پایان اعتصاب غذای پناه‌جویان معترض در برلین

حدود سی پناه‌جو از کشورهای مختلف پس از موافقت مسئولان با بخشی از خواسته‌هایشان به اعتصاب غدای خود در مرکز برلین پایان دادند. این اعتصاب در اعتراض به سیاست‌های پناهندگی آلمان از ۲۴ اکتبر آغاز شده بود.
 


شماری از متقاصیان پناهندگی ساکن کمپ ورتسبورگ ایالت جنوبی بایرن  ابتدای اکتبر برای اعتراض به وضعیت اقامت و محدودیت‌هایی که قوانین آلمان برای پناه‌جویان قائل شده پیاده و بعضا با قطار یا اتوبوس به سوی پایتخت حرکت کردند.

 
معترضان ابتدا در میدان "اورانین" در منطقه‌ی کرویتسبرگ برلین چادر زدند و شماری از آن‌ها از ۲۴ اکتبر مقابل دروازه‌ی تاریخی براندنبورگ دست به اعتصاب غذا زدند.
 
دروازه‌ی براندنبورگ قطب گردشگری پایتخت آلمان محسوب می‌شود و در نزدیکی پارلمان این کشور قرار دارد. سفارت‌خانه‌ی بسیاری از کشورهای قدرتمند جهان نیز در این منطقه‌ی مرکزی برلین جا گرفته‌اند.
 
نماینده ویژه دولت در جمع معترضان
 
پناهجویان معترض که بیش‌تر از کشورهای افغانستان، ایران، غنا و کشورهای منطقه بالکان هستند، در ابتدای اعتصاب خود اعلام کردند تا زمانی که مسئولان دولت برای گفت‌وگو در مورد مشکلات آن‌ها، از جمله موضوع اقامت اجباری در محدوده‌ی تعیین شده، اسکان در اقامتگاه‌‌های جمعی و بازگشت اجاری به کشور مبداء حاضر نشوند به تحصن و اعتصاب غذا ادامه خواهند داد.
 
سرانجام با پادرمیانی کریستیان هانکه، شهردار منطقه مرکزی برلین، معترضان به یکی از خواسته‌های اصلی خود دست یافتند و موفق شدند در دیداری ۴ ساعته مشکلات خود را با ماریا بومر، نماینده ویژه‌ی دولت آلمان در امور مهاجران در میان بگذارند.
 
عصر پنج‌شنبه، اول نوامبر، دیلک کولات، سناتور ایالت برلین در امور کار، زنان و مهاجران نیز همراه با معاون رئیس صلیب سرخ آلمان، دوناتا شنک در جمع اعتصاب کنندگان حاضر شدند و در مورد مشکلات و خواسته‌هایشان با آنان گفت‌وگو کردند.
 
گلایه از کمبودهای اقامت‌گاه‌های جمعی
 
کریستیان هانکه با توجه به وضعیت نامساعد آب و هوا تعدادی اتوبوس در اختیار پناهجویان گذاشته بود تا مجبور نباشند در سرمای پاییزی شب را در چادر به صبح برسانند. روزنامه "فرانکفورتر آلگمینه" در گزارشی که روز جمعه، دوم نوامبر منتشر شد نوشت، در گفت‌وگوی طولانی پناه‌جویان با نماینده ویژه دولت المان در امور مهاجران، بیش‌تر گلایه‌ها به وضعیت نامساعد و کمبود امکانات رفاهی در کمپ‌های پناهندگی مربوط می‌شد.
 


راه پیمائی طولانی پناهجویان از وورسبورگ به برلین.

 

لغو ممنوعیت کار برای متقاضیان پناهندگی، امکان ادامه تحصیل و شرکت در دوره‌های تخصصی و امکانات فراگیری زبان آلمانی از دیگر خواسته‌های معترضان گزارش شده است. خاتمه دادن به بازپس فرستادن کسانی که درخواست پناهندگی‌شان رد می‌شود، یکی دیگر از درخواست‌های پناه‌جویان بود که خانم ماریا بومر با آن به شدت مخالفت کرد.
 
در میان پناهجویان خارجی، براساس یک بخشنامه دولتی، پناهجویان ایرانی حتی در صورت رد شدن درخواست پناهندگی به ایران بازگردانده نمی‌شوند. اما اگر از یک کشور سوم امضاکننده کنوانسیون ژنو عبور کرده باشند، ممکن است به آن کشور بازگردانده شوند.
 
وعده‌ی رسیدگی به خواسته‌های پناه‌جویان
 
ماریا بومر ضمن مخالفت با برخی از درخواست‌های پناه‌جویان، شماری از مسائل مطرح شده از جانب آنان را قابل پی‌گیری و تغییر عنوان کرد. به گزارش "فرانکفورتر آلگماینه" او در گفت‌وگو با معترضان در مورد قوانین مربوط به محدوده‌ی تعیین شده برای اقامت افراد گفت، باید دید که چنین قوانینی تا چه حد با روح زمانه سازگار است.
 
نماینده ویژه دولت آلمان در امور مهاجران توضیح داد که در عمل برای تردد پناه‌جویان محدودیت زیادی وجود ندارد. او همچنین به بحث‌هایی اشاره کرد که از سوی مشاوران دولت در مورد لغو این قانون و اعطای اجازه‌ی کار به متقاضیان پناهندگی پس از شش ماه اقامت در آلمان مطرح شده است.
 
وزیر کشور آلمان، هانس پتر فریدریش ۱۳ اکتبر با اشاره به افزایش شمار متقاضیان پناهندگی در ماه گذشته گفته بود باید هرچه سریع‌تر تدبیرهایی اتخاذ کرد تا جلوی "سوء‌استفاده" از حق پناهندگی  گرفته شود. او خواهان راه‌کارهایی شده که بازگرداندن کسانی که درخواستشان رد می‌شود را تسهیل کند.
 
مخالفت با افزایش کمک‌های نقدی
 
یک هفته پس از اظهارات وزیر کشور آلمان تظاهرات بزرگی در برلین برگزار شد که در آن حدود سه هزار آلمانی و خارجی‌تبار در حمایت از حقوق پناه‌جویان و مخالفت با سیاست‌های دولت آلمان به خیابان آمدند.
 
شامگاه پنج‌شنبه، پس از حضور مقام‌های محلی و نماینده دولت در جمع معترضان، پناه‌جویان اعلام کردند اعتصاب غذای خود را خاتمه می‌دهند اما تا پنجم نوامبر در نزدیکی دروازه براندنبورگ خواهند ماند.
 
ماریا بومر وعده داده خواسته‌ها و مشکلات مطرح شده از سوی پناه‌جویان را، به ویژه در مورد کاستی‌های اقامتگاه‌های دسته‌جمعی بررسی کند.
 
یکی دیگر از درخواست‌های معترضان کاستن از کمک‌های جنسی و افزایش کمک‌های نقدی به متقاضیان پناهندگی است. وزیر کشور آلمان پیش‌تر در مخالفت با این درخواست گفته است که افزایش کمک‌های نقدی، آلمان را برای کسانی که به دلایل اقتصادی به این کشور وارد می‌شود "جذاب‌تر" می‌کند.

رأی دهید
masoud1900 - استکهلم - سوئد
گند آلمانو در آوردن این پناهنده‌ها،وقتی‌ توی ترن استیشن برلین یا هامبورگ میری دلت می‌خواد به حال این آلمانی‌‌ها که مظلومانه این وهشیهارو نگاه می‌کنن گریه کنی‌
شنبه 13 آبان 1391 - 11:35
hasa_bayo - بیرمنگام - انگلستان
مگه یه لقمه نون تو مملکت خودتون پیدا نمیشه که اینقدر خودتونو واسه یه پناهندگی کوچیک میکنید.
شنبه 13 آبان 1391 - 11:51
همایون خدای صبر - اسلو - نروژ
hasa_bayo - بیرمنگام - انگلستان. نه اینکه خودت بچه ی ناف لندنی!!!!!!! تو که لالائی بلدی چرا خوابت نمیبره ؟ اگه به یه لقمه نون بود خودت چرا برای یه لقمه نون خودتو کوچیک کردی و اومدی لندن پناهنده شدی؟ یا لابد میخوای بگی من اصلاً اینجا بدنیا اومدم و فارسی هم اصلاً بلد نیستم. برو باباجون برو و هیچ کسی رو به خاطر گرفتاریهاش مسخره نکن و منع نکن . هر کسی حتماً شرایطی داشته که اومده از وطنش بیرون . همه مثله تو نیستن که برای یه لقمه نون بیان بیرون
شنبه 13 آبان 1391 - 14:53
mehrgan_irani - بیرمینگهام - انگلستان
. hasa_bayo - بیرمنگام - انگلستان. خدا رو شکر ما هر چی ایرانی توی این بیرمینگهام دیدیم همه پناهنده بودن که حالا شما ادای متولدین انگلیس رو در میاری !! خودت چند وقت اینجا واسه یه لقمه نون رفتی خودتو کوچیک کردی ؟؟ جز اونایی بودی که امسال واسه خاطر المپیک فله ای اقامت گرفتن ؟؟؟ خوبه آدم بعضی وقتها یه نگاهی توی آینه بندازه بعد بیاد افاضه فضل بکنه !!!
شنبه 13 آبان 1391 - 20:49
پیام آقا - خارلمن - سویان
هموطنان ما رو ببین. انگاری تو ایران همه چیز گل و گلابه و فقط مردم لنگ یه لقمه نون بودند که اومدن هوای اروپا و راسیستهای اونجا رو تحمل کنند! ترو خدا کمک نمی کنید لااقل در اینگونه موارد بلند بلند فکر نکنید! شکنجه هائی که اینها به اسم دموکراسی به پناهنده ها می دن رو حتما ندیدین و با بورسیه خاصّ نور چشمی ها به دانشگاه اومدین تا باز برگردین ایران سر کسب و کاسبی آغاتون! یا از طریق سفارت و.. واقعا که...
دوشنبه 15 آبان 1391 - 04:41
hasa_bayo - بیرمنگام - انگلستان
اره دوست عزیز همایون من شش سالم بوده اینجا اومدم. مهرگان جان عزیز من بیر منگام نیستم کانتری سایت هستم. بیرمنگام واسه شما پناهنده هاست لول.
دوشنبه 15 آبان 1391 - 14:43
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.