آیتالله خامنهای مخالفان بشار اسد را به کنار گذاشتن سلاح تشویق کرد
همزمان با برگزاری نشستی در تهران با عنوان آشتی ملی در سوریه که وزیر امور خارجه ایران میزبان آن است، رهبر جمهوری اسلامی گفت که "اگر مخالفان در سوریه دست از سلاح بردارند امکان مطالبه از دولت برای شنیدن نظرات مخالفان و اجازه دادن به آنها برای بیان مواضع خود وجود خواهد داشت."
آیت الله خامنه ای روز دوشنبه بیست و نهم آبان (۱۹ نوامبر) تاکید کرد که "جبهه استکبار قصد دارد حلقه وصل زنجیره مقاومت در منطقه را که در همسایگی رژیم غاصب صهیونیستی قرار دارد، نابود کند."
آقای خامنه ای بارها سوریه را "خط مقدم مقاومت" در برابر اسرائیل خوانده است.
برخی از کشورهای از جمله ایالات متحده آمریکا و اعضای اتحادیه اروپا ایران را متهم می کنند که از خاک سوریه برای رساندن سلاح به گروه های همسو استفاده می کند اما در برابر ایران هم این کشورها را متهم به مسلح کردن مخالفان دولت بشار اسد و بی ثبات کردن منطقه به نفع اسرائیل می کند.
آیت الله خامنه ای در اظهار نظر تازه خود گفته است که "چنانچه در هر کشوری، مخالفان از خارج آن کشور به سلاح مجهز شوند، به طور طبیعی، نظام حاکم نیز با آنها برخورد خواهد کرد."
در حال حاضر ایران میزبان نشستی با عنوان "گفت و گوی ملی سوریه" است.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه، برای نشست تهران پیامی کتبی فرستاده که توسط سفیر روسیه قرائت شده و ابراهیم جعفری نخست وزیر پیشین عراق هم از جمله مهمانان این نشست است.
علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران در پایان روز اول این نشست گفته است که این کشور قصد دخالت در امور سوریه را ندارد و به دنبال راه حل مسالمت آمیز برای این بحران است.
ایران می گوید که تلاش می کند بحران میان حکومت بشار اسد و مخالفانش بدون دخالت خارجی حل و فصل شود.
ایران یکی از مهمترین حامیان حکومت بشار اسد رئیس جمهور سوریه است و در ماههای اخیر که این کشور صحنه سرکوب اعتراض مخالفان حکومت بوده، به تلاشهای بینالمللی برای حفظ موقعیت حکومت بشار اسد دست زده است.
گفته می شود بیش از ۳۶ هزار نفر از آغاز درگیری ها در سوریه، که بیش از یک سال از زمان آغاز آن می گذرد، کشته شده اند.
مقامهای ایران پیشتر اعلام کرده بودند که از انجام اصلاحات در سوریه حمایت میکنند اما سقوط حکومت اسد را خط قرمز خود میدانند.
روابط ایران و سوریه پیش از انقلاب بهمن ۵۷ همواره گرم و دوستانه بوده و مقامهای دو کشور، آن را رابطه ای استراتژیک میان دو کشور توصیف کردهاند.