حملات اسرائیل به غزه با ورود نخست وزیر مصر متوقف شد

اسرائیل به مناسبت سفر قندیل عملیات نظامی علیه غزه را به حالت تعلیق درآورده است

با ورود نخست وزیر مصر به نوار غزه، دولت اسرائیل با توقف موقت حملات هوایی به این منطقه موافقت کرده است.

روز جمعه، ٢٦ آبان (١٦ نوامبر)، دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، اعلام کرد که دولت اسرائیل با درخواست دولت مصر برای توقف حملات هوایی به نوار غزه در طول سفر نخست وزیر آن کشور به این منطقه موافقت کرده و این حملات به مدت سه ساعت متوقف شده است.
هشام قندیل، نخست وزیر مصر، بامداد جمعه به منظور "ابراز همدردی و همبستگی دولت مصر با مردم غزه" برای یک دیدار سه ساعته وارد این بخش از سرزمین های فلسطینی شد.

منابع خبری گروه حماس گفته اند که نخست وزیر مصر با عبور از گذرگاه مرزی رفح وارد غزه شد و مورد استقبال مقامات حماس قرار گرفت و قرار است از چند نقطه غزه دیدن کند.

به گفته منابع اسرائیلی، دولت این کشور به آگاهی مقامات مصری رسانده است که توقف حملات هوایی به غزه مشروط به آن است که در طول آتش بس، خاک اسرائیل از این منطقه "هدف آتشباری خصمانه" قرار نگیرد.

این منابع افزوده اند که بنیامین نتانیاهو تاکید دارد که پیمان صلح مصر و اسرائیل را برای منافع حیاتی هر دو کشور ضروری می داند و مصمم به حفظ روابط صلح آمیز دو جانبه است.

سفر هشام قندیل سه روز پس از آغاز حملات هوایی اسرائیل به غزه و موشک پرانی پیکارجویان فلسطینی به سوی مناطقی در داخل خاک اسرائیل آغاز شده اما مشخص نیست که آیا ماموریت نخست وزیر مصر شامل تلاش برای توقف درگیری است یا نه.

حملات متقابل


اسرائیل دهها محل از جمله ساختمان وزارت کشور حماس را هدف حمله هوایی قرار داده است

روز چهارشنبه این هفته، احمد سعید خلیل الجعبری، فرمانده تیپ عزالدین قسام، شاخه نظامی گروه اسلامگرای حماس، در حمله هوایی اسرائیل به اتومبیل حامل او کشته شد.

این عملیات به موشک پرانی پیکارجویان فلسطینی به سوی نقاطی در اسرائیل، از جمله شهر تل آویو، منجر شده است.

به گفته منابع فلسطینی، در جریان درگیری های روزهای اخیر، دست کم نوزده فلسطینی، از جمله پنج کودک، کشته شده اند و مقامات اسرائیلی نیز کشته شدن سه شهروند این کشور و زخمی شدن چند نفر دیگر را تایید کرده اند.

بامداد روز جمعه، سخنگوی ارتش اسرائیل گفت که از زمان آغاز دور جدید درگیری، نیروی هوایی این کشور چهارصد و پنجاه نقطه در داخل نوار غزه را هدف حمله قرار داده است.

وی گفت که نیروی هوایی می کوشد هدف های دقیق، از جمله تاسیسات اسلحه سازی و مراکز تجمع گروه های مسلح فلسطینی را هدف حمله قرار دهد، با اینهمه، گزارش های خبری حاکی از تلفات غیرنظامی در اثر این حملات است.

مقامات اسرائیلی همچنین از پرتاب حدود چهارصد فروند موشک از غزه به سوی نقاطی در داخل این کشور خبر داده اند. به گفته آنان، با وجود اینکه سپر دفاع ضد موشکی اسرائیل دهها فروند از این موشک ها را قبل از اصابت به زمین منهدم کرد، تعدادی دیگر از آنها به نقاط مختلف اصابت کرده اند.

شامگاه گذشته، منابع خبری گفتند که پیکارجویان گروه جهاد اسلامی یک فروند موشک ساخت ایران را به سوی شهر تل آویو پرتاب کردند که ظاهرا در اطراف این شهر فرود آمد اما کشته و زخمی برجای نگذاشت.

مشخص نیست که آیا نخست وزیر مصر در جریان سفر به غزه، برای متوقف کردن درگیری کنونی، در صدد میانجیگری بین حماس و اسرائیل بر خواهد آمد یا نه.

از آنجا که اسرائیل و حماس از شناسایی یکدیگر و برقراری تماس رسمی خودداری می ورزند، در گذشته دولت مصر نقش میانجی را برای حل اختلاف آنها ایفا کرده است.

تلاش برای توقف درگیری


اعزام واحدهای زمینی ارتش اسرائیل به مرز غزه باعث نگرانی در مورد گسترش درگیری شد

اگرچه دولت به رهبری محمد مرسی، رئیس جمهوری اسلامگرای مصر، در مقایسه با دولت قبلی آن کشور حمایت گسترده تری از فلسطینیان، به خصوص اسلامگرایان حماس به عمل آورده، اما همچنان روابط دیپلماتیک خود را با اسرائیل حفظ کرده و مهمترین مجرای ارتباطی بین اسرائیل و حماس محسوب می شود.

با آغاز دور جدید درگیری بین حماس و اسرائیل، گزارش شد که مقامات آمریکایی از دولت مصر خواسته اند برای جلوگیری از ادامه و گسترش این درگیری اقدام کند.

روز گذشته و در پی اعزام واحدهای زمینی ارتش اسرائیل به مرز با غزه، وزارت دفاع این کشور سی هزار نیروی ذخیره ارتش را به خدمت فرا خواند که باعث تشدید نگرانی در مورد گسترش جنگ بین دو طرف شد.

از حدود چهار سال پیش و خاتمه عملیات زمینی اسرائیل در نوار غزه، بین دو طرف نوعی آتش بس برقرار بوده است.

به گفته ناظران، طی این مدت، ارتش اسرائیل به تقویت تجهیزات ویژه عملیات علیه گروه های فلسطینی و گسترش شبکه دفاع ضد موشکی ادامه داده در حالیکه حماس نیز توانسته است تسلیحات بیشتری را به دست آورد.

برخی منابع اسرائیلی گفته اند که در حال حاضر، گروه حماس بیش از دوازده هزار فروند موشک در اختیار دارد که صرفا شامل موشک های دست ساز و کوچک نیست. دولت ایران تعدادی موشک پیشرفته تر را در اختیار حماس قرار داده و گفته می شود پس از سقوط رژیم معمر قذافی در لیبی، بعضی از زرادخانه های موشکی آن کشور غارت شد و حماس توانست تعدادی موشک پیشرفته به دست آورد.

در واکنش به درگیری اخیر بین اسرائیل و حماس، بسیاری از کشورها و سازمان های بین المللی از دو طرف خواسته اند عملیات نظامی را متوقف کنند.

در ایران، علی اکبر صالحی، وزیر خارجه، با ارسال نامه های جداگانه برای دبیرکل سازمان ملل، سازمان همکاری اسلامی، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اسرائیل را به دلیل حمله به غزه محکوم کرده و خواستار اقدام بین المللی علیه این کشور شده است.

همچنین، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، که از جمله مسئول سازمان دادن تظاهرات مردمی در ایران است، در اطلاعیه ای "شصت و پنج سال تجاوز" اسرائیل به اعراب را محکوم کرده و گفته است که روز جمعه، مردم بیش از هفتصد شهر و شهرستان، علیه اسرائیل تظاهرات می کنند.

رأی دهید
delmorde - یوتوبوری - سوئد
من فکر نمی کنم احمق تر و جانی تر از سران ایران و حماس بین مردم دنیا باشد. موشک ساخت ایران را هدفگیری کرده بودند که به تل اویو بخورد خورده بیابانهای اطراف، جالبه، ها؟! حالا به همه ثابت شد که این موشکها اسباب بازیهای مسخره ای بیش نیستند که اینقدر دولت ما به انها مینازد. با شلیک یکی از اینها به اسراییل مراکز تسلیحاتی ایران را با موشکهایی که دقیق عمل می کند نابود خواهد کرد همانطوری که می بینید ماشین حامل فرمانده عزالدین قسام را براحتی زد یعنی توان انرا دارد که هدفها را دقیق بزند حتی میدانست کی و با کدام وسیله جابجا میشه. در مورد ایران هم همیطور است. اخوند و سپاهش برای اسراییل عددی نیستند. سپا ساخته شده فقط برای حفظ اقا از حمله مردمش. قدرتی جنگی ندارد.
جمعه 26 آبان 1391 - 11:59
Azadikhah - تكسل - هلند
سایت محافظه‌کار «نیمروز» گزارش کرد موشک‌های شلیک شده «حماس» به تل‌آویو٬ ساخت جمهوری اسلامی بوده که در اختیار این گروه قرار داده شده است. حماس روز پنجشنبه (۲۵ آبان) در واکنش به حملات اسرائیل به غزه٬ دو موشک «فجر ۵» به تل‌آویو شلیک کرده٬ اما مقام‌های اسرائیلی گفته‌اند این موشک‌ها در آب‌های دریای مدیترانه فرود آمده است.
جمعه 26 آبان 1391 - 12:01
morid - بوشهر - ایران
در روزهای اخیر هر کسی که شبکه های خبری کشورهای عربی را مشاهده کرده باشد ، شاهد آن است که مردم کشورهای عربی دعاها و آروزهای خود برای نجات مردم غزه را به صورت پیام کوتاه برای این شبکه ها فرستاده اند و این شبکه ها هم همه این دعاها و آرزوها را به صورت زیر نویس پخش می کند ، اما اکنون سئوال این است که آیا آرزوهای مردم در کشورهای عربی با زیر نویش کردن پیام های آنان محقق خواهد شد ؟آیا سران کشورهای عربی لازم نیست اقداماتی برای تحقق آرزوهای ملت های خود انجام دهند ؟ چگونه است که به صورت همزمان هزاران شهروند عربی از کشورهای مختلف در سوریه در حال جنگیدن با بشار اسد و هم کیشان عرب خود هستند ، اما در عین حال برای فلسطینی ها فقط دعا و آرزو نثار می کنند؟
جمعه 26 آبان 1391 - 12:13
Kamran631 - لیون - فرانسه
morid - بوشهر - ایران - فلسطینی‌ها زورشون به اسرائیلی‌ها نمی‌رسه، چرا هر بار این اشتباه رو تکرار میکنند ؟ و دیگه اینکه چرا مردم کشور‌های دیگه باید به نفع یکی‌ از این ۲ طرف وارد جنگ بشند ؟! اگه کسی دخالت نکنه، مسلمه که اینها هم از جنگیدن خسته می‌شوند، و یه راه حلی برای پایان دادن به بیش از ۶۰ سال دشمنی و جنگ پیدا میکنند.
جمعه 26 آبان 1391 - 13:14
morid - بوشهر - ایران
اگر 6 نفر لات بی سر وپا وارد آپارتمانت شوند و بگن اینجا خانه ماست!!!تو براشون جک میگی یا تلاش میکنی به هر قیمتی بیرونشان کنی؟ یا میگی زورم نمیرسه ؟تازه اگر به پلیس زنگ بزنی و پلیس بگه اشکالی نداره!! اونوقت مصیبت تو چند برابر میشه .خوب مردم فلسطین دقیقا دارند همین کارو میکنند.اونا از سازمان ملل و شورای امنیت قطع امید کرده اند حتی از باصطلاح برادران بی غیرت عرب خود،نامید شده اند.یه جای کوچکی بنام غزه گیر اوردند دارند زندگی میکنند اونجاهم از دست تروریستهای موساد در امان نیستند.فهمیدی کامران جان؟؟
جمعه 26 آبان 1391 - 14:05
Kamran631 - لیون - فرانسه
morid - بوشهر - ایران - مرید عزیز، باید یک بار دیگه تاریخ رو مرور کنیم. بعد از سقوط امپراطوری عثمانی (1909)، این منطقه به چندین قسمت تقسیمم شد،- عراق، ترکیه، اردن، و سوریه، و این قسمت کوچیک که در آن زمان فلسطین خوانده میشد، که در آن اکثریت مسلمان، و اقلیت یهودی ( به نسبت ۷۰% - ۳۰%)+ مقدار کمی‌ از مسیحیان زندگی‌ میکردند. انگلیسیها که این منطقه تحت قیومیت آنها بود قبول کردند که این منطقه به دو کشور یهودی و مسلمان تقسیم شود.
جمعه 26 آبان 1391 - 15:24
Kamran631 - لیون - فرانسه
morid - بوشهر - ایران - ولی‌ فلسطینی‌ها پیشنهاد سازمان ملل متحد در سال ۱۹۴۸ رو ( به درستی‌ ) قبول نکردند. چون که ۵۵% سرزمین فلسطین رو به یهودی‌ها و ۴۵% رو به مسلمین پیشنهاد میکرد. علمای اسلام اصلا یک دولت یهودی رو قبول نمی‌کردند ! یهیودی‌ها یک جانبه تشکیل دولت اسرائیل رو اعلان کردند. بعد از جنگ سال ۱۹۶۷، بخش بزرگی‌ از ۵۰% سرزمین مسلمین به دست اسرائیلی‌ها افتاد، که از این قسمت به بعد من با شما موافق هستم.
جمعه 26 آبان 1391 - 15:38
Kamran631 - لیون - فرانسه
morid - بوشهر - ایران - به نظر من جامعه جهانی‌ باید بتونه موفق بشه که راهی‌ رو پیدا کنه که این دو قوم یهودی و مسلمان که قرنهاست در کنار هم زندگی‌ میکردند، یک جوری به توافق برساند، و اسرائیل اقلا ۵۰% سرزمین رو به مسلمین برگردونه، این بهترین راه حل میتونه باشه.- البته این به شرطی هست که رهبران فلسطینی آن اشتباهات وحشتناک گذشته رو تکرار نکنند. از شما دعوت می‌کنم که تاریخ این منطقه رو از قرن ۱۹ به اینطرف مرور کنید، ، متوجه بسیاری از واقعیت‌ها خواهید شد.
جمعه 26 آبان 1391 - 15:47
ario barzan - ويرجينيا - امريكا
موری جوون ،اینجا خودم هر از گاهی‌ با این فلسطینیا برخورد داشتم،ازشون که پرسیدم کجائی هستن میگن لبنان یا سوریه بعدش که میگم مال ایرانم شیر میشن میگن ما مال فلستینیم ...یعنی‌ اینکه خودشونم فلسطینو به عنوان کشور قبول ندران حالا یه مشت مسلمان کثیف شدن کاسه داغتر از آش سنگشنو به سینه میزنن اگه بیل زنی‌ برو باغچه خودتو بیل بزن
جمعه 26 آبان 1391 - 17:26
اواره وطن - نیکوزیا - قبرس
بابا ول کنین سگ کثیف فلسطینی رو! باور کنین اینا خیلی پست و رذلن . یک حقیقتی رو بهتون میگم یک روز رفته بودم رستوران (fast food ) در حا ل غذا خوردن تو جهم به 2 نفر مرد عرب که عربی حرف میزدند و 2 تا دختر بچه هم همراشون بود جلب شد (مثل کولی ها با بار و بقچه و کوله پشتی و سرو ظاهر کثیف و دم پایی!ازشون سوال کردم کجایی هستین گفت سوئدی هستم ! گفتم خوب اصلیتت چی؟ گفت سوئد! گفتم پس چرا با هم عربی تکلم میکردین؟ ازم پرسید تو از کجا میدانی مگر عربی؟ گفتم نه من ایرانیم و عربی هم نیمیدانم ولی زبان شما عربی هست با کمی مکث و تالیل گفت بله ما فلسطینی ! هستیم ولی سیتیزن سوئد هستیم . و خیلی هم از سوئدی بودنم راضیام ............خلاصه من دیگر چیزی نگفتم و مشغول خوردن غذا بودم با وجودی که زنش منتظرشون بود (اینو از حرفاشون فهمیدم) و دختر کوچکش هم همراشون بود مرتب به من چشمک میزد و هنگام رفتن هم شماره تلفنش را داد !
جمعه 26 آبان 1391 - 21:25
اواره وطن - نیکوزیا - قبرس
این عربا حتی با وجود زندگی تو کشور پیشرفته اروپا و امریکا و سیتیزن اونجا بودن هنوز درک و شعورشون از زن پایینه و این به خواستگاه اولیشون بر میگرده ...همه چی براشون تو پایین تنه! خلاصه میشه و .........
جمعه 26 آبان 1391 - 21:33
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.