وزیر دفاع ایران: هواپیمای آمریکایی با اقدام به موقع ما مجبور به فرار شد

گسترده‌ترین استفاده از این هواپیماها توسط ایالات متحده آمریکا و در شمال پاکستان و جنوب افغانستان انجام می‌گیرد. این عملیات انتقادهای زیادی را در داخل و خارج آمریکا برانگیخته است

یک روز بعد از اعلام وزارت دفاع آمریکا در باره حمله جت‌های جنگی ایران به یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی، سرتیپ احمد وحیدی وزیر دفاع ایران این حمله را تایید کرده است.


به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، آقای وحیدی گفته‌ است که "هفته گذشته یک فروند هواپیمای ناشناس به فضای فوقانی دریای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در منطقه خلیج فارس وارد شد که با اقدام به هنگام، هوشمندانه و قاطع نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مجبور به فرار شد."

آقای وحیدی گفته است که "جمهوری اسلامی ایران با استفاده از همه ظرفیت‌های ذی‌ربط از جمله مراجع ذی‌صلاح بین‌المللی موضوع را در دست پیگیری دارد."

این سخنان بعد از آن منتشر شد که پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که هفته گذشته دو جنگنده سوخوی ۲۵ ایرانی به یک هواپیمای بدون سرنشین غیرمسلح آمریکایی که در محدوده هوایی خلیج فارس در پرواز بوده است، حمله کرده‌اند.

پنتاگون تاکید کرده بود که این هواپیما در حدود ١٦ مایل دریایی (نزدیک به ٣٠ کیلومتر) با خط ساحلی ایران فاصله داشته است و هواپیمای بدون سرنشین در آب‌های بین‌المللی و مشغول عملیات شناسایی عادی بوده است.

بنابر گزارش وزارت دفاع آمریکا، به این هواپیما صدمه‌ای نرسیده است.

تا پیش از این مقامات ایران در این زمینه سکوت کرده بودند ولی امروز هم وزیر دفاع و هم سرتیپ مسعود جزایری، معاون ستاد کل نیروهای مسلح ایران در این باره سخن گفته اند.

آقای جزایری هشدار داده که "چنانچه هر گونه پرنده ای بخواهد وارد فضای کشورمان شود نیروهای مسلح ما با آن برخورد خواهند کرد."

به گفته آقای جزایری، "مدافعان جمهوری اسلامی ایران هرگونه تجاوز هوایی، زمینی و دریایی را با قاطعیت پاسخ می‌دهند."

جدال پرندگان هدایت‌پذیرایران پیش از این، و در آذر ماه سال گذشته یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی را وادار به فرود کرده و در اختیار گرفته بود. در ادبیات نظامی ایران به این گونه هواپیماها "پهپاد" (پرنده هدایت‌پذیر از راه دور) اطلاق می‌شود.

ماه گذشته نیز اسرائیل اعلام کرد که یک هواپیمای بدون سرنشین را سرنگون کرده است. پس از آن حزب‌الله لبنان گفت طراحی این هواپیما و ساخت قطعات آن در ایران انجام شده و مونتاژش در لبنان صورت گرفته است.

گسترده‌ترین استفاده از این هواپیماها توسط ایالات متحده آمریکا و در شمال پاکستان و جنوب افغانستان انجام می‌گیرد. این عملیات انتقادهای زیادی را در داخل و خارج آمریکا برانگیخته است.

مقامات جمهوری اسلامی می‌گویند ایران به هیچ کشوری حمله نخواهد کرد، اما در صورت وقوع رویارویی نظامی با تمام قدرت از خود دفاع خواهد کرد.

در ماه‌های اخیر بحث رویارویی نظامی با ایران از طرف گروه‌های اسرائیلی تندرو و برخی محافل نومحافظه‌کار آمریکایی جدی‌تر از قبل مطرح می‌شود.

برخی از فعالان سیاسی ایرانی نسبت به بروز درگیری نظامی هشدار می‌دهند و از مقامات حکومت می‌خواهند به ترتیبی عمل کنند که این تهدید را از میان ببرند.

رأی دهید
Omidvaran - نورکل - امریکا
بهتره طرفین بادقت و حداکثر احتیاط عمل کنند - اونجا مثل بشکه باروته که با یک جرقه میتونه منفجر بشه - خلاصه اینکه ما یک جنگ دیگه نمی خواهیم
شنبه 20 آبان 1391 - 00:00
hasa_bayo - بیرمنگام - انگلستان
از این خوشم میاید این اخوندا به کسی رو نمیدند ایول ایران.
شنبه 20 آبان 1391 - 11:49
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.