درمان سکته مغزی با سلول‌های بنیادی

تزریق سلول‌های بنیادی در طول نیم ساعت نخست بروز سکته مغزی می‌تواند موجب بهبود این بیماری کشنده شود

به گزارش مهر، محققان دریافتند وقتی در طول نیم ساعت نخست بروز سکته مغزی به موش‌ها سلول بنیادی تزریق شد، تقریبا عملکرد طبیعی مغز پس از یک شبانه‌روز، احیا شد.
 


پژوهشگران بولیویایی می‌گویند این روش قابلیت استفاده در انسان را دارد.

 
در حال حاضر افراد مبتلا به سکته مغزی تا حدودی با داروهای ضد انعقاد در ساعت طلایی پس از بروز سکته مغزی درمان می‌شوند.
 
این مطالعه، مهر تاییدی بر دیگر تحقیقاتی است که دریافته‌اند سلول‌های بنیادی می‌توانند با افزایش توانایی بدن در ترمیم بافت آسیب دیده، به بیماران مبتلا به سکته مغزی کمک کند.
 
سلول‌های بنیادی، سلول‌های مهمی هستند که توانایی تبدیل شدن به انواع سلول‌ها را دارند و از نظر درمانی می‌توانند جایگزین سلول‌هایی شوند که در جریان یک آسیب دیدگی یا بیماری از دست رفته‌اند.
 
آزمایش‌های اخیر بر روی انسان امیدهایی را در دل زنده کرده است؛ در این آزمایش‌ها نشانه‌های سکته مغزی پس از تزریق سلول‌های بنیادی بهبود یافته است.
 
محققان بیمارستان دانشگاه لاپاز، انواع خاصی از سلول‌های بنیادی را از چربی و مغز استخوان گرفتند، سپس آنها را به رگ‌های خونی موش‌هایی تزریق کردند که مدت زمان بسیار کوتاهی از بروز سکته مغزی آنها می‌گذشت.
 
حتی اگر سلول‌های تزریق شده ظاهرا به سوی بافت آسیب دیده مغز حرکت نکنند اما وضعیت سکته موش‌ها نسبت به آنهایی که این سلول‌ها را دریافت نکرده بودند بهبود بهتری از خود نشان داد.
 
طی 24 ساعت آنها بهبود سریع‌تری از خود نشان دادند و دو هفته بعد در آزمون‌های رفتاری تقریبا نمره‌های طبیعی و معمولی گرفتند.
 
تزریق زود هنگام این سلول‌ها ممکن است حتی "واکنش زنجیره‌ای" معمولی آسیب بافتی را که در پی سکته مغزی روی می‌دهد مختل کند. در سکته مغزی آسیب‌های اولیه به سلول‌های اضافی بیشتری در اطراف ناحیه سکته کرده خسارت وارد می‌کند.
 
سلول‌های بنیادی به دست آمده از سلول‌های چربی سلول‌های فراوانی دربدن هستند که می‌توان آنها را بدون جراحی‌های تهاجمی از بدن جمع آوری کرد.
 
با این حال دانشمندان می‌گویند آزمایش‌های انسانی سلول بنیادی درمانی در آینده نزدیک امکان پذیر نخواهد بود و هنوز راه زیادی تا آن باقی است.

*Fanoos* - ایران - ایران
درود بی پایان بر این دانشمندان خستگی ناپذیر و تلاشگر بی وقفه
‌پنجشنبه 12 بهمن 1391 - 18:39
محبت خدا - ایران - ایران
بچه ها چرا کسی مطالب علمی نمیخونه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!
‌پنجشنبه 12 بهمن 1391 - 23:31
leila leila - گوتنبرگ - سوئد
دست دانشمند را اهل هر کجا که باشه باید بوسید
جمعه 13 بهمن 1391 - 16:11
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +278شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +235شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +197پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +160سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +144ترامپ: این رژیم ۴۵ هزار نفر از مردم معترض خودش را کشت؛ به سرعت کار رژیم را تمام می‌کنیم
  • +141فرمانده یگان ویژه فاتحین، دخیل در سرکوب معترضان، کشته شد
  • +120پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید
  • +113کشته شدن کودک ۱۱ ساله در حین خدمت در ایست بازرسی سپاه
  • +109ترامپ: در حال بررسی خروج از پیمان ناتو هستم، همیشه می‌دانستم آن‌ها ببر کاغذی هستند
  • +99ترامپ به کشورهای وابسته به تنگه هرمز: «شجاعت دیرهنگام» نشان بدهید، بروید و نفت‌تان را پس بگیرید