وال استریت جورنال: خامنه‌ای در پی محدود کردن برنامه اتمی در آستانه انتخابات

روزنامه «وال استریت جورنال» روز سه‌شنبه، ۱۳ فروردین، به نقل از مقامات ارشد در ایالات متحده، اتحادیه اروپا و اسرائیل نوشت که آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، با توجه به انتخابات ریاست جمهوری در خردادماه، تصمیم به «محدود کردن برنامه هسته‌ای کشور و گذراندن بحران‌های بین‌المللی» گرفته است.
 


بر اساس این گزارش، آقای خامنه‌ای اگرچه شاید بتواند با به چالش کشیدن اسرائیل و ایالات متحده در رابطه با برنامه هسته‌ای، موقعیت سیاسی خود را در کشور تحکیم بخشد، اما به‌ جای پافشاری بر ادامه برنامه اتمی ایران که می‌تواند به افزایش تنش‌ها میان تهران و جامعه بین‌الملل منجر شود، مسیر متضادی را در پیش گرفته است.

 
به گفته یک مقام ارشد در دولت ایالات متحده، آخرین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز حکایت از آن دارد که ایران با اکسید کردن بخش قابل توجهی از ذخایر اورانیوم غنی‌شده ۲۰ درصدی خود، درصدد محدود کردن این ذخایر است.
 
در گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آمده است که تهران ۲۳۲ کیلوگرم اورانیوم ۲۰ درصد غنی‌شده در اختیار دارد، اما حدود ۱۰۰ کیلوگرم آن را به صفحات سوخت برای رآکتور تحقیقاتی خود تبدیل می‌کند.
 
وال استریت جورنال به نقل از مقامات ایالات متحده و اسرائیل می‌نویسد که این رویکرد آقای خامنه‌ای، آمریکا و متحدانش را در موقعیتی حساس قرار می‌دهد، چرا که بیش از آن که گویای تغییر بنیادین برنامه اتمی ایران باشد، حکایت از یک وقفه در انجام آن دارد.
 
چنان‌ چه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش داده، ایران به‌تازگی هزاران سانتریفیوژ در تاسیسات نظامی زیرزمینی در شهر قم نصب کرده است. این پایگاه که فردو نام دارد به‌ گونه‌ای ساخته شده است که مصون از حملات احتمالی آمریکا و اسرائیل باشد.
 
مایکل اورن، سفیر اسرائیل در ایالات متحده، با اشاره به مقدار ذخایر اورانیوم غنی‌شده ۲۰ درصدی ایران که در سطح ۲۵۰ کیلوگرم متوقف مانده است، می‌گوید که تهران «خیلی هوش‌مندانه» عمل می‌کند، چرا که هم از خط قرمز عبور نکرده است و هم این که در موقعیتی قرار دارد که می‌تواند ظرف چند هفته همه چیز را تغییر دهد و از خط قرمز بگذرد.
 
در همین حال ایران انتخابات ریاست جمهوری را هم در پیش دارد که خردادماه سال جاری برگزار می‌شود، در حالی که مناقشه اتمی ایران هم‌چنان مورد بحث و گمانه‌زنی فراوان است.
 
وال استریت جورنال به ناآرامی‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ در ایران اشاره می‌کند که فضای کشور را برای مدت‌ها تحت‌الشعاع خود قرار داده بود و می‌نویسد که آقای خامنه‌ای نمی‌خواهد این ناآرامی‌ها بار دیگر پس از انتخابات خردادماه تکرار شود.
 
بر اساس این گزارش، رهبر جمهوری اسلامی درصدد پیدا کردن یک جایگزین منعطف‌تر به نسبت محمود احمدی‌نژاد است که نخبگان سیاسی ایران را به چالش کشیده است.
 
این نشریه به اختلافات میان رهبر و رئیس جمهور ایران اشاره می‌کند و می‌نویسد، محمود احمدی‌نژاد اگرچه مدافع سفت و سخت برنامه هسته‌ای ایران به‌ نظر می‌رسد، در عین حال علاقه خود را به مذاکره نیز نشان داده است، چنان‌ چه در اواخر سال ۲۰۰۹ تهران در ابتدا با قدرت‌های جهانی به توافق رسید که بخش عمده‌ای از اورانیوم غنی‌شده خود را به کشور سومی ارسال کند، اما این تصمیم با مخالفت آیت‌الله خامنه‌ای روبه‌رو شد که در تلاش برای محدود کردن قدرت او بود.
 
آقای خامنه‌ای همچنین مخالف گفت‌وگوهای دو جانبه میان تهران و واشینگتن در رابطه با مسئله هسته‌ای ایران است و اعتقاد دارد که کوتاه آمدن در مسئله هسته‌ای، مخالفان جمهوری اسلامی را برای تغییر حکومت ایران جسورتر می‌کند.
 
وال ‌استریت جورنال به نقل از گری سیمور، مشاور عالی پیشین باراک اوباما در امور هسته‌ای، می‌نویسد که آیت‌الله خامنه‌ای در رابطه با مسئله هسته‌ای ایران احساس می‌کند موضعی قوی‌تر از محمود احمدی‌نژاد باید داشته باشد و از این رو امسال سال «تقابل» میان آنها خواهد بود.
 
دور بعدی مذاکرات ایران با گروه ۱+۵، شامل ایالات متحده، بریتانیا، روسیه، فرانسه، چین و آلمان روز جمعه، ۱۶ فروردین، در شهر آلماتی قزاقستان برگزار می‌شود و به نظر می‌رسد این آخرین دور مذاکرات تهران و قدرت‌های جهانی پیش از انتخابات ریاست جمهوری خردادماه باشد.

رأی دهید
شاهنشاه روحت شاد - تهران - ایران
. رهبر ملت ایران اگر این بی پدر است ــ بر چنین رهبر و روح پدرش باید ...
‌سه شنبه 13 فروردين 1392 - 20:09
شاهنشاه روحت شاد - تهران - ایران
ملت عزیز ایران همه اموال مملکت ما به غرب داده .این آخوندهای کثافت مجبورند به غربیها باج بدهند تا چند سالی به حکومت کثیفشان ادامه دهند.لعنت بر آخوند
‌سه شنبه 13 فروردين 1392 - 20:15
alimoradi0098 - بیرمنگهام - انگلستان
مگه مرض دارید میگید مرگ بر إسرائیل و ...... . این بهانشونه.
‌سه شنبه 13 فروردين 1392 - 23:59
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • رئیس موساد: تروریست‌ها و فرستندگان ایرانی‌شان را پیدا می‌کنیم و به حسابشان می‌رسیم
  • کارشناس صداوسیما: با توجه به گرانی برنج مردم میتوانند به جای آن جو بخورند
  • ویدیوی دلخراش درگیری جسورانه زوج پیر یهودی با مهاجمان سیدنی و کشته شدن توسط آنها
  • جزایر سه‌گانه؛ آیا چین شیوخ امارات را به روحانیون ایران ترجیح می‌دهد؟ اعداد با شما سخن می‌گویند
  • مدیرعامل ایران‌ایر: ۱۵ میلیون دلار به فرودگاه‌های استانبول، نجف، دبی، جده و مدینه بدهکاریم
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ۲۵ آذر؛ روز مادران ایران (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش شصت و پنجم
  • گسترش قوانین شهروندی کانادا؛ کودکان مهاجران کانادایی متولد شده در خارج امکان دریافت شهروندی می‌یابند
  • تصاویر؛ وضعیت ابر ویلای معروف جاده چالوس بعد از اجرای حکم تخریب
  • ترامپ شهروندان هفت کشور دیگر را به فهرست «منع کامل سفر به آمریکا» افزود
  • یورش کماندوهای آمریکایی به کشتی عازم ایران؛ آیا واشنگتن می‌خواهد چین و جامعه بین‌الملل را محک بزند؟