پدافند هوایی ارتش، سپاه و بسیج ایران مانور مشترک برگزار میکنند
مقام های نظامی ایران میگویند که پدافند هوایی ارتش، سپاه و بسیج از روز دوشنبه ۲۲ آبان (۱۲ نوامبر) یک مانور مشترک برگزار خواهند کرد.
منطقه عملیاتی این مانور که "مدافعان آسمان ولایت ۴" نام دارد، استانهای خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، یزد و فارس است و ۸ هزار نفر در آن شرکت خواهند داشت.
فرزاد اسماعیلی، فرمانده پدافند هوایی خاتمالانبیا که مرکز اصلی دفاع از قلمرو هوایی ایران است گفته که "هدف مهم این مانور نظامی، تعامل در شبکه یکپارچه پدافند هوایی است."
آقای اسماعیلی به خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) گفته است که ایران از تمام توان خود برای مقابله با تهدیدات استفاده میکند.
به گفته فرمانده پدافند هوایی ایران، این رزمایش به صورت مشترک با نیروهای زمینی، هوایی و دریایی ارتش و نیروهای هوافضا و زمینی سپاه و بسیج با محوریت قرارگاه پدافند هوایی اجرا میشود.
پدافند هوایی به معنی دفاع در برابر هجوم هوایی است و شامل مجموعه اقداماتی میشود که به منظور جلوگیری از بمباران هوایی و شکسته شدن حریم هوایی کشور صورت می گیرد.
این مقام نظامی ایران گفته برگزاری این مانورها "می تواند در ساختار نظامی و میزان تجهیزات و نیروهای نظامی ایران و دیگر کشورها موثر واقع شود."
منابع خبری ایران می گویند که هواپیماهای بمبافکن، شکاری و جنگنده، هواپیماهای ترابری، سوخترسان و هواپیماهای بدون سرنشین، رادارهای دوربرد و تاکتیکی، سامانههای شنود ثابت و پرنده، سامانههای دیدهبانی هوشمند و الکترونیکی در این مانور به کار گرفته خواهد داشت.
فرمانده پدافند هوایی ایران گفته است که قرار است در این مانور، نیروی های ارتش به عنوان "مهاجم" نقش ایفا کنند.
خبرگزاری فارس به نقل از منابع نظامی ایران می گوید که در این مانور هفت روزه پهپادها (پرندههای هدایت پذیر از راه دور) یا هواپیماهای بدون سرنشین ملخدار و شناسایی هم حاضر خواهند بود.
در ماه های اخیر همزمان با برگزاری مانورهای نظامی آمریکا و متحدانش در خلیج فارس و افزایش سطح تنش ها بر سر برنامه اتمی ایران، این کشور هم اعلام کرده که دست به برگزاری مانورهای نظامی متنوعی خواهد زد.
در حدود یک هفته پیش از برگزاری این مانور نظامی هوایی در ایران، یک فروند هواپیمای ناشناس وارد فضای دریای سرزمینی ایران در خلیج فارس شده بود.
ابتدا وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، و یک روز پس از آن وزرات دفاع ایران تایید کردند که این هواپیمای بدون سرنشین که مشغول ماموریت شناسایی در منطقه بوده، توسط هواپیماهای ایران مجبور به فرود شده است.
در ماههای اخیر بحث رویارویی نظامی با ایران از طرف گروههای اسرائیلی تندرو و برخی محافل نومحافظهکار آمریکایی جدیتر از قبل مطرح بوده.
برخی از فعالان سیاسی ایرانی نسبت به بروز درگیری نظامی هشدار میدهند و از مقامات حکومت میخواهند به ترتیبی عمل کنند که این تهدید را از میان ببرند.
ایران می گوید به هیچ کشوری حمله نخواهد کرد، اما در صورت وقوع رویارویی نظامی با تمام قدرت از خود دفاع خواهد کرد.