تاهل پیش‌شرط عضویت در هیات‌علمی دانشگاه‌ها و استخدام در آموزش و پرورش

اعتماد :کاهش رشد جمعیت و بالا رفتن سن ازدواج این روزها مسوولان را به فکر تدوین سیاست‌ها و ارائه راهکارهای شتابزده‌یی سوق داده است. روز گذشته عضو کارگروه تنظیم جمعیت و حمایت از خانواده مجلس از تصویب تاهل به عنوان پیش‌‌شرط عضو شدن در هیات‌علمی دانشگاه‌ها و استخدام معلمان در آموزش و پرورش خبر داد. امیرحسین قاضی‌زاده، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت‌وگو با فارس، گفت: «کارگروه جمعیت و حمایت از خانواده که کارگروه مشترک سه کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و بهداشت و درمان است درباره حمایت از خانواده تاکنون 14 ماده به تصویب رسانده است که شرط تاهل برای استخدام یکی از این موارد است.» این عضو کارگروه جمعیت و حمایت از خانواده کمیسیون اجتماعی مجلس همچنین از اضافه شدن صد ماده به قانون حمایت از خانواده خبر داد. همزمان با صحبت‌های این عضو کمیسیون اجتماعی غلامرضا خواجه‌سروی، معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم از طرح ازدواج آسان دانشجویی صحبت کرد. حمیدرضا حاجی‌بابایی، وزیر آموزش و پرورش هم خواستار توجه ویژه به بحث خانواده در کتاب‌های درسی و حتی تالیف کتابی با موضوع خانواده برای دانش‌آموزان شد. چندی پیش نیز شورای عالی انقلاب فرهنگی در راستای ترغیب خانواده‌ها به افزایش جمعیت مصوبه‌یی طولانی را تصویب کرد که در بندهای آن سعی شده بود با اعطای مشوق‌های اقتصادی همچون سکه، وام مسکن، زمین و مرخصی‌های ازدواج و تحصیل مشکل افزایش جمعیت را حل کند. در راستای چنین سیاست‌هایی چندی پیش حجت‌الاسلام قرائتی راهکار ازدواج موقت دانشجویی را برای حل مشکل ازدواج جوانان داده بود. مروری بر این سیاست‌ها، نشان می‌دهد مسوولان هر روز بیشتر از پیش دست به دامان راهکارهای سطحی برای حل مشکل جمعیت و ازدواج می‌شوند. در میان همه سیاست‌های شتابزده چند وقت گذشته مسوولان، در نظر گرفتن شرط تاهل برای استخدام در دانشگاه و آموزش و پرورش بیش از همه بیانگر بعد ضعیف کارشناسی چنین راهکارها و سیاست‌هایی است. تدوین چنین سیاستی برای حل بحران ازدواج و جمعیت در شرایطی است که در حال حاضر یکی از اصلی‌ترین موانع ازدواج در جامعه، مشکلات اقتصادی و بیکاری است.

اما درست در شرایطی که انتظار می‌رود مسوولان راه‌حلی برای حل مشکل اشتغال فارغ‌التحصیلان بیکار دانشگاه که بخش زیادی از جمعیت را به خود اختصاص داده‌اند، تدوین کنند، مصوبه‌یی تحت عنوان «شرط تاهل» برای استخدام تصویب می‌کنند که نه تنها مشکل ازدواج را حل نخواهد کرد، بلکه جمعیت بیشتری را که بعد از سال‌ها تحصیل به امید یافتن شغل هستند، از چرخه اشتغال و ازدواج خارج خواهد کرد. به نظر می‌رسد تدوین‌کنندگان چنین سیاست‌هایی در مجلس و دیگر نهادها در قالب «حمایت از خانواده و تنظیم جمعیت» در حال ضربه زدن هر چه بیشتر به خانواده و کاهش هر چه بیشتر جمعیت هستند. تدوین‌کنندگان چنین سیاست‌هایی در نظر ندارند که پیش‌شرط هر ازدواج و تاهل و تشکیل خانواده‌یی در ابتدا داشتن شغل و درآمد است. بر این اساس تدوین سیاست‌هایی همچون شرط تاهل برای استخدام، نه تنها مشکل جمعیت و ازدواج را حل نخواهد کرد بلکه آمار استرس و بیماری‌های روانی، خروج متخصصان از کشور، رشد مشاغل کاذب و انواع و اقسام دیگر مشکلات اجتماعی را بیشتر خواهد کرد. این در حالی است که در حال حاضر مشکل ازدواج اتفاقا بیش از همه گروه‌های سنی مربوط به فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است که نتوانسته‌اند هنوز شغل مناسب پیدا کنند تا بتوانند به ازدواج و تشکیل خانواده فکر کنند؛ فارغ‌التحصیلان بیکاری که نتیجه سیاست‌های تشویقی افزایش جمعیت و انفجار جمعیتی دهه 60 هستند و بعد از گذشت سه دهه با چنین سیاست‌هایی از برنامه اشتغال نیز حذف می‌شوند. با تدوین سیاست‌های اینچنینی باید منتظر افزایش دیگر مسائل اجتماعی همچون رشد فزاینده آمار طلاق و خروج متخصصان و فارغ‌التحصیلان از کشور بود که روزبه‌روز امید خود برای پیدا کردن شغل و جایگاه مناسب را از دست می‌دهند. این در شرایطی است که طی سال‌های اخیر مهاجرت و خروج از کشور، خود از جمله بزرگ‌ترین عوامل کاهش رشد جمعیت بوده است که مسوولان را این روزها درگیر آن کرده است.

delmorde - یوتوبوری - سوئد
بارها در کامنتهایم اشاره کردم که روضه خوان نمی تواند سیاستی درست و عقلایی در حل مشکلات مردم داشته باشد چون ذهنشان قد نمیدهد اینها این کاره نیستند و افرادی که توسط اینان برای پستهای کلیدی انتخاب میشود از خودشان بهتر فهم و شعور ندارند. همانطور که در مقاله بخوبی به ان اشاره شده بزرگترین مشکل اشتغال و در کنار ان گرانی افسار کسیخته است که این حکومت بدلایلی قادر به حل ان نیست زیرا خودشان از رانت خوارن و وارد کنندگان اشغالهای چینی و دزدان و جامعه کاذب ثروتمندانند و درک درستی از مسائل واقعی ملت ندارند. گوشت را از دهان مردم گرفته جلوی سگهای دورو بریشان می اندازند تا باحمایت انها بیشتر برای مکیدن خون ملت باقی بمانند.
‌سه شنبه 23 آبان 1391 - 13:31
ehsan1987 - تهران - ایران
من که دارم میرم اینجا جای موندن نیست...
‌سه شنبه 23 آبان 1391 - 13:45
Star bandar - تهران - ایران
ای بابا صیغه که هست(((میدونید از نظر آخوند چه ثوابی داره ))))ازدواج دیگه برای چه
‌سه شنبه 23 آبان 1391 - 15:33
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • علی مطهری: دشمن رهبر ما را کشت اما هنوز تنبیه نشده
  • یگان سی‌ویکم تفنگداران دریایی آمریکا راهی خلیج فارس شد
  • حذف خطیب؛ فروپاشی نظام امنیتی و حذف نقطه اتصال دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +295اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +205ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +181اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد