صالحی: ایران حاضر است غنی سازی را محدود کند، به شرطی که غرب سوخت مورد نیاز نیروگاههای هسته ای ما را تامین کنند

اشپیگل نوشت: علی اکبر صالحی وزیر خارجه ایران ، پیشنهادی در مورد ماجرای هسته ای داده که پیشتر ، این پیشنهاد از سوی غرب به ایران ارائه شده ، اما با مخالفت این کشور مواجه شده است.

به گزارش  انتخاب ؛ وزیر خارجه در مصاحبه با نشریه اشپیگل چاپ آلمان اعلام آمادگی کرد که اگر حق ایران برای غنی سازی اورانیوم به رسمیت شناخته شود، ما حاضر به سازش خواهیم بود.

صالحی در این مصاحبه تشریح می کند که ایران حاضر است غنی سازی اورانیوم را، در یک سطح مفروض داوطلبانه محدود کند.

وزیر خارجه، این کار را مشروط به این نکته می کند که درعوض باید تضمین داده شود که اورانیوم غنی شده مورد نیاز ایران از خارج به این کشور تحویل داده شود.

خبرگزاری فرانسه مدعی است که چنین مبادله ای در مذاکرات قبلی توسط کشورهای غربی پیشنهاد شده بود ولی مورد موافقت ایران قرار نگرفت.

خبرنگار اشپیگل در ادامه با اشاره به گزارش اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی درمورد برنامه هسته ای ایران، مدعی شد که براساس این گزارش، شواهد جدیدی از نظامی بودن برنامه هسته ای تهران مطرح شده است.

صالحی در پاسخ گفت: ما بر غنی سازی اورانیوم برای اهداف صلح آمیز اصرار داریم و هیچ سند و مدرک معتبری نیز وجود ندارد که تحقیقات و فعالیت های هسته ای ایران اهداف نظامی داشته باشد.

بنا به گزارش این نشریه، وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به پرسش خبرنگار اشپیگل در باره پایگاه نظامی پارچین گفت: در رابطه با این مساله، به دو موضوع باید توجه کرد. ابتدا اینکه ما در چارچوب قرارداد ان پی تی تعهداتی داریم که این تعهدات را اجرا کرده و به آن پایبندیم. موضوع دوم و مهمتر اینکه درخواست بازرسی از تاسیسات پارچین،خواسته ای فراتر از این تعهدات است که موظف به اجرای آن نیستیم.

صالحی در پاسخ به ادعای خبرنگار اشپیگل که بازرسان آژانس حدس می زنند در پارچین فعالیت نظامی اتمی انجام شده و آثار آزمایش ها نیز کاملا از بین رفته است،‌ گفت: این ادعا مسخره است. تحقیقات هسته ای آثار و نشانه هایی از خود بر جای می گذارد که هیچگاه به صورت کامل محو نخواهد شد.

وزیر امور خارجه ایران افزود: نمی خواهم این موضوع را منتفی بدانم که در نهایت راهی پیدا خواهیم کرد تا داوطلبانه اجازه بازرسی از پارچین را بدهیم ،همانگونه که قبلا نیز این کار را کرده ایم.

از وزیر امور خارجه ایران درباره تصمیم به افزایش تحریم ها پرسیده شد که صالحی گفت: این تصمیم اهمیتی برای ما ندارد. درست است که تحریم ها موجب ناملایماتی شده و مشکلاتی برای مردم ایجاد کرده است، اما بیش از 30 سال است که در تحریم ها زندگی می کنیم و تحریم های غرب در نهایت به نفع ما تمام شده و ملت ما را مستقل و قوی کرده است.

وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد: جامعه ایران به این عادت دارد که با مشکلات زندگی کند و باید بدانید شاید بهتر از آنهایی که در اسپانیا و یونان زندگی می کنند از پس مشکلات خود برخواهد آمد.

خبرنگار اشپیگل در ادامه گفت وگو به تهدیدهای رژیم صهیونیستی علیه ایران اشاره کرد و ارزیابی صالحی را از اقدام نخست وزیر این رژیم در به نمایش گذاشتن نقاشی بمب در مجمع عمومی سازمان ملل، جویا شد که وزیر امور خارجه ایران این اقدام نتانیاهو را بچه گانه و عجیب توصیف کرد.

صالحی گفت: اگر اسراییلی ها واقعا تصمیم داشتند به ما حمله کنند و توان این کار را نیز داشتند، خیلی وقت پیش دست به این اقدام می زدند، به طوری که سال 1981 بدون هشدار قبلی به رآکتور هسته ای عراق حمله کردند. آنان سال ها است ما را تهدید می کنند، اما آگاهند که اگر مرتکب این اشتباه شوند، چه اتفاقی برایشان خواهد افتاد. ما خواهان جنگ نیستیم، اما محکم از خود دفاع خواهیم کرد و کسانی که به فکر تهاجم به ایران باشند، هزینه بسیار سنگینی برای اقدام خود پرداخت خواهند کرد.

خبرنگاران اشپیگل در ادامه با اشاره به تحولات سوریه و درگیری های مرزی اخیر بین این کشور و ترکیه، پرسیدند که ˈاین وضعیت تا چه حد برای منطقه خطرناک استˈ؟ که صالحی گفت: باید از وقوع یک فاجعه جلوگیری کنیم و از طرفین می خواهم، صبور باشند و خویشتنداری نشان دهند. در سوریه هزاران نفر مجهز به مدرن ترین سلاح های خارجی علیه دولت مبارزه می کنند و اگر ترکیه در هفته ها یا ماههای آینده دست به حمله گسترده ای بزند، وضعیت پیش آمده، ایده آل این افراد خواهد بود.

وزیر خارجه ایران ادامه داد: مخالفان می خواهند، ابتکارهای عمل بین المللی برای دستیابی به صلح در سوریه را ناممکن کنند و درواقع درپی تشدید اوضاع هستند.

خبرنگار اشپیگل پرسید: آیا منظور شما از مخالفان مسلح، تروریست های شبکه القاعده در سوریه است؟ و صالحی گفت: نمی خواهم خشونت طلبان سوریه را به یک سازمان یا کشور خاص ارتباط دهم، اما آنچه مشخص است اینکه شبه نظامیان مسلح که به این کشور رخنه کرده اند می خواهند این مناقشه را بین المللی کرده و درپی شعله ور کردن منطقه هستند.

خبرنگار آلمانی با بیان اینکه ابتدا از خاک سوریه به ترکیه حمله شد که این کشور پاسخ حملات را داد، گفت ˈچرا حملات تلافی جویانه را محکوم می کنید؟

صالحی پاسخ داد: هر کشوری که مورد حمله قرار گیرد حق دفاع دارد، اما وقتی سوری ها در ماه ژوئن یک جنگنده ترکیه ای را سرنگون کردند، آنکارا از یک حمله متقابل صرفنظر کرد که همان موقع از این اقدام قدردانی و تمجید کردیم اما چرا این بار، ترک ها دست به تلافی جویی زده و خویشتنداری نکردند.

خبرنگار گفت اما ناتو (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی) کنار ترکیه قرار داد و حمله سوریه را محکوم کرده است که صالحی گفت: نمی خواهم به پیمان نظامی غرب توصیه هایی ارائه کنم، اما ناتو نباید مرتکب اشتباه شود و وضعیت را وخیم تر کند و با ورود به سوریه، بار دیگر اشتباه خود در لیبی و دخالت غیرمجاز در امور داخلی یک کشور مستقل را تکرار کند.

خبرنگار آلمانی در این رابطه مدعی شد که غرب و ناتو با اقدام نظامی خود، شهر بنغازی در لیبی را از یک قتل عام نجات داد و کمک کرد مردم این کشور از شر یک دیکتاتور رهایی یابند.

صالحی گفت:ما باید مطابق قوانین و حقوق بین المللی حرکت کنیم، سوریه درگیر یک بحران است و در چهار یا پنج استان از مجموع 14 استان مشکلاتی ایجاد شده، اما دولت بشار اسد وضعیت این کشور را به طور عمده تحت کنترل دارد و شرایط سوریه با لیبی متفاوت است.

خبرنگار اشپیگل ادعای 30 هزار کشته در سوریه و مسئولیت دولت این کشور را مطرح کرد که صالحی گفت: اتفاقی که در سوریه می افتد، غمبار است و مسئولیت این وضعیت تنها بر عهده نیروهای دولت اسد نیست.

صالحی همچنین در ادامه با بیان اینکه بشار اسد هیچ خطری برای منطقه یا صلح جهانی ندارد، گفت: اینگونه نیست که ما هیج انتقادی به عملکرد دمشق نداشته باشیم و معتقدیم دولت سوریه نیز اشتباهاتی را مرتکب شده است.

اشپیگل به نقل از صالحی ادامه داده است: در ابتدا، خواسته مخالفان دولت سوریه فقط برقراری دموکراسی بیشتر و انجام تغییرات و اصلاحات بود اما در ادامه، مخالفت ها بیشتر و بیشتر از سوی خارجی ها هدایت و سبب ساز ایجاد بحران در این کشور شد.

خبرنگار پرسید: آیا کاربرد واژه خارجی ها، اشاره به آمریکا و اسراییل است یا قطر و عربستان که در مسلح کردن مخالفان نقش ایفا کرده وخواهان ایجاد یک نیروی نظامی عربی برای دخالت در سوریه هستند؟

صالحی پاسخ داد: مساله مهم این است که برخی در خارج در پی تغییر رژیم سوریه هستند. تجربیات در عراق نشان داده که بعضی از قدرت ها برای رسیدن به خواسته خود از هر ابزار و وسیله ای برای مداخله و دستکاری استفاده خواهند کرد. آمریکایی ها برای اینکه به جنگ خود در عراق مشروعیت دهند، صدام را متهم به تولید سلاح های کشتار جمعی کردند که چنین اتفاق مشابهی نباید درمورد اسد تکرار شود.

خبرنگار اشپیکل همچنین به دیدار صالحی با بشار اسد در هفته های گذشته اشاره کرده و از محتوای آن پرسید.

صالحی گفت: پس از نشست گروه سوریه در قاهره، این دیدار انجام شد و به رییس جمهوری سوریه گفتم که ایران، مصر، ترکیه و عربستان چه انتظاری از دمشق دارند و افزودم خواسته چهار کشور، انجام اصلاحات، دادن امتیازات و تغییر صادقانه ساختار سیاسی در این کشور است که بشار اسد نیز بر آنها تاکید و به این نکته اشاره کرد که این تغییرات را آغاز کرده و درپی این است که با یک گروه مخالف سازنده و همچنین سازمان ملل در این راه همکاری کند.

صالحی در پاسخ به پرسش خبرنگار اشپیگل که ˈآیا حرفهای اسد را پذیرفتید؟ˈ گفت: در دمشق با رییس جمهوری سوریه دیدار کردم که نسبت به وخامت اوضاع کشور بسیار آگاه بود و کسی نبود که بخواهد واقعیت را انکار کند و همزمان نیز اعتماد به نفس زیادی برای نبرد با مخالفان داشت.

وزیر امور خارجه ایران افزود که رییس جمهور سوریه این باور را دارد که پیروز این مناقشه خواهد بود و می تواند به موضوع پایان دهد، اسد بسیار واقع بین است و این باور را دارد که صلح واقعی نیاز به زمان کافی دارد و سوریه مانندعراق از وجود گروههای تروریستی رنج می برد .

به گفته وزیر امور خارجه ایران، اسد در عین حال دید گسترده ای نسبت به ارائه یک راه حل داخلی برای پایان دادن به بحران در سوریه دارد، اما فشار بیرونی برای کناره گیری را به هیچ عنوان نمی پذیرد.

خبرنگار آلمانی در ادامه، ادعاهای سرویس های اطلاعاتی غرب مبنی بر حمایت نظامی ایران از سوریه را تکرار کرد که صالحی آن را کاملا بی اساس خواند و گفت: ارتش سوریه با 500 هزار سرباز و نظامی آماده، دیگر نیازی به کمک های بیرونی ندارد.

صالحی همچنین با تشریح همکاری های دمشق و تهران در زمینه های مختلف، افزود که فروش سلاح نیز پیش از آغاز وضعیت کنونی در قالب همکاری های دو کشور انجام گرفته و در همین رابطه و براساس یک روال طبیعی مشاوران نظامی هم اعزام شده اند که هر دولتی چنین کارشناسانی را به کشورهای دوست خود اعزام می کند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ادامه داد: ایران با وجود تحریم های بین المللی، موفق شد صنایع تسلیحاتی خود را تقویت و با اتکا به دانش بومی در این زمینه تلاش کند و تولیدات خود را نیز به مشتریان عرضه نماید که این اقدام یک معامله تسلیحاتی کاملا قانونی است.

خبرنگار اشپیگل درباره خط قرمز حمایت از اسد و ادعای غربی ها مبنی بر احتمال استفاده دمشق ازسلاح های شیمیایی، پرسید که صالحی گفت: هر دولتی که از سلاح های کشتار جمعی علیه ملت خود استفاده کند، مشروعیت خود را از دست داده است و این موضوع شامل همه دولت ها می شود.

 

رأی دهید
MartinT - هایدلبرگ - آلمان
دیگه خیلی‌ بهتون فشار اومده هااااااا،ای جانی‌های ادمخور،برای موندن همچیشونو حاضرن بدن حتا .....
دوشنبه 17 مهر 1391 - 11:30
YOURMIND - لندن - انگلستان
تأمین و تضمین
دوشنبه 17 مهر 1391 - 11:51
jahanara - لاهتی - فنلاند
این رژیم باز مثل زنان بدکاره رفتار کرد
دوشنبه 17 مهر 1391 - 11:56
bita tehrani - ونکوور - کانادا
پیشنهادی که زمان خاتمی از طرف حکومت رد شد و خاتمی به خاطر آن خائن نامیده شد،دوباره با حقارت هر چه تمام تر از طرف حکومت داده میشود! بابا با تدبیر،بابا کار درست!
دوشنبه 17 مهر 1391 - 12:00
همسایه دکتر شریعتی - ایران - ایران
خاک بر سرتون که بعد از سالها عذاب برای ملت برگشتین سر خونه اول
دوشنبه 17 مهر 1391 - 12:04
Bond_James Bond - روتردام - هلند
دیدید بالاخره حاضر شدند جام زهر را تا حلقومشون فرو بدهند!! بزودی به التماس هم خواهند افتاد آن روز نزدیک است.
دوشنبه 17 مهر 1391 - 12:06
bardia.kaviani - زوریخ - سوییس
شما اونقدر کثافت هستید که برای بقای خودتون همه کار می‌کنید
دوشنبه 17 مهر 1391 - 12:11
درفش کاویانی - کرج - ایران
درود . انرژی هسته ای حق مسلم ماست ... ببین رهبر مسلمانان جهان اجازه می دن یا نه .. من که فکر نمی کنم این غربی ها کوتاه بیان .. تحریم ها که اثری نداشت . ما برای نفتمون مشتری داشتیم ... بانک مرکزی ذخیره ارزی داشت ... همه چیز برای ظهور آقا هم که مهیا بود .. خوب فکر کنم داریم به جام زهر نزدیک می شیم .. به سلامتی نایب بر حق
دوشنبه 17 مهر 1391 - 12:36
shablizim - لندن - انگلیس
ای خاک عالم بر سرت و آن رهبر ادعای بصیرتت خوب همین حرف را که غربیها از اول مناقشه هسته ای گفتند در زمان خاتمی چرا نپذیرفتید فقط میخواستید ایران عزیز را در این مخمصه و گرفتاری قرار دهید و بعداز سالها کوبیدن بر طبل توخالی حق مسلم و قمار هسته ای ایچنین به غلط کردیم بیفتید شما و رهبرتان ندانستید وارد کارزار هسته ای شدن همان و بدبخت شدن خودتان همان بدبختی و فلاکت مردم که برایتان مهم نیست میخواستید هسته ای شوید و از هول زیاد هسته را بلعیدید حالا بعد از گذشت چند سال فهمیده اید این هسته هضم شدنی نیست و حتی نمیتوانید دفعش کنید چون نگرانید با عوارض پارگی دفع هسته چه کنید ناچار دستور رهبری به قی کردن هسته مترتب گشته به همین دلیل است میبینیم گماشتگان نظام مثل صالحی و جلیلی هر آنچه سالها پیش غرب به ایران در صورت توقف غنی سازی وعده داده بود حالا التماس میکنند وای بر شما مزدوران عاقبت تلخی در انتظارتان است
دوشنبه 17 مهر 1391 - 13:58
jahanara - لاهتی - فنلاند
اگه ملّت ایران به . بیفته غیرت نداره فقط تحمل میکنند ملّت ترسو ۷۰ میلیون نفرن جرات ندران در مقابل این همه فشار این رژیم بوگندو کاری بکنند رژیم آشکارا میلیاردی داره میدزده این همه بلا سر ملّت آورده جیک جیک نمیکنند انتظار دارن این ۲ میلیون ایرانی‌ که خارج از کشور هستند براشون کاری کنند بدبختا این شما هستید که دارید هر ثانیه میمیرید تمام بدبختیا بّر سر شما هست ۱ ذره غیرت هم بد نیست که شکر خدا ندارید ...... خلایق آگر چه لایق.
دوشنبه 17 مهر 1391 - 13:29
مهرتابان - تهران - ایران
یاد صدام میفتم روزهای آخر همه سلاحهاش رو تحویل داده بود و حتی میگفت بیاین کاخ ریاست جمهوری من رو بگردین ولی دیگه جامعه جهانی قبول نمیکرد.ولی ایکاش طوری از شر این فاشیستهای جانی رها بشیم که خودمون بتونیم سرنوشت کشورمون رو رقم بزنیم نه کشورهایی که اول فکر منافع خودشون هستن.
دوشنبه 17 مهر 1391 - 14:11
بت شکن - مونترال - کانادا
هنوز هم تقیه می‌کنید و هنوز هم دروغ میگویید، شما اگر واقعاً دل‌ به این کار داشتید همان ۲ سال پیش که وضع اقتصاد مملکت و مردم به این روز نیفتاده بود و هنوز اقشاری از لایه‌های پایین جامعه پشت سر شما بودند باید قبول میکردید، ولی‌ آنقدر کشش دادید که متاسفانه از یک طرف امروز غرب حتی به کاهش غنی سازی راضی‌ نیست و خواستار بسته شدن کامل مرکز هسته‌ای هستند و از طرف دیگر که جای خوش حالی‌ است حمایت آن لایه‌های پایین جامعه را نیز از دست دادید!!
دوشنبه 17 مهر 1391 - 14:04
sia2012 - تهران - ایران
مهرتابان - تهران - ایران. موافقم
دوشنبه 17 مهر 1391 - 16:12
sia2012 - تهران - ایران
مهرتابان - تهران - ایران. موافقم
دوشنبه 17 مهر 1391 - 16:13
iirani - تهران - ایران
اینهمه مردم رو بدبخت کردن آخرش هم باید جام زهر رو حسابی بلیسن
دوشنبه 17 مهر 1391 - 18:43
borzoopersia - بیرمنگهام - انگلستان
دوستان ناراحت نباشید اینها واسه فاطی تنبون نمیشه. این جنایتکاران رفتنی هستند به همین زودی. سرنوشت صدام و قذافی را فراموش نکنید.درست کپی همان در ایران تکرار خواهد شد و سر اسن آخوندها و آخوندزاده ها بالای تیر چراغ برق خواهد رفت. دوستان و مبارزان میهن پرستی که در ایران هستند با دوربین دیجیتال و لنز قوی (از راه دور) یا اگر ممکن است از راه نزدیک از تمامی این بچه آخوندها و اقوام و درو و بری هایشان عکس بگیرند. چون فرزندان اینها تقریبا ناشناس هستند و باید کاملا شناسائی شوند.
دوشنبه 17 مهر 1391 - 19:40
a.ahooraei - دوسلدورف - آلمان
اینها برای نگهداشتن قدرت و سرمایه های ملی کشور و تنعم و لذت و خوشگذرانی دنیوی حاظرند زن و دخترشون را هم هدیه بدهند اما بر سر قدرت بمانند. میگید نه، نش…. ی شبگار درازه.
دوشنبه 17 مهر 1391 - 21:07
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.