دیدار با لامذهب‌ها در کلیسای خداناباوران

هری کلیف در حال سخنرانی در کلیسای خداناباوران

اخیرا یک کلیسای ویژه خداناباوران در شمال لندن محبوبیت زیادی در میان افرادی پیدا کرده است که به هیچ مذهبی اعتقاد ندارند. آیا این روند، به معنای پدید آمدن یک دین جدید است؟

در هر کلیسایی نمی‌شود خطابه‌هایی با این مضمون شنید که همه ما روزی خواهیم مرد و زندگی پس از مرگ وجود ندارد.

اما می‌خواهیم درباره کلیسایی صحبت کنیم که مشابه کلیساهای معمول نیست.

این کلیسا ماه گذشته و به عنوان محلی برای تجمع خداناباوران افتتاح شد و سندرسن جونز، واعظ اصلی، آن را محلی برای "پایکوبی، حضور خداناباوران و در مجموع، جشن بزرگداشت زندگی" می‌خواند.

صبح یک روز یکشنبه ۳۰۰ نفر از پیروان این کلیسا در ساختمان یک کلیسای سابق جمع شدند.

برنامه روز یکشنبه کلیسا

*مبحث "معجزه"
*خواندن ترانه‌های "جلویم را نگیر" از گروه کوئین، "خرافات" از استیوی واندر و "ندارم" از نینا سیمون، توسط اعضا


*نمایش تصاویری از دکتر برایان کاکس، دانشمندی که در تلویزیون برنامه اجرا می‌کند

*توضیحات دکتر هری کلیف، کارشناس فیزیک ذرات، درباره کشف ضدماده

در این کلیسا، خداناباوران به جای آوازهای مذهبی، با ترانه‌های استیوی واندر و گروه کوئین همخوانی و پایکوبی می‌کنند.

بخشی از داستان "آلیس در سرزمین عجایب" هم بازخوانی شد و بعد دکتر هری کلیف، کارشناس فیزیک ذرات، درباره نظریه "ضدماده" صحبت کرد.

برنامه کمی شبیه یک برنامه کمدی زنده (استندآپ کمدی) است.

سندرسن جونز و پیپا اوانز، دیگر عضو بنیانگذار این کلیسا، که هر دو سابقه اجرای برنامه‌های کمدی زنده در سابقه‌شان دارند، جمعیت را با شوخی‌های خود سر شوق می‌آورند.

ولی اتفاقات جدی‌تری هم در اینجا می‌افتد.

مبحث امروز "معجزه" است.

به گفته جونز، طرح این بحث، پاسخی است به این انتقاد که خداناباوران از درک معجزه بی‌بهره‌اند.

 

سندرسن جونز :من فکر نمی‌کنم که یک واعظ کاریزماتیک باشم

پس سر خود را برای دو دقیقه پایین می‌آوریم و درباره معجزه زندگی تامل می‌کنیم.

آقای جونز در خطبه آخر خود تعریف می‌کند که درگذشت مادرش چطور بر زندگی معنوی او تاثیر گذاشت و متوجه‌اش کرد که زندگی کوتاه است و چیز دیگری در پس آن نیست. بعد از آن بود که او مصمم شد از هر لحظه زندگی بیشترین استفاده را بکند.

به نظر می‌رسد مخاطبان که بیشتر جوانان سفیدپوست از طبقه متوسط هستند، از این تجربه جدید سر ذوق آمده‌اند. آنها از این می‌گویند که پس از ترک آئین مسیحیت، صبح روزهای یکشنبه احساس خلاء می‌کرده‌اند.

با این حال، تعداد کمی از آنها خود را ناخداباور می‌نامند.

جس بانهام که عکاس است، می‌گوید: "بهانه خوبی است برای اینکه دور هم جمع شویم و دور از جنبه‌های دینی، از باهم بودن لذت ببریم. این، یک کلیسا نیست، محلی برای تجمع افراد غیرمذهبی است."

گینتاره کارالایت، یکی دیگر از شرکت‌کنندگان در این مراسم می‌گوید: "فکر می‌کنم که مردم به احساس باهم بودن احتیاج دارند، چون الان همه خیلی تنها و منفرد شده‌اند."

بر اساس آخرین سرشماری‌ها در انگلستان و ولز، تعداد افرادی که خود را پیرو "هیچ مذهبی" نمی‌دانند، از سال ۲۰۰۱ میلادی به این سو، بیش از شش میلیون نفر افزایش یافته و به ۱۴ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.

این موضوع، انگلستان و ولز را به بخشی از غیرمذهبی‌ترین نقاط جهان غرب تبدیل می‌کند.

 
خداناباوران فعالیت‌های خود از جمله یک کمپین تبلیغاتی روی اتوبوس‌های لندن را افزایش داده‌اند


افراد سرشناسی همچون ریچارد داوکینز، زیست‌شناس نویسنده، و ریکی جرویس، کمدین، طرح علنی و جسورانه "عدم‌اعتقاد مذهبی" و اندیشیدن به معنای خداناباوری را به مد روز تبدیل کرده‌اند.

الن دو باتن، نویسنده نیز از یک مانیفست برای خداناباوران رونمایی کرده است که در آن ۱۰ فضیلت اخلاقی -یا چنانچه مطبوعات نام نهاده‌اند: ۱۰ فرمان- برای افرادی که دینی ندارند، برشمرده شده است.

دو باتن می‌گوید که می‌خواهد برای فضیلت‌های فراموش‌شده‌ای همچون مدارا، انعطاف‌پذیری و شوخ‌طبعی تبلیغ کند.

به گفته او، این ایده، پاسخی است به گسترش این احساس که پیروی از فضایل اخلاقی به چیزی "عجیب و ملال آور" تبدیل شده است. این موضوع با شعار کلیسای خداناباوران نیز همخوانی دارد که می‌گوید: "بهتر زندگی کنید، بیشتر به دیگران کمک کنید، بیشتر معجزه کنید."

او طرفدار ایجاد نسل جدیدی از "درمانگران غیرمذهبی" برای جایگزینی کشیش‌هاست و معتقد است که خداناباوران باید کلیسای مخصوص خود را داشته باشند. ولی می‌گوید: "هیچوقت نباید از این نام استفاده کنیم، چون خداناباوری، یک ایدئولوژی نیست که افراد بتوانند حول آن جمع شوند. بهتر است بگوییم 'انسان‌گرایی فرهنگی' یا چیزی شبیه آن."

یک نگرانی بین برخی خداناباوران این است که خود خداناباوری در حال تبدیل شدن به نوعی مذهب، با قواعد اخلاقی ثابت و کشیش‌هایی خودخوانده است.

آقای جونز تاکید می‌کند که او به دنبال ایجاد یک مذهب جدید نیست، ولی برخی اعضای کلیسایش نظر دیگری دارند.

رابرت هریس که یک معمار است، می‌گوید: "این هم تبدیل به یک مذهب سازمان‌یافته خواهد شد. چنین روندی اجتناب‌ناپذیر است. یک دستگاه عقیدتی ایجاد می‌شود و یک نگاه اخلاقی خاص به زندگی، تبدیل به ساختاری ثابت می‌شود."

او معتقد است که در صورت "ادامه‌دار شدن محبوبیت" کلیسای کنونی، جونز و اوانز "مسئولیت سنگینی" به دوش خواهند داشت.

او می‌گوید: "این خطر وجود دارد که موضوع، حالتی فرقه‌مانند پیدا کند و در یک نفر خلاصه شود. می‌توانید خود را به یک واعظ کاریزماتیک تبدیل کنید. این است که خطرناک است."

سارا اسپینال، یکی دیگر از اعضا، می‌گوید: "فکر می‌کنم سندرسن باید کمی کوتاه بیاید و خود را در جایگاه یک میانجی قرار دهد و فقط دیگران را برای سخنرانی روی صحنه بیاورد. اتفاقا فکر می‌کنم که او استعداد خوبی در این زمینه دارد."

جونز می‌گوید که این تنها روزهای اول است و محور بودن او در جلسات آینده، کمتر و نقش اعضای دیگر و تجربیاتشان، بیشتر خواهد شد.

او مخالف این نظر است که دارد یک فرقه تاسیس می‌کند.

ائتیزم یا خداناباوری

 
*خداناباوران معتقدند که خدا افسانه‌ای ساخته دست بشر است
*برخی از آنان به ادیان سازمان‌یافته بی‌علاقه‌اند و برخی دیگر بدبین
*چند کلیسای خداناباوران در اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ میلادی، براساس مذهب انسان‌گرایی آگوست کنت، متفکر فرانسوی، برپا شد

او می‌گوید: "فکر نمی‌کنم که یک واعظ کاریزماتیک باشم. من فقط خیلی زود سر ذوق می‌آیم و می‌خواهم دیگران را هم در این احساس شریک کنم."

او می‌گوید که از اقبال عمومی نسبت به نشست‌های روز یکشنبه جا خورده است و در حال بررسی امکان برگزاری چنین نشست‌هایی در سراسر کشور است.

او می‌گوید: "می‌خواستم این کار را بکنم، چون به نظرم کار شگفت‌انگیزی می‌آمد."

کار و بار این کلیسا قطعا از همسایه‌اش، کلیسای انجیلی سنت جود و سنت پاول، بهتر بود؛ تنها ۳۰ نفر برای خواندن انجیل و آوازهای مذهبی به این کلیسا آمده بودند.

ولی اسقف هریسون، واعظ مسیحی با ۳۰ سال تجربه، می‌گوید که همسایگان جدیدش را تهدیدی نمی‌داند.

او پیش‌بینی می‌کند که جستجوی معنوی آنها، در نهایت آنها را به خدا برساند.

او می‌گوید: "بالاخره باید از یک جا شروع کنند."

رأی دهید
ali1111 - تهران - ایران
اگر قرار بشه خدا ناباوری هم خود مذهب شود! پس تفاوت آن با بقیه مذاهب در چی‌ است؟ اینبار افیونی جدید با نام جدید در قرن بیست و یکم....به نحوی سعی‌ میکنند عقاید مردم را کنترل کنند...
جمعه 20 بهمن 1391 - 13:00
faridfarid53 - رامسر - ایران
و خدایی که در این نزدیکی است
جمعه 20 بهمن 1391 - 14:15
romano - تهران - ایران
جنگ هفتاد و دو ملت همه را عذر بنه/چو ندیدند حقیقت ره افسانه زدند*. شکر ایزد که میان من و او صلح افتاد/صوفیان رقص کنان ساغر شکر انه زدند*. آتش آن نیست که ازشعله اوخندد شمع/آتش آن است که در خرمن پروانه زدند* به ما در عرفان دستور داده شده همه را دوست بداریم چون همه اینها درد عشق دانستن ریشه محسوب می‌شود. فقط یک چیز در این راه یادتان باشد انسان را ترس از خدا نترساند تا بد نکند و سرتاسر تاریخ بشری اشتباه مکرر و متشابه است (ربطی به دین ندارد حتی کشورهای بی دین هم همینگونه هستند) حالا از او ترس و امید محتمل را هم بگیرید. خوش باشید که ما هم خوشیم فقط باید دید عکس العمل این انسانها به دور از امکانات زندگی با گرسنگی به چه صورت در می‌آید تا به طرب مولوی و لسان الغیب برسند راهی هزارساله در پیش دارند.
جمعه 20 بهمن 1391 - 13:47
kobalt - کرج - ایران
چه نوشته زیبائی .فقط یک گوسفند نیاز به چوپان دارد .البته باید گفت این گوسفند هم یک حیوان وحشی تغییر یافته بدست بشره نوع وحشی و با اصالتش احتیاج به هیچ نوع چوپانی اعم از راستگو و دروغگو نداره این داستان رمه وشبان مراد و مرید قطب و امثال اون دکان رنگرزی و نون پزیه شر ط اولشم تعطیلی عقل و اجاره بالا خونس.
جمعه 20 بهمن 1391 - 15:16
mehraban1980 - تهران - ایران
امروز تو را دسترس فردا نیست/و اندیشه فردات بجز سودا نیست/ضایع مکن این دم ار دلت شیدا نیست/ کاین باقی عمر را بها پیدا نیست.به خدا اعتقاد دارم ولی نمی دانم چرا خدا به من اعتقادی نداره و حرفامو نمی شنوه ولی من منتظرم که باهاش حرف بزنم.
جمعه 20 بهمن 1391 - 16:59
delmorde - یوتوبوری - سوئد
از سر سیری زدند بسیم اخر و بنوعی دیوانه شده اند. اگر در شرایط بد اقتصادی شدید و گسترش فقر و بیماری. مانند ایران قرار گیرند و چشم ابر قدرتها به مال وثروت خدادادی انها باشد ( غرب و شرق به کشورمان که بهم پاس میدهند گاهی آمریکا و حال روسیه و چین ) انوقت سرعقل می ایند اما اگر در ایران عده ای هستند که خداناباورند نوعی مبارزه علیه اسلام و اخوند است وگرنه درباطن معتقدند.
جمعه 20 بهمن 1391 - 19:34
exam292 - تهران - ایران
kobalt - کرج - ایران/بیچاره ها از تاریخ درس نمی گیرن!!! خداناباورتر از شوروی سابق، مگه پیدا میشه!!! که به بن بست رسید!!!
جمعه 20 بهمن 1391 - 20:30
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
1) انتقادی که به سازمان آتئیستهای آلمان هم وارد است که در بین دنیاباوران تشکیلات اداری یا کار گروهی خیلی کم است و اگرچه بر تعدادشان هر روز با گسترش علم و دانش زیادتر میشود ولی متاسفانه نیروی منسجم نیستند و خیلی پراکنده اند و برای همین هم حزب یا سازمان خاصی ازشان نیست که صدایشان را رساتر در رسانه های دولتی برساند و نظراتشان را به گوش مردم برسانند. مثلاً چرا در آخر هفته ها مراسم کلیسای کاتولیکها و پروتستانها از تلویزیون 1 و 2 آلمان پخش مستقیم میشود ولی نیم ساعت برنامه مخصوص خداناباورها نیست و یا با آن مخالفت میشود. دیر یا زود کلیساها هم به تسخیر آتئیستها درخواهند آمد همینطوری که ایده عقلگرائیشان نقش ادیان را در جوامع غربی دارد پس میزند و تعداشان رو به رشد است. پس باید یکسری سازمانهای مختص دنیاباوران هم باشند و برای خدمات مختلف اجتماعی که فعلاً در انحصار مسیحی هاست به خداناباوران سرویس خدماتی بدهند. چطور مالیات برای کلیساها است حالا اگر ما هم بخواهیم بگوییم مالیات اختیاری برای آتئیستها باشد صدای کلیساها درخواهد آمد. ادامه در 2
جمعه 20 بهمن 1391 - 22:20
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
2) مهد کودک و مدرسه تا بیمارستان مخصوص آتئیستها هم باید درنظر گرفته شود تا بچه های ما چرندیات خداباوری و ادیان مختلف را یاد نگیرند. در برخی استانهای آلمان تدریس فقط مسیحیت ممنوع شده و اسلام و ایدیولوژیهای مختلف را به بچه ها آشنا میکنند نه مثل ایران مدرسه شده ارگان مغز شستشو دادن بچه ها برای اسلام ارتجاعی. در متن بالا آمده: "او پیش‌بینی می‌کند که جستجوی معنوی آنها، در نهایت آنها را به خدا برساند." بعد از اینهمه جنایات و قتل و غارت و جنگها که خداپرستان در طول تاریخ گذشته انجام دادند و هنوز میدهند باز خود را از نظر معنوی و اخلاقی برتر از بیخداها دانستن و از معنویت صحبت کردن کمال بیشرمی و وقاحت است. جستجوی معنوی آدم چه ربطی به خدا دارد؟ نمیشود اومانیست را باارزشترین معنویات بشری دانست؟ اختراع خدا برای زمانهای بیسوادی و عقب مانده گی ذهنی انسانهای اولیه در چند هزارسال پیش بوده که جوابی برای سوالهای محیط زیست و زندگی خود نداشتند و خدا محصول نادانسته ها و ناآگاهی ها انسانهای اولیه بوده که در غارها زندگی میکردند. تصاویر وحشتناک خدا در ادیان دلیلی برای خداگریزی است!
جمعه 20 بهمن 1391 - 22:20
afshinmiauuu - هلسینکی - فنلاند
این لامذهب‌های بی‌دین خیلی‌ ترسو در عین حال خطرناک هستند،همشون فاشیست .. از همنشینی با آنها به جز ضرر چیزی نمیبینی...دوستی‌ و رفاقت اصلا براشون معنی‌ نداره ولی‌ در ظاهر طوری وانمود میکنند که انگار بهترینند،خلاصه اینکه همشون انگل اجتماع هستند.
جمعه 20 بهمن 1391 - 23:23
massoudoslo - اسلو - نروژ
سواری ندادن و نخریدن جنس بنجول آخوند و کشیش همه و همه خشم و نفرت اهل دین و مذهب را همیشه در آورده و در میاورد و آنها را وحشی کرده ! اگر شما آرزوی سرایداری غار حرا را دارید خب خیر سرتان داشته باشید ولی مشتری هایتان را یکی یکی دارید از دست میدهید خصوصأ در میان ملیتی مثل ایرانی :)
شنبه 21 بهمن 1391 - 00:41
shirken-cho-gorder - سیدنی - استرالیا
خدا باور با خدا نا باور هیچ فرقی‌ نداره، هر دو تا نسخه میپیچند برای مثلا بهتر شدن انسانها، یکی‌ با توسل به الهیات آن یکی‌ با توسل به علم.
شنبه 21 بهمن 1391 - 02:53
smart292 - ونکوور - کانادا
با این کارهای آخوندها ،ما اسلام برده داری را بهتر شناختیم،فهمیدیم که پیغمبر ....و در اختیار داشتن ۱۵ همسر رسمی ،و ۳۰ همسر غیره رسمی،فهمیدیم که علی‌ ،آدم کش ،بی‌‌ رحم و به همه شکاک بوده است،فهمیدیم که حسن و حسین برای قدرت و مسله فامیلی کشته شده اند که اصلا قابل مقایسه با جبهه‌های جنگ ایران و عراق نیست که آخوندها جوانهای مردم را به کشتن دادند و بچه‌های خودشان شد آقازاده و رانت خار ،فهمیدیم که اسلام عرب به ایران حمله کرد.مردان را کشت و زنان و بچه‌های ایرانی‌ را در بازار برده فروش‌های مدینه فروخت.فهمیدیم که قوانین اسلام، قوانین عصر حجر هست .که فقط با مردم کشی لذت را به پیروان میدهد.اسلام همیشه با زور و حمله به کشور‌های دیگر رفته است. و اسلام دین صلح و آرامش نیست. و خیلی‌ چیز‌های دیگر که در اینجا جایش نمیباشد،فقط نیاز به خواندن تاریخ می‌باشد، در نتیجه مردم ایران به یکباره . از دین جدا خواهند شد، و آخوندها در دریاچه نمک قمی توسط مردم ایران ریخته خواهند شد.
شنبه 21 بهمن 1391 - 07:00
exam292 - تهران - ایران
smart292 - ونکوور - کانادا/چشمهاتو بستی و الکی حرف مفت میزنی!! بیش از یک میلیارد مسلمان روی کره ی خاکی الان دارن زندگی میکنن! که هیچکدام از اونها با جنگ و زور نبوده!! بد نیست زندگینامه افرادی رو بخونی که با مطالعه و تحقیق تازه مسلمان شدن. شاید کینه و نفرت تو از اسلام یه دلیل شخصی داشته باشه!!!
یکشنبه 22 بهمن 1391 - 06:37
Shomali - لاهیجان - ایران
من هم از18سالگی خودم لامذهب شدم،یهترین آرامش روی زمین. دین دشمن شماره یک اخلاق است.
یکشنبه 22 بهمن 1391 - 20:47
exam292 - تهران - ایران
Shomali - لاهیجان - ایران/این آرامشی که میگی! برای لحظه ی مرگ و بعد از مرگ هم هست؟!!! به خودت هیچ وقت دروغ نگو.!!
دوشنبه 23 بهمن 1391 - 09:27
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.