ایران: پیشنهاد هسته‌ای جدیدی ارائه نکرده‌ایم

سعید جلیلی: پیشنهاد جدیدی خارج از چارچوب مذاکرات با ۱+۵ مطرح نشده است

سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران گزارش‌هایی را که درباره ارائه پیشنهادی جدید از سوی ایران برای حل‌وفصل اختلاف‌نظرها در مذاکرات هسته‌ای منتشر شده‌اند، تکذیب کرده است.

به گزارش رسانه‌های ایران، سعید جلیلی آنچه را "ادعای مطرح شده از سوی غرب مبنی بر ارائه پیشنهادی از سوی ایران موسوم به طرح ۹ گام" خواند، تکذیب کرده است.

علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران هم به روزنامه همشهری گفته است که "ایران پیشنهاد و نظرات خود را به طور روشن از طریق دبیر شورای عالی امنیت ملی و نماینده دائمی ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرده، اما تاکنون هیچ طرح مکتوبی به ۱+۵ ارائه نکرده است."

او بر ادامه رایزنی با مذاکره‌کنندگان ۱+۵ برای "دستیابی به یک چارچوب مشخص و عادلانه" تاکید کرد.

نیویورک‌تایمز به تازگی با انتشار گزارشی، از ارائه پیشنهادی از سوی ایران کلیک خبر داد و نوشت که با وجود تاکید پیشین مقامات ایران بر غیرقابل مذاکره بودن حق این کشور در غنی‌سازی اورانیوم، در طرح پیشنهادی جدید به احتمال توقف روند غنی‌سازی اورانیوم اشاره شده است.

بنا بر این گزارش، طرح ایران در "۹ گام" ارائه شده بود و در چارچوب آن، پیش از تعلیق فعالیت‌های مربوط به غنی‌سازی اورانیوم، کشورهای غربی باید امتیازاتی را برای این کشور قائل شوند، از جمله تمام تحریم‌های مربوط به خرید نفت ایران را لغو کنند.

گزارش شده است که آقای جلیلی امروز (شنبه، ۱۵ مهرماه) برای ارائه گزارش درباره آخرین وضعیت مذاکرات هسته‌ای ایران در نشست مجمع تشخیص مصلحت نظام حاضر شده است.

این مذاکره‌کننده هسته‌ای ارشد ایران گفته است: هیچ‌گونه پیشنهاد جدیدی خارج از چارچوب مذاکرات ۱+۵ در اجلاس اخیر سازمان ملل متحد مطرح نشده است و ادعای برخی رسانه‌های آمریکایی در این رابطه بی‌اساس است.

در گزارش نیویورک‌تایمز آمده بود که در حاشیه نشست اخیر مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک ایران سعی کرده است حمایت‌هایی را برای اجرایی کردن طرح پیشنهادیش جلب کند.

بنا بر این گزارش، ایران در ماه ژوئیه گذشته نیز پیشنهاد مشابهی را به نمایندگان ۱+۵ ارائه کرده بود.

نیویورک‌تایمز اضافه کرده بود که مقامات آمریکایی از پیشنهاد ایران استقبالی نکرده‌اند و حتی پیش از این، در مذاکراتی که تابستان امسال انجام شد، دیدگاهی کاملا متضاد مطرح کرده و از ایران خواسته‌اند تا پیش از آن که تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی علیه این کشور لغو یا تعدیل شوند، فورا فعالیت‌های مربوط به تولید اورانیوم با غلظت ۲۰ درصد را متوقف کند.

رأی دهید
1k adame sadegh - تورنتو - کانادا
پست فطرت جلیلی مزدور آفت الله فحشای رهبری خامنه‌ای کدام از حرفهایت راست بوده که این یکی‌ را مردم باور کنند.
یکشنبه 16 مهر 1391 - 01:21
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +217بانگی که از خراسان برخاست؛ این است شعار ملی، رضا رضا پهلوی
  • +122امام جماعت شهرستان تفت بر بالای منبر سکته کرد
  • +116حمایت کاترین شکدم از شاهزاده رضا پهلوی؛ شکدم: خامنه‌ای علاقه‌ای به زنان ندارد و به پسربچه‌ها تمایل دارد
  • +108حسن آقامیری: وضع سیستان وبلوچستان خرابه، یکی از حضار: تقصیر پهلویه، آقامیری: شما۴۰ساله چه غلطی کردید
  • +101کارشناس صدا و سیما: وقتی به دختران می‌گوییم حجاب خود را رعایت کنید می‌گویند بروید جلوی گرانی‌ را بگیرید
  • +95سخنان کاترین شکدم درمورد گرایشات جنسی خامنه‌ای و همسریابی زینب سلیمانی برای افراد حزب‌الله
  • +89«قهرمان حقیقی» حمله سیدنی؛ «احمد الاحمد» مهاجم را با دست خالی متوقف کرد
  • +87رئیس موساد: تروریست‌ها و فرستندگان ایرانی‌شان را پیدا می‌کنیم و به حسابشان می‌رسیم
  • +78رد پای تهران در «حمله خونین سیدنی»؛ مقام اسرائیلی: منشأ حمله مرگبار به یهودیان، ایران است
  • +76لحظه شکار کودک‌آزار قاتل! ویدئویی از کشته شدن او چند ساعت پس از آزادی از زندان