی را پیش بینی کنند.
 
وی افزود که در عین حال در الواح مورد بررسی که حدود سال 1880 میلادی در پی عملیات حفاری به دست آمد و در موزه بریتیش در انگلیس نگهداری می شود، به این کاربردهای اخترشناسی اشاره نشده است.
براساس این گزارش، الواح یاد شده شامل محاسبات هندسی مبتنی بر یک منطقه ذوزنقه ای شکل و اضلاع کوتاه و بلند آن است. تاکنون تصور می شد که اخترشناسان بابل تنها بر مفاهیم حساب و نه هندسه تکیه داشتند.
 
بابل شهر و تمدن مهمی در بین النهرین واقع در عراق در حدود 100 کیلومتری جنوب بغداد کنونی بود.
دانشمندان یونان باستان نیز به خاطر به کارگیری هندسه شناخته شده اند، اما روش محاسبات هندسی در لوح های بابلی ها پیشرفته تر و انتزاعی تر است.

این تحقیق در نشریه ساینس منتشر شد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۲۵
romano - تهران، ایران
من کاری به این مقاله ندارم ولی کدوم ریاضیدانی در قرون وسطی در اروپا بود که متیوس اوسندریور و مجله وزین ساینس میگن ریاضیات بابلی شبیهش بوده اگر منظورشون ریاضیدانهای ایرانی بودن که باید بگن (که اونها رو هم عمدا میگن اسلامی من خودم مسلمانم ولی این یک تحریف ناجوانمردانه است) که نمیگن. در ضمن سومر و تمدن ایلام از 3200 پیش از میلاد (بجز زمان کوتاه آشور بانیپال که اقوام وحشی شمال بودند) فرمانروای بابل بودند (که تمدن شهر سوخته داد و ستد فرهنگی به آن داشت) و پس از آن دولت ماد و هخامنشی و بعدتر امپراطوریهای دیگر ایران زمین فرمانروای آن بودند (جالب است که مقاله 350 تا 50 را تایید می کند). نامیدن ناحیه بابل به تمدن بابل جعل تاریخی است که توسط انگلیسیها بنا نهاده شد. در قرن 19 اروپا مردم تفکر متفاوتی داشتند ولی اکنون چطور کسی خود را محقق می نامد و این چرندیات را مینویسد واقعا جای تاسف دارد. نیت من چسباندن هر چیز به ایران نیست ولی تحقیق آکادمیک سیاق خود را دارد و چون ساموراییان بیش از هزارسال در ژاپن زیستند نمیتوان اصول اولیه رزمی و اخلاقی آن را که از چین آمد منکر شد و منحرف کرد زیرا خلاف علم است
یکشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۰
۴۴
بوزرجمهر - تهران، ایران
این و که تو کتابای هندسه زمان ما هم بوده جدید نیست.در واقع تالس ملطی که پدر هندسه یونانی است ملطی و بابلی بوده و دانشش مرهون دسترسی او به مراجع بابلی بوده.در وا قع تبار سامی داشته.دانش یونان میراث بابل باستان و مصر باستان است. ودر حقیقت نسل مهاجری که از مصر به یونان آمدند با خود دانش غنی آوردند.از خاورمیانه مرتبا مهاجرانی به اروپا و یونان میرسیدند که بابل و آشور و کلده اثر خود را بر تمدن یونان گذاشتند حتی بر هخامنشیان.فرم صورت های تخت جمشید به تقلید از بابل و آشور هست.خود پسندی بشر تا به حدی هست که هنوز چیزی به نام میراث جهانی نمیشناسد و هر نژاد و تیره ای میخواهد بگوید ما سهم بیشتری داشته و داریم و نمیخواهد همه چیز را با همگان سهیم شود.ور نه این ها همه تمدن انسانی اند.حالا ما موندیم چند تا ایرانی تو ناسا هستند و دنبال این سوالات چرت یا فلان کس که فلان جایزه علمی رو برده ایرونی هستش ها.دل خوش سیری چند.
دوشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.