قراردادهای تسلیحاتی جدید کشورهای خلیج فارس به خاطر نگرانی از ایران

کشورهای عربی حوزه خلیج فارس قصد دارند قراردادهای جدید خرید تسلیحات نظامی را با شرکت‌های اروپایی و آمریکایی امضا کنند و به تهدید احتمالی از جانب ایران و دیگر نگرانی‌های امنیتی در منطقه پاسخ دهند.

روزنامه فایننشال تایمز با اعلام این خبر به نقل از تحلیلگران نوشته است درخواست‌های جدید کشورهای عربی منطقه از واشنگتن برای مدرن کردن سیستم‌های موشکی‌شان نشانگر آن است که آنها درپی ایجاد یک سپر نظامی علیه ایران درصورت حمله آمریکا یا اسرائیل به این کشور هستند.
 


این درخواست‌ها موجب شده تا موجی از رقابت میان شرکت‌های تسلیحاتی غرب برای امضای قراردادهای چندین میلیارد دلاری با کشورهای عربی منطقه شکل بگیرد.

 
به گفته ویلیام کوئن، سناتور پیشین و وزیر دفاع دولت بیل کلینتون، «علاوه بر نگرانی ازجانب ایران، تروریسم و حملات سایبری در منطقه و خیزش عربی مطرح است. بنابراین هر کشوری می‌خواهد مطمئن شود که از این عوامل نگران کننده در منطقه در امان است.
 
براساس این گزارش از دوم نوامبر سال جاری کنگره آمریکا از چهار درخواست جداگانه کشورهای عربی خلیج فارس برای خرید سلاح باخبر شده است؛ ارزش این چهار قرارداد تسلیحاتی ۲۴.۲ میلیارد دلار اعلام شده که شامل فروش هواپیما به عربستان سعودی، سیستم موشکی پاتریوت به قطر و سیستم دفاع موشکی با برد بسیار بالا به امارات متحده عربی است.
 
ویلی مور، رئیس منطقه‌ای لاکهید مارتین در خاورمیانه، گفته است که با توجه به تنش‌ها میان کشورهای عربی خلیج فارس و ایران، منطقه خاورمیانه و آفریقا بهترین بازار فروش تسلیحات این شرکت است.
 
به گفته او «خیزش عربی عامل اصلی شیخ‌نشین های عرب منطقه برای خرید سلاح نیست بلکه انگیزه آنها برای روی آوردن به »شرکت‌های تسلیحاتی آمریکایی، تهدیدی است که از ناحیه ایران احساس می‌کنند.
 
علاوه بر شرکت‌های آمریکایی شرکت‌های اروپایی نیز علاقه‌مند به امضای قراردادهای تسلیحاتی با کشورهای عربی منطقه هستند در این میان دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا، در سفر اخیرش به منطقه برای فروش بیش از ۱۰۰ فروند هواپیمای جنگی به عمان، عربستان سعودی و امارات متحده عربی تلاش کرد. پاریس نیز در رقابت با لندن، به امارات متحده عربی فروش بیش از ۶۰ فروند جت جنگنده مدل «رافائل» را پیشنهاد داده است.
 
براساس گزارش «سرویس پژوهش کنگره آمریکا» در سال گذشته ارزش قراردادهای شرکت‌های آمریکایی برای فروش تسلیحات به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از ۳۲.۷ میلیارد دلار به ۷۱.۵ میلیارد دلار افزایش داشت و در این میان عربستان سعودی با پرداخت ۳۳.۷ میلیارد دلار به این شرکت‌های تسلیحاتی پیشتاز بود.خرید تسلیحاتی کویت نیز ۴.۲ میلیارد اعلام شد.
 
جرمی بینی، پژوهشگر هفته‌نامه «جینز دیفنس»، گفته است که قراردادهای تسلیحاتی آمریکا و کشورهای عربی خلیج فارس ازجمله سیستم‌های موشکی عمدتا با هدف مقابله با تهدید موشک از ناحیه ایران امضا شده است.
 
قراردادهای تسلیحاتی کشورهای عربی خلیح فارس با غرب احتمالا به نگرانی‌ها درمورد نظامی شدن خاورمیانه به خاطر بحرانی شدن جنگ در سوریه دامن می‌زند زیرا روسیه سال گذشته یک میلیارد دلار به حکومت دمشق سلاح فروخت و این در شرایطی است که تسلیحات قطر و عربستان سعودی دراختیار شورشیان سوری قرار گرفته است.
 
براساس گزارشی که ماه جاری در موسسه پژوهشی آلمانی «مرکز بین‌المللی بن برای تغییر» منتشر شد درحال حاضر پنج کشور عربی منطقه درزمینه هزینه کردن درصد زیادی از تولید ناخالص داخلی خود، درمیان ۱۰ کشور برتر تسلیحاتی جهان هستند، نکته‌ای که از گسترش مسابقه تسلیحاتی در منطقه حکایت دارد.

رأی دهید
m4ssod - لندن - انگلستان
اسلحه‌های از رده خارج شده بنجل را میتپونن به عربا. واقعا که زرنگن (و یا ما خر!)
‌چهارشنبه 1 آذر 1391 - 09:54
minajun - تهران  -  ایران
آره منطقه رو نا امن کنید که سلاح بفروشید عرب‌ها هم که دست نشونده...
‌چهارشنبه 1 آذر 1391 - 11:47
delmorde - یوتوبوری - سوئد
از نا ارام کردن منطقه چه کسانی بهره برداری می کنند، ایا وجود رژیم ایران بنفع غرب است؟ صد البته.
‌چهارشنبه 1 آذر 1391 - 13:19
amo-mohsen - بوگوتا - کلمبیا
این عربای نفهم هم خوب دارن خر میشنو پولشونو خرج این چیزا میکنن امریکا ایرانو کرده لولو خورخوره که این سلاحهارو به اینا بفروشه
‌چهارشنبه 1 آذر 1391 - 13:23
kobalt - کرج - ایران
پس از هر رزمایشی که توسط ایران انجام میشه رسانه های غرب از پیشرفت نظامی ایران میگن و عربا رو به خرید تسلیحات پیشرفته تر ترغیب میکنن یعنی تبلیغ مفت به خرج مردم ایران .و به نفع اقتصاد آمریکا تا باشه ازین دشمنا
‌چهارشنبه 1 آذر 1391 - 23:32
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.