صالحی: منعی برای مذاکره موردی با آمریکا وجود ندارد
رأی دهید
علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی
علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اعلام آمادگی هیلاری کلینتون، همتای آمریکایی خود، برای مذاکره مستقیم دوجانبه بین تهران و واشینگتن گفت: «مذاکره موضوعی بین ایران و آمریکا از جمله درباره عراق و افغانستان انجام شده است و منعی برای تکرار آن وجود ندارد.»
آقای صالحی روز یکشنبه، دوازدهم آذرماه، به خبرگزاری ایرنا گفته که «اگر منظور وزیر خارجه آمریکا، مذاکره موضوعی درباره پرونده هستهای است، این امر در حال انجام است و مساله خیلی مهمی هم نیست و طبق روال پیش میرود.»
با وجود این، وزیر امور خارجه ایران گفته است: «اگر منظور هیلاری کلینتون، مذاکره سیاسی بین ایران و آمریکا است، تصمیم گیرنده در این مورد آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی است و اوست که تشخیص میدهد چنین اقدامی بشود یا نه.»
آقای صالحی روز ۲۲ آبان ماه نیز تصریح کرده بود که انجام گفت و گوی همه جانبه تنها در اختیار رهبر جمهوری اسلامی ایران است.
تهران و واشینگتن از سال ۱۳۵۸ که روابط دو کشور به دلیل حمله دانشجویان موسوم به پیرو خط امام به سفارت آمریکا در ایران قطع شد، با یکدیگر مناسبات دیپلماتیک ندارند و دو کشور از طریق سفارت سوئیس در تهران با یکدیگر در ارتباط هستند.
با این حال، دو کشور در سال ۱۳۸۶ چندین دور مذاکره درباره موضوع امنیت عراق برگزار کردند که پس از اعلام موافقت آیت الله خامنه ای با انجام آن صورت گرفت.
اظهارات وزیر امور خارجه ایران در حالی بیان شده است که علی سعیدی، نماینده آیت الله خامنهای در سپاه پاسداران، با پیشنهاد خانم کلینتون مخالفت کرده است.
آقای سعیدی روز یکشنبه، دوازدهم آذرماه، گفت: «در مذاکره ای که آمریکایی ها به دنبال آن هستند، هیچ توفیقی برای ایران حاصل نمی شود زیرا مسائل ایران و آمریکا در مقوله استراتژیکی آن قدر گسترده است که بر سر آن به هیچ عنوان قابل مذاکره نیست.»
وی هدف خانم کلینتون از ارائه پیشنهاد مذاکره را «ایجاد تزلزل در اراده ایرانیان» عنوان کرده و می گوید که «هدف آمریکا، عقبنشینی ایران از مواضع قبلی در تقابل با نظام سلطه و تبدیل یک نظام ناسازگار به نظام سازشکار است.»
آقای سعیدی آمریکا را متهم کرده که به دنبال ساقط کردن رژیم جمهوری اسلامی ایران است و می گوید که «در ایدئولوژی نظام جمهوری اسلامی که مبتنی بر اسلام ناب محمدی است، عقبنشینی و تسلیم شدن وجود ندارد.»
هیلاری کلینتون روز دهم آذرماه در سخنانی گفته بود که «ما تمایل خود را ابراز میکنیم و میگوییم که آمریکا آماده است تا در صورت آمادگی ایران برای تعامل، با جمهوری اسلامی وارد مذاکره دوجانبه (هستهای) شود.»
وی افزوده بود که ایران به دلیل «رفتارهای خطرناکش»، «سختترین مسئلهای بوده که به عنوان وزیر خارجه با آن برخورد کرده است» و افزود که در صورت دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هستهای، این خطر «عظیمتر» میشود.
آمریکا بارها گفته که در برخورد با برنامه هسته ای ایران گزینه های دیپلماتیک را مد نظر دارد ولی اگر ایران به نقطه بدون بازگشت در زمینه تولید سلاح هسته ای دست یابد، گزینه نظامی را از نظر دور نخواهد داشت.
ایران به دلیل برنامه هسته ای خود هدف تحریم های یکجانبه ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا و شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفته است و کشورهای عضو گروه پنج به علاوه یک خواستار همکاری تهران با آژانس برای راستی آزمایی اهداف این برنامه شده اند.
یوکیو آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، روز نهم آذرماه گفت که به رغم «تلاش های فراوان» آژانس، راستی آزمایی جنبه های احتمالا نظامی برنامه هسته ای ایران هیچ پیشرفتی نداشته است.
tiz bin 4 - پاریس - فرانسه
آقای صالحی. مگه این رهبر تریاکی که میگه این جمهوری جمهوریه اسـ... است میتونه برای ۷۰ میلیون عدم تصمیم بگیره .این همه مردمو تو تنگنا گذشتین واسه بمب اتم چرا ؟؟؟ مگه شما وزیر امور خارجه ایران نیستین خانم هیللری کلینتون هم هم ردیف شمست .برین و مشکله مردمو حل کنین
دوشنبه 13 آذر 1391 - 12:12
tiz bin 4 - پاریس - فرانسه
آخه آقای سعیدی نفهم .ملت ایران کا عرب نیستن کا ایرانیا رو با اون عرب وحشی مقایسه میکنی آمریکا کا با این تحریمش نابودتون کرد.اون خمینیه الگم همینو گفت بعدش مجبور شد کاسه ...سر بکش .شما هم تا کشورو به سوی یه جنگ دیگه نبرین ولن کن نیستین .اونا کا با این کا ایران از انرژیه هستهای استفاده بکنه مخالف نیستن کا از شماها میترسن به شماها اعتماد ندارن
دوشنبه 13 آذر 1391 - 12:19
tiz bin 4 - پاریس - فرانسه
ضمن این که فضولی کشوره خودتنو بکنین چی کار به عراق و بقیه کشورا داری
دوشنبه 13 آذر 1391 - 12:22