المپیک و کشتی؛ رئیس‌جمهور روسیه هم وارد گود شد

اقدام هیئت اجرایی کمیته بین‌المللی المپیک به حذف ورزش کشتی از فهرست مسابقات تابستانی ۲۰۲۰ واکنش‌های تندی را در پی داشته است. حال شماری از سیاستمداران، از جمله ولادیمیر پوتین نیز برای اعتراض وارد گود شده‌اند.
 

روز سه‌شنبه گذشته (۱۲ فوریه / ۲۴ بهمن) بود که هیئت اجرایی کمیته بین‌المللی المپیک در اقدامی غیرمنتظره کشتی را از فهرست مسابقات تابستانی ۲۰۲۰ حذف کرد؛ تصمیمی که برای کشورهایی مانند ایران که کشتی در آنها به صورت سنتی مدال‌آور است، سخت ناخوشایند بود.


 

این کمیته در لوزان سوئیس اعلام کرده بود که که نام کشتی از میان ۲۵ ورزش اصلی المپیک قلم گرفته شده است. اگرچه این تصمیم هنوز باید در مجمع عمومی کمیته‌ی بین‌المللی المپیک در ماه سپتامبر سال جاری در نشست بوئنوس آیرس آرژانتین هم به تصویب برسد، اما تصمیم‌گیری در مجمع عمومی معمولا صوری است.
 
کمیته‌ی بین‌المللی المپیک اقدام خود به حذف کشتی از مسابقات را این‌گونه توجیه کرده بود که ورزش کشتی در بررسی تخصصی ۲۶ رشته‌ی المپیکی امتیاز محدودی کسب کرده است.
 
در این بررسی ۳۹ معیار از جمله محبوبیت تلویزیونی، شمار تماشاگران، گیشه و جذابیت در میان جوانان مورد بررسی قرار داشتند. حذف رشته‌های ورزشی با هدف هموار کردن مسیر برای ورود رشته‌های جدید صورت می‌گیرد.
 

این اقدام واکنش‌های تندی را در پی داشت، به ویژه در کشورهایی چون ایران، آسیای میانه یا روسیه که در آنها ورزش کشتی از نقش و جایگاهی مهم برخوردار است.
 
بحث و واکنش به این اقدام ورزشی، حال به دنیای سیاست نیز سرایت کرده و شماری از سیاستمداران پرآوازه نیز برای ممانعت از نهایی‌شدن این تصمیم دست به کار شده‌اند، از جمله ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه.
 
رئیس کاخ کرملین اکنون خود شخصا آستین‌ها را بالا زده و وارد گود شده‌است تا جایگاه ورزش کشتی به عنوان رشته‌ی المپیکی همچنان محفوظ بماند.
 
به گزارش خبرگزاری آلمان، پوتین دستور داده تا در طی روزهای آتی کمیته‌ای برای بررسی و تحلیل وضعیت بحرانی کنونی که ورزش کشتی در آن گرفتار آمده، تشکیل شود. قرار است وزیر ورزش روسیه و همچنین سه عضو روسی کمیته بین‌المللی المپیک در کمیته ‌تحقیقاتی مزبور حضور یابند.
 

 


همچنین گفته می‌شود که آلکساندر کارلین، قهرمان پیشین کشتی روسیه و عضو فدراسیون جهانی کشتی نیز به عنوان مشاور، از تلاش‌های کمیته‌ی مورد نظر پوتین پشتیبانی کند.
 
کارلین که بین سال‌های ۱۹۸۸ تا ۲۰۰۰ سه مدال طلا و یک مدال نقره در بازی‌های المپیک به دست آورد، از پرافتخارترین ورزشکاران رشته کشتی فرنگی محسوب می‌شود.
 
بنابر گزارش خبرگزاری آلمان، آلکساندر مامیاشویلی، رئیس فدراسیون کشتی روسیه در این ارتباط تصریح کرده است: «رهبری روسیه و شخص رئیس‌جمهور به ما قول پشتیبانی داده‌اند.»
 
خونسردی کمیته المپیک
 
مقامات کمیته بین‌المللی المپیک به‌رغم موج شدید انتقادها و اعتراض‌ها خونسردی خود را حفظ کرده‌‌اند. ژاک روگه، رئیس این کمیته و هم‌قطارانش بر اقدام خود تأکید ورزیده و تصریح کرده‌اند که از پیش انتظار چنین واکنش‌های تندی را داشته‌اند.
 
البته فدراسیون جهانی کشتی، فیلا، در پی این اقدام سرنوشت‌ساز واکنش‌های پرسنلی نشان داد.

 
 
رفائل مارتینتی، رئیس‌ برکنارشده‌ی فدراسیون جهانی کشتی

 

رافائل مارتینتی، رئیس مناقشه‌‌برانگیز این فدراسیون روز شنبه (۱۶ فوریه / ۲۸ بهمن) در پی عدم کسب رای ‌اعتماد از مقام خود کناره گرفت. کارشناسان بر این باورند که با این تغییر و تحولات پرسنلی اکنون راه بر فدراسیون جهانی کشتی برای انجام اصلاحات لازم باز شده است.
 
همبستگی ایران، آمریکا و روسیه
 

همان‌گونه که در پیش اشاره شد، این تصمیم باید در نشست ماه سپتامبر در بوئنوس آیرس به تصویب برسد. از این رو جای تعجب نیست که معترضان ورزشی و سیاسی دست به کار شده‌اند تا نشان دهند که این تصمیم نادرست بوده است.
 
فدراسیون جهانی کشتی قصد دارد با یاری آژانس‌های بازاریابی و تبلیغاتی به تدابیر و راهکارهایی دست یابد تا مسئولان کمیته بین‌المللی المپیک را متقاعد کند که جایگاه ورزش کشتی به عنوان رشته‌ای المپیکی باید همچنان محفوظ بماند.
 
مقامات بلندپایه ورزش کشتی ایران، آمریکا و روسیه قصد دارند در طی مسابقات جام جهانی کشتی در تهران که در روزهای اول تا چهارم اسفندماه برگزار می‌شود، در اعتراض به اقدام کمیته‌ی بین‌المللی المپیک همبستگی خود را نشان دهند.
 
به گزارش خبرگزاری آلمان، ریچ بندر، رئیس فدراسیون کشتی ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه (۱۸ فوریه / ۳۰ بهمن) برای گفت‌وگو با مسئولان فدراسیون کشتی ایران وارد تهران می‌شود.    

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +297مصطفی مهرآئین به سیم آخر زد: نهاد ولایت فقیه بزرگترین مشکل این مملکته
  • +227چرا به نظر من آمریکا می‌بایست با شاهزاده رضا پهلوی وارد گفتگو شود- مقاله‌ای از دکتر آیدین پناهی
  • +218دونالد ترامپ ویدیویی با عنوان «غزهِ ترامپ» را درباره آینده غزه در حساب کاربری خود منتشر کرد
  • +154وزیر خارجه اسرائیل: ممکن است «گزینه نظامی» برای متوقف کردن ایران ضروری باشد
  • +147حمله نظامی به ایران از رگ گردن به خامنه‌ای نزدیک‌تر است؛ ارتش اسرائیل در تدارک حمله نظامی با چراغ سبز ترامپ
  • +120مطهرنیا: همه چیزت رو تلف کردی که بگی من آمریکا رو پدرش رو درآوردم خب میاد پدرت رو در میاره
  • +120حمایت یکپارچه رهبران اروپایی از زلنسکی؛ فن درلاین: شرافت تو شجاعت مردم اوکراین را ارج می‌نهد
  • +106اعتراض یک زن با برهنه شدن علیه حجاب اجباری در سعادت‌آباد تهران
  • +104سعید قاسمی چماقدار حکومت: در دانشگاه عورتین به رهبری حواله دادند!
  • +99ترانه خوانی زباله گرد بی‌خانمان با صدایی زیبا و شعری با معنا: تو در قرآن جاویدت هزاران وعده ها دادی