دستمزد ماهانه کارگران مخارج ۱۵ روز را تأمین می‌کند

کارگران بازیافت زباله

در شرایطی که هزاران کارگر معترض با نامه‌نگاری به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستار افزایش حقوق شده‌اند، یک فعال کارگری گفته است که به خاطر افزایش قیمت کالاهای اساسی، دستمزد هر کارگر برای تأمین مخارج ۱۵ روز از ماه کفایت می‌کند.

حسین رسولی، دبیر اجرایی خانه کارگر مشهد، به ایلنا گفته است که با توجه به افزایش قیمت بسیاری از اقلام پرمصرف خانوار مانند شیر، مرغ، گوشت، برنج و هزینه‌های رهن و اجاره مسکن، حمل و نقل و پوشاک، درمان و تحصیلات، افزایش دستمزدهای سالیانه حداکثر توان تامین نیمی از هزینه‌های کارگران در طول ماه را دارد.
 


حداقل دستمزد کارگران در سال جاری ۳۸۹ هزار تومان تعیین شد و قرار شد ۳۵ هزار تومان هم به صورت بن در اختیار کارگران قرار داده شود.

 
حقوق کارگران در سال ۹۱ با نرخ تورم و دلار ۱۹۰۰ تومانی در اسفند ماه سال ۹۰ تعیین شده بود. نرخ تورم در سال ۹۰ بنا به اعلام بانک مرکزی ۲۱.۵ درصد بود.
 
این در شرایطی است که خردادماه سال جاری بانک مرکزی ایران گزارش داد که نرخ تورم اردیبهشت ماه به  ۲۲.۲ درصد رسیده و رشد این نرخ از ابتدای سال با «شتاب» در حال افزایش است.
 
قانون کار جمهوری اسلامی، اعضای شورای عالی کار را موظف کرده است که برای تعیین حداقل دستمزد کارگران، درصد تورمی را که بانک مرکزی اعلام می‌کند، در نظر بگیرند.
 
در چند سال گذشته کارگران به حداقل دستمزد تعیین شده خود اعتراض کرده‌اند که این اعتراض‌ها پس از تحقق نیافتن وعده‌های محمود احمدی‌نژاد که گفته بود پول نفت را به سر سفرها خواهد آورد، تشدید شده و برخی از فعالان کارگری نیز بازداشت و زندانی شده‌اند.
 
دبیر اجرایی خانه کارگر مشهد در شرایطی از حقوق ماهانه کارگران انتقاد کرده که در شش ماه نخست سال جاری بیش از ۱۰ هزار کارگر معترض از چند استان ایران دو بار به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نامه نوشته و ضمن هشدار درباره افزایش شدید هزینه‌های زندگی، خواستار افزایش فوری حداقل دستمزد‌ها در شش‌‌ماه باقی‌مانده سال شدند.
 
به گفته کارگران معترض وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شش ماه گذشته «زحمت پاسخ‌گویی» به نامه‌های اعتراض کارگران را به خود نداده است.
 
براساس اصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران «پی‌ریزی اقتصادی صحیح و عادلانه جهت ایجاد رفاه و رفع فقر و تأمین حقوق همه‌جانبه افراد از زن و مرد» ازجمله وظایف دولت است.

kobalt - تهران - ایران
15روزشم با نفتی که مموت آورده سر سفره سر میکنیم.
جمعه 21 مهر 1391 - 17:17
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • «این تصویر فقط انگشترِ علی لاریجانی نیست» / «موشک‌های ایرانی کیروش را فراری دادند!»
  • علی مطهری: دشمن رهبر ما را کشت اما هنوز تنبیه نشده
  • یگان سی‌ویکم تفنگداران دریایی آمریکا راهی خلیج فارس شد
  • حذف خطیب؛ فروپاشی نظام امنیتی و حذف نقطه اتصال دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +296اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +205ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +181اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد