کشف تابلو اصل ون دایک از طریق اینترنت

پرتره اولیویا بوتلر پورتر، ندیمه همسر چارلز اول

 در اتفاقی غیرمنتظره، تابلویی از ون دایک، نقاش برجسته قرن هفدهم بریتانیا، از طریق اینترنت شناسایی شد.

پیش از این کارشناسان فکر می کردند که این تابلو پرتره، یک نسخه کپی است و به همین در انبار موزه باوس در دورهام انگلستان نگهداری می شد.

ولی عکس هایی از این تابلو که برای یک پروژه ملی فرهنگی گرفته شده و در وبسایت تابلوهای شما ( Your Paintings) متعلق به بی بی سی گذاشته شده بود، توجه یک مورخ هنری را جلب کرد. این پروژه ملی فرهنگی قرار است تصویر و اطلاعات همه تابلوهای رنگ و روغن اصل موجود در بریتانیا را که در اختیار بخش دولتی است، در یک بانک اطلاعاتی جمع کند.

برنامه کالچر شو (Culture Show) شبکه تلویزیونی بی بی سی ۲، نظر دکتر کریستوفر براون، کارشناس و متخصص آثار ون دایک، را در خصوص این تابلو جویا شد و آقای براون اصل بودن آن را تایید کرد.

دکتر براون، مدیر موزه اشمولین در آکسفورد به این برنامه گفت که این یک کشف بزرگ و قابل توجه است.

او گفت که هیچ شکی نیست که ون دایک این اثر را کشیده است؛ به گفته او ون دایک در اواخر دوران فعالیت هنری اش آن را کشیده و در اوج توانایی و هنرمندی بوده است.

آنتونی ون دایک یکی از بهترین پرتره نگاران قرن هفدهم بود که در انتورپ به دنیا آمد و در سال ۱۶۳۲ نقاش دربار شاه چارلز اول شد.

او در این تابلو پرتره اولیویا بوتلر پورتر، ندیمه همسر چارلز اول، را به تصویر کشیده است.

این تابلو که پیش از این بی‌اهمیت تلقی می شد، در شرایط بدی در موزه باوس دورهام خاک می خورد.

بندور گراسونور، مورخ و واسطه هنری، که نخستین بار این تابلو را در وبسایت بی بی سی شناسایی کرد، می گوید: "با وجود اینکه این تابلو جزو میراث ملی است و نمی شود آن را قیمت گذاری کرد، به دلیل امور مرتبط با بیمه، می‌توان ارزش آن را تا حدود یک میلیون دلار ارزیابی کرد."

به گفته او "اگر این تابلو در یک حراجی به عنوان کپی عرضه می شد، در همین وضع کثیف و خاک گرفته، احتمالا بین ۳هزار تا ۵ هزار پوند قیمت‌گذاری می شد."

برنامه ویژه کالچر شو با عنوان "تابلوهای شما" ساعت ۱۸ و ۳۰ امروز شنبه از شبکه بی بی سی ۲ پخش می شود و پس از آن به مدت یک هفته در سایت آی پلیر بی بی سی قابل تماشاست.

Rezanl - امستردام - هلند
خوبه زیاد این خبر انعکاس نداره وگرنه ابرو ریزی میشد، بابا این بنده خدا انگلیسی‌ نبوده بلژیکی بوده.
یکشنبه 20 اسفند 1391 - 21:59
Chocoman - روتردام - هلند
دوست عزیز ساکن هلند در قرن ۱۷ میلادی اصلا کشور بلژیک نبوده اینا همه متعلق به کشور هلند هستند که در آن زمان بلژیک کنونی‌ هم جزئی از آن بود (قسمت جنوب ندرلندن بزرگ)، ولی‌ درست است شهر آنتورپ در بلژیک کنونی‌ واقع شده . مثل مولوی شعر بزرگ ایرانی‌ که در بلخ افغانستان امروز بدنیا آمده و در قونیه در ترکیه کنونی‌ از دنیا رفته ولی‌ همه معتقدیم که و ایرانی‌ بده. این را فقط جهت اطلاع عرض کردم.
دوشنبه 21 اسفند 1391 - 09:34
Rezanl - امستردام - هلند
سلام دوست من، اینو من تو ویکی هم چک کردم ولی‌ الان آنتورپ مال بلژیکه.‌ای لاو رتدام.
دوشنبه 21 اسفند 1391 - 22:41
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • ترامپ: باید «سرطان» جمهوری اسلامی را کامل از بین برد؛ باید جلوی اتمی شدن رژیم «دیوانه» را می‌گرفتیم
  • مخالفت ترامپ با نتانیاهو برای صدور فراخوان مشترک قیام ایرانیان؛ «آن‌ها سرکوب خواهند شد»
  • فرمانده سنتکام: مردم تا زمانی که سیگنال مشخصی را دریافت کنند در خانه بمانند
  • وزیر خارجه اسرائیل از کشورهای دیگر خواست مانند لبنان سفیران جمهوری اسلامی را اخراج کنند
  • دوران محمدرضا شاهی؛ پشت کردن «مردم» به «شاه» (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هشتاد
  • آزار و تهدید مستمر شهروندان با رجزخوانی‌های شبانه نیروهای مسلح حکومتی
  • شادی خبرنگار لندنی بر ویرانه‌ها؛ تکرار همان افکار کثیفِ ضد امپریالیستی؛ از ۵۷ تا امروز
  • تصویری - درسهایی برای زندگی : گاهی تلاش برای اینکه ثابت کنی بهترین هستی توهین به خودته
  • فرمانده سپاه محمد باقر ذوالقدر را به‌عنوان دبیر شورای‌عالی امنیت ملی به پزشکیان تحمیل کرد
  • کویت از بازداشت شش فرد مرتبط با حزب‌الله، به اتهام «برنامه‌ریزی برای قتل رهبران کشور» خبر داد
  • +242پیام نوروزی یاسمین پهلوی: نوروز را به نام جاویدنامان میهن گرامی می‌داریم
  • +240سردار نائینی، سخنگوی سپاه و اسماعیل احمدی، معاون رییس سازمان بسیج، کشته شدند
  • +187پیام نوروزی شاهزاده رضا پهلوی: در سال پیش رو، رژیم ضحاکی را برای همیشه در خاک خواهیم کرد
  • +168شاهزاده رضا پهلوی:ایران، جمهوری اسلامی نیست، به زیرساخت‌ها حمله نکنید رژیم ایران را هدف بگیرید
  • +162نتانیاهو از تلاش شاهزاده رضا پهلوی برای تشکیل دولت انتقالی حمایت کرد: نیرویی مثبت برای آینده ایران است
  • +121دختر علی لاریجانی در دو پرده؛ در آمریکا و در ایران بعد از کشته شدن پدرش
  • +120مسخره کردن پیام تبریک عید فطر پزشکیان به کشورهای همسایه توسط یک عضو برجسته خاندان سعودی
  • +116روحانی حکومتی: پس از افشای محل یک تونل موشکی، ۴۲ عضو سپاه خفه و کشته شدند
  • +111کشته شدن ۱۳ نیروی بسیجی در حمله‌ای به یک ایست بازرسی در تبریز
  • +109افراشته شدن پرچم شیر و خورشید در سفارت ایران در کپنهاگ؛ آیا دیپلمات‌ها در دانمارک پناهنده شده‌اند؟