صندوق بین المللی پول از انقباض در اقتصاد ایران خبر داد

ارزیابی جدید صندوق بین المللی پول حاکی است که افت رشد اقتصادی ایران ممکن است مقداری بیشتر از رقمی باشد که اخیرا این نهاد بین المللی از چشم انداز اقتصادی ایران ارائه کرد.
 


صندوق بین المللی پول می گوید که عملکرد اقتصادی در ایران نشانگر «اندکی انقباض» بخاطر تحریم صادرات نفت ایران توسط غرب است که بخشهای دیگر اقتصاد ایران را نیز تحت شعاع قرار داده است.

 
به گزارش روز یکشنبه، ۲۱ آبان خبرگزاری فرانسه، مسعود احمد ، مدیر بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول، طی مصاحبه ای در دوبی گفته است که ارزیابی جدید این نهاد بین المللی نشان دهنده اندکی انقباض (رشد منفی) در اقتصاد ایران در سال جاری میلادی، همراه با افزایش فشار تورمی است. وی رقم مشخصی درباره میزان افت رشد اقتصادی ایران و نرخ تورم ارائه نکرد.
 
آخرین گزارش صندوق بین المللی پول درباره اقتصاد ایران که ماه گذشته منتشر شد، برای سال ۲۰۱۲ رشد منفی  ۰.۹ درصدی و برای سال آینده میلادی رشد اقتصادی مثبت ۰.۸ درصدی را پیش بینی کرده بود.
 
رشد اقتصادی ایران در سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ بنا بر گزارش این نهاد معتبر جهانی به ترتیب ۵.۹ درصد و ۲ درصد بوده است.
 
آقای احمد، عامل افت بیشتر رشد اقتصادی ایران در ارزیابیهای جدید را کاهش حجم فروش نفت خام ایران بخاطر محدودیتهای اعمال شده بر صادرات نفت ایران، همچنین تاثیرات جانبی این موضوع بر دیگر بخشهای اقتصادی ایران عنوان کرده است.
 
بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، صادرات نفت ایران از دو میلیون و ۱۴۰ هزار بشکه در روز طی سال گذشته میلادی به یک میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه سقوط کرده است.
 
آقای احمد می گوید که کاهش درآمدها در بخشهای دیگر اقتصاد ایران، از جمله بخش کشاورزی نیز مشهود است.
 
وی می گوید که اقتصاد ایران متنوع است و سهم صادرات نفت در اقتصاد ایران به بزرگی دیگر صادرکنندگان نفت نیست.
 
خبرگزاری فرانسه می نویسد که سهم بخش کشاورزی در تولید ناخالص داخلی ایران ۱۰ درصد، سهم صنعت به همراه نفت در حدود ۴۰ درصد و سهم خدمات حدودا ۵۰ درصد از اقتصاد ایران است.
 
آقای احمد همچنین گفته است که انتظار نمی رود که ارزش واحد پول ایران با توجه به انقباضی تر شدن اقتصاد این کشور با سرعت کاهش یابد، اما بگفته وی، این پیش بینیها قبل از سقوط چشمگیر ارزش ریال و افزایش بلاتکلیفی های مرتبط با آن انجام شده است و شرایط موجود به احتمال زیاد بر عملکرد اقتصادی ایران طی سال آینده میلادی تاثیر منفی بیشتری خواهد گذاشت.
 
ارزش ریال نسبت دلار در بازار آزاد ایران از ماه اوت، اواخر تابستان، تا بحال ۴۰ درصد کاهش یافته است و به گزارش بانک مرکزی ایران، نرخ تورم در ماه گذشته نسبت به ۱۲ ماه منتهی به مهر ماه ۲۴.۸ درصد بوده است. صندوق بین المللی پول در آخرین گزارش خود ارزیابی کرده بود که نرخ تورم سال جاری در ایران به ۲۵.۲ درصد برسد. این شاخص اقتصادی برای سال گذشته میلادی ۲۱.۵ درصد پیش بینی شده بود.

رأی دهید
mash meti - تهران - تهران
خوب. اینو ما خودمون که تو ایران داره دهنمون سرویس میشه میدونیم . اینو بگو چقد؟چقد دیگه طول میکشه که یا اوضاع درست بشه یا ایران ورشکست بشه؟ای بابا من خودم به شخصه فقط کار میکنم.اگه چیزی گرون شه کمتر میخرم.اگه چیزی نایاب شه نمیخرم. وواقعا به هیچ چی کار ندارم پس درواقع انتظاری هم از کسی ندارم.اینقدتحمل میکنم تا بترکم.سکونه مطلق.بدون امید.چقدبدبختم.
دوشنبه 22 آبان 1391 - 11:01
massoudoslo - اسلو - نروژ
صندوق پول جهانی و سیاست های اون دیگه از کنترل و نظارت و عدالت و هر چی که اسمش رو بزاریم خارج شده و الان و چند دهه هستش که کار این صندوق بده کار کردن ملت ها و پول دار کردن دولت هاست بخصوص دولت های دیکتاتور و سیستم های به درد نخور و دزد پرور و نخاله برور مثل همین جمهوریه شوت علی اسلامی خودمان در ایران .
دوشنبه 22 آبان 1391 - 11:15
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.