خشم محافظه‌کاران کاتولیک از سنت‌شکنی‌ پاپ فرانسیس

اقدام پاپ فرانسیس در مراسم عید پاک امسال کاتولیک‌های محافظه‌کار را خشمگین کرده است. رهبر جدید کاتولیک‌های جهان در این مراسم پای ۱۲ جوان بزهکار، از جمله دو زن را شست. یکی از این زن‌ها مسلمان بود.
 

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان و جانشین پاپ بندیکت شانزدهم با اقدام خود در شامگاه روز پنج‌شنبه (۲۸ مارس/ ۸ فروردین) خشم جناح محافظه‌کار کلیسای کاتولیک را برانگیخته است.


 

او در روز مذهبی پاشویی طی مراسم آئینی که یادآور شام آخر عیسی مسیح، پیامبر مسیحیان است، در زندانی کوچک در ایتالیا پای ۱۲ جوان بزهکار، از جمله دو زن را شست.
 
این کار در تاریخ کلیسای مسیحیت بی‌سابقه بوده و بر اساس مقررات مذهبی عید پاک، شستن پای زنان مجاز نیست.
 
یکی از این دو زن، مسلمانی از صربستان و دیگری کاتولیکی از ایتالیا بوده است. او پای این دو زن را شست و بوسید.
 
در روایات مسیحیان آمده، عیسی مسیح پیش از این‌که به صلیب کشیده شود، به نشانه عشق و خدمت پای حواریون خود که ۱۲ تن بودند را شست و بوسید.
 
پاپ شستن پا را "یک نشانه" خواند و گفت: «کسی که بالاتر از بقیه قرار گرفته باید خادم آنها باشد.»
 
ادوارد پترز، مشاور واتیکان در امور مربوط به حقوق کلیساها، در وبلاگ شخصی خود اقدام پاپ را "سزاوار پرسش" خوانده است.
 
او هشدار داد: «این پرسشی است که دامنه آن بسیار فراتر از (مراسم) پاشویی است.»
 
پترز گفت، پاپ با این کار پیامی فرستاده است. او به کنایه پرسید: «چرا باید برای اصلاحات ضروری اما دشوار قوانین کوشید، وقتی می‌شود به راحتی آن را نادیده گرفت.»
 
حمایت لیبرال‌ها
 
در عوض بسیاری از لیبرال‌ها از اقدام پاپ فرانسیس استقبال کرده و آن را به معنای همت پاپ برای باز کردن فضای حاکم بر کلیسای کاتولیک خواندند.


 
مراسم عید پاک در رم سال ۲۰۱۳

 

ناظران می‌گویند، پاپ در نطق خود با صراحت وضعیت کلیسای کاتولیک را تجزیه و تحلیل کرده است. یکی از ناظران نطق پاپ جدید را "تسویه‌حساب با پاپ بندیکت شانزدهم" ارزیابی می‌کند.
 
اما به گزارش روزنامه بریتانیایی "تایمز"، کریس جیلی‌براند (Chris Gillibrand)، تحلیل‌گر محافظه‌کار بریتانیا نوشته است: «این موضوع انسان را نگران می‌کند که شاید او آماده پذیرش زنان در مقام کشیشی است.»
 
با این حال پاپ فرانسیس تا کنون چنین موضوعی را رد کرده است. کلیسای کاتولیک با ورود زنان به عرصه روحانیت به‌شدت مخالف است.
 
وبلاگ "روراته سلی" یا Rorate Caeli که یکی از پرمخاطب‌ترین وبلاگ‌های کاتولیک‌های سنتی است نیز به شستن پای زنان توسط پاپ واکنش نشان داده است. این وبلاگ اقدام پاپ را "پایانی بر پروژه هشت ساله پاپ بندیکت شانزدهم" خوانده است.
 
وبلاگ یادشده نوشته است: «پاپ بندیک شانزدهم کوشید اصلاحات نافرجام پیشین برای مدرن کردن کلیسا را اصلاح کند.»
 
"روراته سلی" در ادامه با لحنی خشم‌گینانه اقدام پاپ جدید را "پایانی بر اصلاح اصلاحات" خوانده است.
 
اظهارات تسلی‌بخش سخنگوی واتیکان
 
فردریکو لومباردی، سخنگوی واتیکان با لحنی ‌آرام‌تر به اقدام پاپ واکنش نشان داد. وی گفت، روشن است که پاپ به هیچ وجه سعی در نقض قوانین کلیسا نداشت. او تنها رفتاری استثنایی از خود نشان داد.
 
لومباردی با ارسال ایمیلی به خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: «این موقعیتی ویژه بود که در آن جدا کردن دختران متناسب نبود.»
 
لومباردی نوشت که هدف از این مراسم فرستادن پیام عشق به یک گروه بود، نه شکستن مقررات کلیسا.
 
پاپ فرانسیس روز جمعه (۲۹ مارس) در کلیسای جامع رم مراسم "جمعه نیک" را برگزار کرد. هزاران مسیحی وی را در مراسم "راه صلیب" دنبال کردند.
 
بنا بر روایت‌های دین مسیحیت، عیسی مسیح در روز "جمعه نیک" به صلیب کشیده شد و سه روز پس از آن در روز یکشنبه دوباره زنده شد و پس از گفت‌وگو با تنی چند از حواریون خود به آسمان عروج کرد.

رأی دهید
KARKAS - اصفهان - ایران
درد این جهان این هست که همه می‌خواهیم همدیگر را مجبور به بوسیدن پای خود کنیم درود بر چنین رهبری درود بر مسیح ..............................................................
یکشنبه 11 فروردين 1392 - 13:20
a.ahooraei - کلن - آلمان
من فکر میکنم؛ از آنجایی که به شخصه با دین و مذهب رابطه حسنه ای ندارم و اما ضدیت خاصی هم ندارم تا زمانیکه این مسلک و آیین ها جنبه خصوصی داشته باشند و در روابط دیگر اقشار جامعه دخالت ورزی نکنند، سخنان و اعمال این پاپ بالقوه یک حرکت استثنائى بوده و براى تصلیح روابط میان ادیان دیگر ضرورى بوده و قابل تحسین حتى اگر از این حرکت عده ای فرصت طلب سوءاستفاده های سیاسى بکنند اما با این وجود یک حرکت ملزوم به زمان بوده. شاید عده ای هنوز به جنگ و مشاجره با ادیان دگر فکر میکنند و میخواهند دنیا را از وجود دیگران پاک بکنند اما به این فکر نکردند که در قرن ٢١ اینچنین افکاری پوچ است و با یک حرکت اشتباه از جناح مخالف میلیونها انسان در یک چشم بهم زدن روانه دیار نیستى میشوند. عده ای به ضم خود راهى بهشت و دیگرى نیست و نابود میشود.
یکشنبه 11 فروردين 1392 - 13:41
arashbehdin - اتلانتا - امریکا
1.درباره اسلام و مسلمان بسیار نوشته و گفته شده اما باید درباره اینها هم گفت که لنگه همان وهابی های تازیستان هستند. در میان مسیحیان شمار بسیاری شان چنان دچار توهم و رویا زدگی و خرافه و واپس ماندگی هستند که آدم باورش نمیشود. بویژه در کشورهای غربی که برداشت ما از آنها کشورهایی آزاد و سکولار است. بجز برخی سخنان عیسی در انجیل، دیگر باورهایشان تهی از عقل و کودکانه به نظر میرسد. خنده دار اینجاست که بسیاری از مردم درس خوانده و مثلا هوشمند غربی همچنان ذربند خرافه های انجیلی و داستانهای دروغین عهد جدید و نو هستند. انگار نه انگار قرون وسطایی بوده و اینهمه آدم کشته شده و آنهمه روشنگر و فیلسوف و مبارزان آزادی جانشان را برای رهایی از خرافه نهاده اند.
یکشنبه 11 فروردين 1392 - 14:59
arashbehdin - اتلانتا - امریکا
2. بیشتر اینها از واپس مانده ترین مسلمانان نیز خشک مغز تر ند. دین مسیحی از دید اینها، نماد غرب و پیشرفت است و نا مسیحی ها از دید اینها عقب مانده و نامتمدن و وحشی و بی فرهنگ انگاشته میشوند. نژادپرستی دینی اینها به اندازه ایست که از هر که از خودشان نباشد متنفرند. من در میانشان رفت و آمد کرده و خودم اینها را حس کرده ام باید با اینها در ارتباط باشید تا خشک مغزی و بی اندیشگی و خرافه پرستی و نفرت از مسلمانان و خاورمیانه ای را دریابید. حتی میان خودشان نیز، یعنی میان سدها دسته و گروه مذهبی و ...، چند دستگی و نفرت بسیار است. هم میهنان ما شوربختانه از اسلام فراری و به دام اینها میفتند، کسانی که حتی در برخورد با مورادی مانند پایان دادن بارداری به دلیل پزشکی و آزمایشهای ژنتیکی و جلوگیری بارداری و طلاق، از مسلمانها نیز واپس مانده تر و خشک تر هستند.
یکشنبه 11 فروردين 1392 - 15:07
shivaa - تهران - ایران
رسم مسخره ایه.البته اقدام پاپ از نظر من ایرانی که به اخوندهای فاسد مفتخور و همیشه طلبکار عادت دارم خیلی بزرگ و قابل تحسینه اما خب اگه منم یک کاتولیک بودم ناراحت میشدم رهبر مذهبیم بره پای یک زن مسلمون رو بشوره و ببوسه.حالا اینکار یعنی چی؟
یکشنبه 11 فروردين 1392 - 16:57
مارتين - تگزاس - امریکا
خاک پای این مرد خدا ،توی سر خامنه ای نکبت تریاکی همیشه چرت و پرت بلغور مکنه.
یکشنبه 11 فروردين 1392 - 21:00
kobalt - کرج - ایران
اگه شاخ این کاردینال ها و پاپ و دستگاه کلیسا شکسته نمیشد الان دنیا تو قرون وسطی یا بدتر از اون دست و پا میزد ما مسلمین هم که اهل عبادتیم و وقت اضافه برا اختراع و اکتشاف نداشتیم.
یکشنبه 11 فروردين 1392 - 21:48
kitaro - تهران - ایران
کار این مرد بزرگ پایانی بر قرن ها پادشاهی و خودبزرگ بینی علمای مسیحی بود. امیدوارم علمای اسلام هم از این خدامرد یاد بگیرند و اینقدر خودشون رو بالاتر از مردم و تافته جدا بافته ندونن و حق و حساب عبادات خودشون رو از مردم نگیرن.!!!. پاپ فرانسیس فصل جدیدی در ادیان باز کرده امیدوارم همچنان به راه خودش ادامه بده و مثل مسیح پیام اور صلح و سادگی و انسانیت برای جهانی باشه که از ادیان خسته و گریزان شده. با اینکه یه مسامان هستم اما به این مرد بزرگ درود میفرستم و تحسینش میکنم. درود بر پاپ فرانسیس..
‌سه شنبه 13 فروردين 1392 - 12:05
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.